Domovská stránka > J > Jak Vytvořit Domací Server?

Jak vytvořit domací server?

Domácí datové úložiště aneb stavíme domácí NAS
  1. Ujistěte se, že váš NAS domácí server již má pevný disk.
  2. Připojte domácí server do elektřiny a k vašemu routeru či modemu.
  3. Zapněte NAS, propojte ho ethernetovým kabelem s routerem a na počítači otevřete adresu webového rozhraní (naleznete ji v návodu nebo na zařízení).

Přečtěte si více

Související článek

Jak vytvořit TXT soubor v cmd?

Chcete-li vytvořit soubor o velikosti 100 kB, nahraďte jej hodnotou fileSize 1000.

Co je datový server?

Network Attached Storage (zkratka NAS, česky „datové úložiště na síti") je v informatice označení pro datové úložiště připojené k místní síti LAN. Data toho úložiště mohou být poskytována různým uživatelům. NAS nemusí mít pouze funkci souborového serveru, ale může mít i jiné specializované funkce.
Lidé se také ptají, jak udělat z notebooku server?
Pro notebook můžete použít i operační systém FreeNAS (najdete ho na našem Chip DVD), který z něj udělá v podstatě NAS server. Spustit ho můžete i z USB flash disku, takže pevný disk zůstane volný pro soubory.

Jaké datové úložiště?

Jaké síťové uložiště NAS vybrat dle srovnání
  • Vítěz srovnání Síťová úložiště NAS. Doporučujeme. Synology DiskStation DS920+ Orientační cena 15 000 Kč
  • Nejlepší poměr cena/výkon. Síťová úložiště NAS. Doporučujeme. Synology DiskStation DS218play.
  • Pro nenáročné Síťová úložiště NAS. Doporučujeme. WD My Cloud EX2 Ultra.
Jak udělat ze stareho PC server?
V první řadě z něj smažeš stará XP a nahradíš to něčím, co má podporu a ideálně nízké nároky. Třeba Ubuntu Server. A nainstaluješ do toho nějaký FTP server, který si nastavíš dle libosti. Ano, nainstaluje se na něj FTP server.

Související článek

Jak nastavit SMTP server Outlook?

4. Nastavení odesílacího a přijímacího serveru. K dispozici jsou informace o serveru. Pokud chcete použít stejné nastavení jako u možnosti serveru příchozí pošty, vyberte kartu Server odchozí pošty.

Jak si postavit NAS server?

Základní řešení je postaveno na RPi 4B 2GB. Dále budeme potřebovat nějaké disky, zde jsme volili 2,5" disky WD External 4TB, které lze po USB rovnou napájet a mají nižší spotřebu (ale také rychlost!) oproti 3,5" variantě. Napájení 2,5" disků by RPi neutáhl, proto je všechno zapojené do externě napájeného USB hubu.
Lidé se také ptají, jak funguje nas?
NAS (Network Attached Storage) je inteligentní úložné zařízení, které připojíte ke své domácí nebo kancelářské síti. Sem pak můžete ukládat všechny věci od kolegů nebo rodiny – dokumenty, fotky, videa – prostě cokoli. Přístup do NAS serveru můžete mít pomocí webového prohlížeče nebo mobilní aplikace.

Co to je NAS?

NAS (Network Attached Storage) je inteligentní úložné zařízení připojené k domácí nebo kancelářské síti. Do zařízení NAS můžete uložit všechny soubory svých rodinných příslušníků a kolegů – od důležitých dokumentů až po cenné sbírky fotografií, hudby a videa.
Jak vybrat NAS?
Jaký vybrat pevný disk pro NAS? Typický NAS pořídíte bez pevných disků, které je potřeba zakoupit zvlášť. Klíčoví výrobci na poli pevných disků, WD a Seagate, nabízí modelové řady přímo vyvinuté pro použití v NAS. Pro domácí prostředí jsou ideální klasické plotnové disky ve formátu 2,5" nebo spíše ve formátu 3,5".

Pokud jde o toto, jak udělat z počítače nas?

Potřebujeme svůj PC/NB s Win nebo Linuxem pro konfiguraci NAS přes LAN/WiFi. Vytvoříme bootovací flešku na svém PC/NB a nabootujeme z ní NAS PC. Na svém PC/NB spustíme Synology Assistant a necháme vyhledat NAS server (DiskStation). Uvidíme IP adresu, pravým tlačítkem myši vyvoláme Instalaci a podstrčíme soubor PAT.

By Sampson Teston

Similar articles

Jak udělat z externího disku Síťový? :: Co je to databáze Access?
Užitečné odkazy