Domovská stránka > J > Jak Namapovat Složku?

Jak namapovat složku?

V průzkumníkovi najít složku, kterou chci namapovat, např. „OneDrive – JmenoFirmy“. Kliknout pravým tlačítkem > Vlastnosti (Properties) a zde záložka Sdílení (Sharing). Kliknout na tlačítko Rozšířené sdílení (Advanced Sharing) > zaškrtnout checkbox Sdílet složku / Share this folder.

Přečtěte si více

Související článek

Jak vyčistit složku Temp?

Vyberte jednotku, kterou chcete vyčistit, a potom vyberte možnost OK. V části Soubory k odstranění vyberte typy souborů, které chcete odstranit. Vyberte možnost OK.

Jak připojit síťový disk Mac?

Připojení sdílené síťové složky (disk S:)
  1. V aplikaci Finder (zobrazení souborů) v horní liště klikněte na Otevřít a vyberte Připojit k serveru.
  2. Potvrďte dotaz kliknutím na Připojit.
  3. Vložte své uživatelské jméno a heslo, klikněte na volbu Uložit heslo do svazku klíčů a klikněte na Připojit.
Co je to síťový disk?
Jde o zařízení, která slibují, že zajisti funkcionalitu NAS serveru, přičemž k nim ale stačí připojit přes USB 2.0 či USB 3.0 obyčejný externí disk nebo flash disk. Z hlediska funkcí ale spíše získáte síťový disk, tedy velmi zjednodušený NAS server.

Pokud jde o toto, jak odstranit umístění v síti?

Klikněte na ikonu v části Zobrazit aktivní sítě. Otevře se okno Nastavit vlastnosti sítě. Zde můžete přejmenovat síťové připojení nebo změnit jeho ikonu. Potřebujete-li odstranit nebo sloučit umístění v síti, klikněte na odkaz „Sloučit nebo odstranit umístění v síti" v levé dolní části obrazovky.
Jak vytvořit domácí nás?
Domácí datové úložiště aneb stavíme domácí NAS
  1. Ujistěte se, že váš NAS domácí server již má pevný disk.
  2. Připojte domácí server do elektřiny a k vašemu routeru či modemu.
  3. Zapněte NAS, propojte ho ethernetovým kabelem s routerem a na počítači otevřete adresu webového rozhraní (naleznete ji v návodu nebo na zařízení).

Související článek

Jak smazat složku Windows?

Nejjednodušší způsob, jak odebrat soubor z Průzkumníka Windows, je najet na konkrétní soubor nebo adresář.

Jak přiřadit Nepřiřazený disk?

Abychom mohli navýšit kapacitu systémového oddílu C, tak nejdříve musíme na fyzickém disku mít nějaký nepřiřazený prostor. Ten můžeme získat tak, že zmenšíme nebo zcela odstraníme oddíl Nový svazek (D:). Klikneme tedy na tento oddíl pravým tlačítkem myši a z kontextové nabídky vybereme možnost "Odstranit svazek".
Jak zobrazit harddisk?
Spusťte Průzkumník Windows, přepněte na kartu »Zobrazení« a z nabídky zvolte »Možnosti«. V okně »Možnosti složky« přepněte na kartu »Zobrazení« a u položky »Skrýt prázdné jednotky« zrušte zatržítko. Nastavení potvrďte tlačítkem »Použít«.

Následně, kde najdu pevny disk?

Klikněte pravým tlačítkem myši na "Tento počítač" a v rozbaleném menu klikněte na položku "Spravovat". Otevřelo se Vám okno "Správa počítače". Zde klikněte v levé nabídce "Úložiště" a dále na "Správa disků". Nyní v prostřední části vidíte všechny připojené pevné disky.
Následně, jak udělat z externího disku síťový?
Avsak dve periferie (ten usb/eth adapter, a usb-disk) nemozes priamo prepojit. Kup si inu krabicku na disk, taku ktora ma aj eth-konektor (a je pochopitelne drahsia). Pripadne si kup router s usb-portom, tam mozes pripojit usb-kluc alebo usb-stick a urobit z neho zdielany disk.

Jak přidat místo v síti?

Otevřete Průzkumník souborů (klávesová zkratka [Win] + [E]) a z pásu karet spusťte »Přidat umístění v síti«. Spustí se průvodce, který vás provede vytvořením odkazu na FTP server. Pokračujte kliknutím na tlačítko »Další«. Označte možnost »Vybrat vlastní umístění v síti« a pokračujte tlačítkem »Další«.

By Epifano Perich

Similar articles

Proč mi nejde nainstalovat Windows 10? :: Jak připojit novou síťovou jednotku?
Užitečné odkazy