Domovská stránka > C > Co Dělá Archivar?

Co dělá Archivar?

Zpracovává katalog archivovaných materiálů do počítače, provádí revize a kontrolu stavu archiválií a také zařazuje nové. Provádí státní dohled nad spisovou službou, vyřazuje písemnosti a vybírá archiválie. Může také vést badatelskou evidenci.

Přečtěte si více

Související článek

Co dělá chladič?

Má to svůj smysl. Účelem chladiče je co nejúčinněji chladit chladicí kapalinu, která se pak vrací do bloku motoru, kde se ohřívá. hliník, měď a železo jsou některé z materiálů, z nichž se chladiče skládají. Kapalinou je obvykle voda nebo olej.

Co to je archiv?

V současné době je archiv definován jako instituce, jejímž posláním je ochrana a uchovávání historických pramenů písemné povahy, jež vznikly z činnosti státních a obecních úřadů a také fyzických a právnických osob. Tyto písemnosti se označují termínem „archiválie".
Můžete se také zeptat, jak fungují archivy?
Archiv (z řeckého výrazu αρχείο(ν), archeío(n) původně označující vládní, nebo úřední budovu) je instituce určená k uchovávání, ochraňování, evidování a zpřístupňování historicky cenných písemných pramenů, vzniklých v rámci činnosti státních, městských a obecních orgánů či jiných právnických a fyzických osob –

Navíc, jaký je rozdíl mezi archivem a knihovnou?

Archivy se dělí na archivy veřejné a soukromé. Veřejné jsou zakládány státem a soukromé může založit jakákoliv právnická či fyzická osoba po splnění některých náležitostí. Knihovna je instituce sloužící primárně ke zpřístupnění knihovních jednotek veřejnosti.
Navíc, co je spisová rozluka?
Spisová rozluka se provádí v mezních situacích jako je zrušení původce, zásadní reorganizace, změna držitele dokumentů, významná změna spisové služby a formy jejího vedení apod. Při zániku veřejnoprávního původce převezme jeho spisovnu, popř.

Související článek

Co dělá klávesa F4?

Klávesa F4 je jedinou z prvních pěti funkčních kláves, která dnes nemá obecný význam. Lze ji použít k zavření aktivního okna.

Můžete se také zeptat, jak se píše slovo archiv?

Dvojí možnost psaní má i naše podstatné jméno, lze napsat archiv i archív. Obě varianty jsou pravopisně správné a obě můžeme bez výčitek použít. U slov příbuzných je vhodnější upřednostnit variantu s krátkou samohláskou, např.: archivní, archivář, archiválie apod.
Co to je knihovna?
V terminologické databázi Národní knihovny najdeme obecný výklad: Knihovna = kulturní, informační a vzdělávací instituce, která shromažďuje, zpracovává a uchovává organizovanou sbírku dokumentů a poskytuje knihovnické a informační služby uživatelům.

Jak funguje knihovna?

Moderní knihovny přitom svému návštěvníkovi (čtenáři) neposkytují pouze služby spojené s knihami či periodiky (novinami a časopisy neboli seriály), ale nabízejí také další datové nosiče (MC kazety, CD disky, nejnověji i čtečky elektronických knih) a přístup na internet, někdy včetně přístupu do některých placených
Co v praxi programátora většinou označuje slovo knihovna?
Knihovna (anglicky library) je v informatice označení pro souhrn procedur a funkcí, často také konstant a datových typů (v objektovém programování též tříd, objektů a zdrojů), který může být využíván více počítačovými programy.

A jaký je rozdíl mezi dokumentem a spisem?

Dokumenty evidované v samostatných evidencích nejsou zpravidla evidovány v ESSL. V ESSL lze spravovat elektronické dokumenty a metadata analogových dokumentů. Pracoviště zabezpečí ESSL proti pozměňování, neoprávněnému nebo nahodilému přístupu, zničení nebo neoprávněnému zpracování údajů, jakož i proti jinému zneužití.

By Ursa Homchick

Similar articles

  • Co dělá Ctrl Alt?

    Lze říci, že při použití této klávesové zkratky dojde k přerušení probíhající operace. Během okamžiku před spuštěním počítače (před spuštěním operačního systému) nebo v systémech DOS, Windows 3.0 a raných verzích Windows nebo OS/2 se tímto způsobem restartuje počítač.

  • Co delat kdyz si iPhone dělá co chce?

    Ujistěte se, že je obrazovka čistá, bez nečistot nebo kapek vody, a pokud je obrazovka příliš citlivá, restartujte zařízení. Kryty a chrániče obrazovky by měly být odstraněny.

  • Jak se dělá grafika?

    K tvorbě grafiky nemusíte používat žádný program. Existují online editory, které vytvářejí jednoduchou grafiku. Jedním z nejlepších způsobů, jak vytvořit jednoduchou grafiku, je aplikace Canva. Základní verze aplikace Canva je zdarma.

  • Co dělá SSD disk?

    Pevné disky nemají pohyblivé části jako pevné disky. Ve srovnání s pevnými disky nabízejí nižší kapacitu za stejnou cenu.

  • Co dělá adware?
  • Co dělá ping?
  • Co dělá kernel?
  • Jak se dělá defragmentace disku?
Co je spisová značka? :: Jak nainstalovat ROM?
Užitečné odkazy