Domovská stránka > C > Co Je To Cname Zaznam?

Co je to CNAME zaznam?

CNAME záznam

Tento typ záznamu má na starosti nasměrování jedné domény na druhou. Při přístupu na takto nasměrovanou doménu dojde k přeložení domény na IP adresu cílového serveru. Nejčastějši se tento záznam využívá k tomu, aby adresa webu www.domena.cz měla stejný obsah jako adresa domena.cz.

Přečtěte si více

Související článek

Jak zjistit DNS záznam?

Údaje z výpisu můžete zjistit pomocí naší aplikace WHOIS, kde vyplníte doménu, pro kterou chcete údaje zjistit, vyberete koncovku a kliknete na Zkontrolovat.

Navíc, co je to soukromé dns?

Tip: Soukromé DNS pomáhá zabezpečit jen otázky a odpovědi serverů DNS. Nic jiného nechrání. Důležité: V USA mohou někteří operátoři adaptivní připojení omezovat. Na podrobnosti se zeptejte mobilního operátora.
A další otázka, kolik je kořenových dns serveru?
Kořenové servery jsou základem systému DNS. Nabízejí odpověď na to, které další servery obsahují informace o jednotlivých TLD jako třeba . cz nebo .com. Formálně je těchto serverů třináct, v praxi jde ale o stovky až tisíce jednotlivých uzlů rozesetých po celém světě.

Jak změnit DNS na routeru?

V záložce "Sítě" vyhledejte položku "Protokol IP verze 4 (TCP/IPv4)" a označte ji k výběru. Pokračujte kliknutím na tlačítko "Vlastnosti". V záložce obecné označte volbu "Použít následující adresy serverů DNS". Tím se umožnilo zapsat do kolonek "Upřednostňovaný server DNS" a "Alternativní server DNS".
Jak změnit DNS na Androidu?
Chcete-li Soukromé DNS zapnout či vypnout nebo změnit jeho nastavení, postupujte takto:
  1. V telefonu otevřete aplikaci Nastavení.
  2. Klepněte na Síť a internet. Soukromé DNS. Pokud ji nemůžete najít, vyhledejte výraz „Soukromá DNS".
  3. Vyberte požadovanou možnost: Vypnuto. Automaticky.

Související článek

Jak získat záznam hovoru?

Uživatel si může nastavit monitorovací telefonní číslo prostřednictvím textové zprávy nebo webového portálu. Z tohoto čísla uživatel volá na upravený bezpečnostní telefon. Pokud probíhá telefonní hovor, je s ním zcela bezbolestně spojen.

Co je to IP adresa?

IP adresa je unikátní číslo, které je přiděleno libovolnému zařízení komunikujícímu prostřednictvím internetového protokolu (IP). Svoji IP adresu tak mají nejen počítače, notebooky nebo tiskárny, ale také každý telefon, tablet nebo například nová pračka.
Co je doména u wifi?
Internetová doména (doménové jméno) je v informatice označení jednoznačného jména (identifikátoru) počítače nebo počítačové sítě, které jsou připojené do Internetu.

A další otázka, jak zjistit doménové jméno?

Pokud hledáme majitele domény . CZ, podíváme se do centrálního registru českých domén na adrese www.nic.cz. Zde do vyhledávacího pole vložíme název domény (bez www), u níž chceme zjistit majitele. Zobrazí se nám výsledky vyhledávání v registru (WHOIS) a informace o doméně.
Jak zjistit jméno domény?
V administrativním kontaktu je většinou uveden někdo, kdo se o doménu prakticky stará (např. správce webu, agentura nebo hostingová společnost). Pokud potřebujete v registru upravit jakékoliv údaje u své domény, obraťte se na Určeného registrátora.

Jak nastavit DNS Windows 10?

V pravém sloupci klikneme na název připojení. Zvolíme Vlastnosti. Označíme možnost Protokol IP verze 4 (TCP/IPv4) a zvolíme Vlastnosti. Označíme možnost Použít následující adresy serverů DNS a do aktivních polí Upřednostňovaný server DNS a Alternativní server DNS nyní vyplníme IP adresy vybraných serverů DNS.

By Sarkaria Honzell

Similar articles

Jak zjistit zaplnění disku? :: Jaký nastavit DNS?
Užitečné odkazy