Domovská stránka > J > Jak Se Dělá Závorka Na Klávesnici?

Jak se dělá Závorka na klávesnici?

Nejčastější a nejjednodušší závorky (ty kulaté) se nachází přímo na klávesnici a snadno je najdete. Pravou (uzavírací závorku) napíšete přímo klávesou vedle ú, a levou (otevírací) závorku napíšete tou samou klávesou za použití SHIFTu.

Přečtěte si více

Související článek

Co dělá chladič?

Má to svůj smysl. Účelem chladiče je co nejúčinněji chladit chladicí kapalinu, která se pak vrací do bloku motoru, kde se ohřívá. hliník, měď a železo jsou některé z materiálů, z nichž se chladiče skládají. Kapalinou je obvykle voda nebo olej.

Jak se píše mínus?

Matematické binární mínus zapíšeme na klávesnici pouze přes UNICODE, kód: U+2212. Zjednodušený postup ve Wordu: postupně zadáme čísla 2 2 1 2 a následně zmáčkneme ALT + X. Další možností je znaménko zkopírovat pomocí CTRL + C & CTRL + V...
A další otázka, jak napsat * na notebooku?
Hvězdička na klávesnici přes pravý alt (alt gr)

Zatímco držíte pravý Alt, stiskněte klávesu pro pomlčku „-", kterou najdete v pravé části klávesnice nalevo od tlačítka Shift. Po jejím stisknutí dojde k zápisu hvězdičky do místa, kde máte v dokumentu/programu umístěný kurzor.

Jak se píše znak a?

Tabulka znaků se způsobem zápisu na české klávesnici
ZnakKlávesová zkratkaKód
&[AltGr] + [C]Alt 38
~[AltGr] + [1]Alt 126
©Alt 0169
®Alt 0174
Můžete se také zeptat, co to je &?
Ampersand neboli et je anglický resp. latinský název pro symbol &, logogram, používaný ve významu souřadicí spojky „a" (a tak i česky čtený, někdy i „et"). Vlastní český název nemá a užívají se oba cizojazyčné.

Související článek

Co dělá klávesa F4?

Klávesa F4 je jedinou z prvních pěti funkčních kláves, která dnes nemá obecný význam. Lze ji použít k zavření aktivního okna.

Někdo se také může ptát, jak napsat svorky?

Nejprve stiskneme tlačítko levý Alt (je umístěno nalevo hned vedle mezerníku) a držíme ho zmáčknuté. Poté na numerické klávesnici zadáme číslo 123 pro {, respektive 125 pro }. K propsaní dojde v momentě, kdy pustíme klávesu Alt.
Jak napsat závorky na anglické klávesnici?
JAK NAPSAT HRANATÉ ZÁVORKY PŘEPNUTÍM NA ANGLICKOU KLÁVESNICI
  1. Přepněte si klávesnici na anglickou verzi (pomocí současného stisknutí kláves Alt a Shift).
  2. Napravo v textové části klávesnice a současně nalevo od Enteru vyhledejte klávesy, na nichž jsou naše znaky [ a ]. Ty stačí stisknout a automaticky dojde k zápisu.

Pokud jde o toto, jak se dělají hranaté závorky?

Levou hranatou závorku napíšete stisknutím Shift + Alt + ), pravou naopak stisknutím Shift + Alt + ).
Následně, jak se píše na klávesnici vykřičník?
Vykřičník lze napsat na české klávesnici přímo, a to klávesou, která se nachází nalevo od Enteru. Je na ní vyobrazen náš ! společně s § (paragraf), " (uvozovky) a ' (apostrof). Tuto klávesu stiskněte současně se Shiftem a ihned dojde k zápisu.

Jak napsat sjednoceno?

Sjednocení je komutativní operace, platí tedy, že A ∪ B = B ∪ A, sjednocované množiny je tedy možno psát v libovolném pořadí. Neutrálním prvkem pro operaci sjednocení je prázdná množina, tzn. A ∪ ∅ = A pro libovolné A.

By Froma Agriesti

Similar articles

Jak napsat horní hvězdičku na notebooku? :: Jak se píše velké č na klávesnici?
Užitečné odkazy