Domovská stránka > J > Jak Zjistit Reverzní Záznam?

Jak zjistit reverzní záznam?

IP adresa, ze které se mailserver připojuje, k ostatním SMTP serverům musí mít PTR záznam a A/AAAA záznam, které na sebe vzájemně ukazují. Reverzní PTR záznam IP adresy ukazuje na "jméno". A/AAAA záznam je jméno, které ukazuje na IP adresu. Jedna IP adresa nebo A/AAAA záznam může mít více hodnot.

Přečtěte si více

Související článek

Jak zjistit co je na SD kartě?

Pokud na domovské obrazovce stisknete tlačítko nabídky, vyberte nastavení z nabídky. To se může jmenovat jinak, například Paměť telefonu nebo podobně. Zde se zobrazuje celkové a volné místo ve vnitřní paměti telefonu.

Jak nastavit DNS domény?

Rychlé nasměrování DNS
  1. Přihlaste se do zákaznické administrace.
  2. Zvolte záložku Domény.
  3. V levém menu zvolte Nastavení DNS záznamů služby.
  4. Zvolte službu (nebo služby), na které chcete doménu (nebo subdomény) nasměrovat. Doménu můžete nasměrovat na nejvýš jednu libovolnou službu.
  5. Klikněte na tlačítko nastavit.
Jak nastavit MX záznam?
Nastavení MX záznamu/ů

K nastavení DNS se můžete proklikat v zákaznické administraci, menu DNS. Následně vyberte název své domény a v levém menu zvolte DNS záznamy. Podobný proklik je i v detailu každé domény. Většinou se nastavují MX záznamy přímo pro doménu 2.

Co je to MX?

MX záznam je druh položky v DNS. Obsahuje informaci o poštovních serverech obsluhujících e-mailové adresy v dané internetové doméně.
Můžete se také zeptat, jak vytvořit spf záznam?
Jak nastavit SPF?
  1. Vstupte do adminstrace své domény.
  2. Vstupte do nastavení DNS záznamů
  3. Přidejte nový DNS záznam.
  4. Typ záznamu nastavte jako TXT, název nevyplňujte, obsah záznamu je: "v=spf1 include:smtpx.stable.cz ~all"
  5. Uložte nový TXT záznam a máte hotovo :)

Související článek

Jak zjistit PUK SIM karty T Mobile?

Svůj původní PIN a PUK kód najdete v uvítacím dopise nebo na plastovém obalu, který jste od nás obdrželi. PUK kód najdete v sekci Můj T-Mobile v části Smlouva.

Jak nastavit DNS na Android?

Chcete-li Soukromé DNS zapnout či vypnout nebo změnit jeho nastavení, postupujte takto:
  1. V telefonu otevřete aplikaci Nastavení.
  2. Klepněte na Síť a internet. Soukromé DNS. Pokud ji nemůžete najít, vyhledejte výraz „Soukromá DNS".
  3. Vyberte požadovanou možnost: Vypnuto. Automaticky.
Jak na internet DNS?
Systém DNS

Prohlížeč se podobně jako telefon podívá do seznamu a „přeloží" zadané jméno do čísel nebo písmen, tedy přiřadí k němu správný záznam v podobě číselné kombinace. Automaticky se připojí na IP adresu odpovídající doménovému jménu a stránku uživateli zobrazí.

Co je reverzní záznam?

Reverzní záznam, neboli PTR (Pointer Record) je v praxi přesným opakem A záznamu v DNS zóně. Zatímco A záznam určuje pomocí IP adresy pro danou doménu jednoznačně server, na kterém běží nějaká služba, dotaz na PTR se ptá tohoto cílového serveru, která doména na dané IP odpovídá.
Když to vezmeme v úvahu, jak zjistit doménu wifi?
Držitele českých domén lze zjistit v centrálním registru českých domén, který se nazývá CZNIC a je k dispozici na adrese nic.cz. Do vyhledávacího políčka si zadejte hledanou doménu a ve výsledku vyhledávání uvidíte kdo je držitel domény. Lze ho ještě rozkliknout a vidět podrobnější údaje.

A další otázka, co je to name server?

Name servery, či jmenné servery nebo jen NS – už dle názvu se jedná o servery, které „překládají" IP adresu na doménové jméno. Je zde možná konfigurace jednotlivých DNS záznamů pro konkrétní služby u domény.

By Seeto Spicker

Similar articles

  • Jak zjistit heslo z cookies?

    Potřebujete vědět, zda jsou hesla pro danou webovou stránku uložena v prohlížeči, nebo zda webová stránka ukládá soubory cookie za vás. Příkaz Nástroje | Možnosti slouží ke zjištění potřebných informací pro všechny webové stránky.

  • Jak zjistit heslo na Windows 10?

    Způsob, jakým jsme přejmenovali původní soubor, způsobí, že pokud na přihlašovací obrazovce klikneme na ikonu Usnadnění přístupu, spustí se CMD. Zde lze zadat příkaz control userpasswords2. Zobrazí se seznam uživatelských účtů. Pokud máte v počítači heslo, klikněte na tlačítko resetovat heslo.

  • Jak zjistit realnou rychlost internetu?

    Pomocí speedmetru můžete změřit rychlost internetu ve vaší domácnosti. Test ping ukazuje rychlost připojení mezi dvěma zařízeními.

  • Jak zjistit vytížení Wi-Fi?

    Sledování bezdrátové sítě je jedním z nejjednodušších způsobů, jak to zjistit v systému Windows. Program je třeba stáhnout, rozbalit a spustit. Po spuštění začne skenovat vaši síť. Vlevo dole se nachází nápis skenování.

  • Jak zjistit predplatne?
  • Jak zjistit aktualni polohu?
  • Jak zjistit SMTP heslo?
  • Jak zjistit IMEI Motorola?
Co znamená Osudove číslo 3? :: Co to znamená atmosférický motor?
Užitečné odkazy