Domovská stránka > J > Jak Se Umocnuje Zavorka?

Jak se umocnuje zavorka?

obloučková metoda, kde „každý člen z jedné závorky se musí vynásobit s každým členem z další závorky“. Musíte si dát pozor na znaménka!!! V případě umocňování závorek postupuje zásadně podle dvou možností. Buď se naučíte vzorečky (které budete muset umět i tak :)) a nebo budete postupovat metodou roznásobování závorek.

Přečtěte si více

Související článek

Jak se dělá Závorka na klávesnici?

Nejsnadněji najdete závorky na klávesnici. Uzavírací a otevírací závorku můžete napsat pomocí klávesy vedle a stejnou klávesu pomocí Shift.

Jak se pocitaji mocniny ve zlomku?

Umocňování na zlomek odpovídá tomu, že vezmeme mocninu podle čitatele a odmocninu podle jmenovatele, tj. x a b = a x b x^\frac{a}{b} = \sqrt[b]{a^x} xba=bax .
Následně, jak dát na kalkulačce radiány?
Kalkulačky obvykle nepřevádějí jednotky. Ale kalkulačka ve Windows ano. Úhel v radiánech 1 pí (je přibližně 3,14 radiánu) je úhel, který je ve stupních 180. Úhel v radiánech 2 pí (6,28) je ve stupních úhel 360 .
...
Vložit novou otázku.
1.peter60
15.amper21
aktualizace: | 05:02:03

Navíc, jak zadat do kalkulačky exponent?

Výpočty s exponenciálními čísly na kalkulačce
  1. Zapíšeme nejdříve mantisu: 8·854.
  2. Stiskneme tlačítko EXP.
  3. Stiskneme tlačítko (−)
  4. Zapíšeme exponent: 12.
  5. Na horním řádku displeje se zobrazilo: 8.854E-12. pokud byste stiskli tlačítko =, na dolním řádku displeje by byl výsledek: 8.854-12
Jak se počítá se zlomky?
Zlomek je jen jinak zapsané dělení, hodnotu zlomku vypočítáme tak, že vydělíme čitatel jmenovatelem. Takže obecně pokud máme zlomek , pak hodnotou zlomku je číslo a/b. Předchozí zlomek (dvě pětiny) by pak měl hodnotu 2/5, což je 0,4.

A co je to exponenciální?

Exponenciální funkce je taková funkce, která má neznámou x na místě exponentu. Často se setkáte taky s následujícím zápisem f ( x ) = a x f(x)=a^x f(x)=ax, kde a je základ a x exponent. Základ a může být jakékoliv libovolné kladné číslo kromě 1.
Co je grafem exponenciální funkce?
Exponenciální funkce je vyjádřena rovnicí y=ax, kde a>0 (různé od 1). Název je odvozen od toho, že proměnná se vyskytuje v exponentu. Exponenciální funkce o základu a=10 se nazývá dekadická, pro a=e přirozená exponenciální funkce y= ex, kde e je tzv. Eulerovo číslo (přibližně e= 2,718).

Lidé se také ptají, kdy je exponenciální funkce klesající?

Exponenciální funkce je rostoucí pro hodnoty základu a > 1 a klesající pro hodnoty základu a\in\left(0;1\right). Exponenciální funkce není ani sudá, ani lichá. Exponenciální funkce je prostá. Exponenciální funkce není periodická.
Jak se počítá lineární lomená funkce?
Lineární lomená funkce je každá funkce daná předpisem f(x)=ax+bcx+d,c≠0, cb−ad≠0.

Lidé se také ptají, jak najít inverzní funkci?

Předpis inverzní funkce získáme tak, že se pokusíme vyjádřit x jako funkci argumentu y. Inverzní funkce k prosté funkci f je funkce f^{-1}, pro kterou platí: D(f^{-1})=H(f) a zároveň každému y\in D(f^{-1}) je přiřazeno právě to x\in D(f), pro které je f(x)=y.

By Iiette

Co je to taktovací frekvence procesoru? :: Jak vypočítat exponent?
Užitečné odkazy