Domovská stránka > N > Na Co Se Připravit U Pohovoru?

Na co se připravit u pohovoru?

Otázky o práci

2. Jakou první věc (nebo úkol) budu na této pozici případně řešit? 3. Řekněte mi něco více o týmu nebo oddělení, kde bych měl/a pracovat.

Přečtěte si více

Související článek

Jak připravit SSD na instalaci Windows?

Pokud máte ve skříni volný slot, můžete novou jednotku připojit přímo ke sběrnici, ale nezapomeňte zkontrolovat napájení. Pokud chcete spustit program WinToHDD, klikněte na Klonovat systém/Klonování systému.

Pokud jde o toto, proč jsem se rozhodl zúčastnit výběrového řízení na danou pozici?

Vhodná odpověď – především byste ho měli ujistit, že máte zájem pracovat pro danou firmu dlouhodobě, a že byste rádi přirozeně postupovali v hierarchii firmy, pokud tyto ambice máte a bude to možné. Také můžete naznačit, čeho byste zde chtěli dosáhnout a jak byste se chtěli rozvíjet.
Proč chcete pracovat právě u nás?
Odpovězte uvedením vlastností společnosti tak, jak je vnímáte. Završte svoji odpověď poukázáním na své přesvědčení, že vám tento zaměstnavatel může poskytnout stabilní a spokojené pracovní prostředí a že by vás taková atmosféra inspirovala k odvádění nejlepší práce.

Někdo se také může ptát, co od této pozice očekáváte odpověď?

Aby si zaměstnavatel udělal představu o vaší vhodnosti pro danou pozici, je důležité, abyste mluvil(a) o svých konkrétních zkušenostech z minulosti, nikoliv obecně o svém přístupu k práci. Stejně tak je důležité uvést, co jste konrétně vy udělal(a), nikoliv jaké byly výsledky týmu, jehož jste byl(a) součástí.
Navíc, jaké jsou vaše nejsilnější stránky?
VAŠE SILNÉ STRÁNKY

Mělo by to být přirozeně, aby to nevyznělo příliš sebestředně (obzvlášť v naší zemi, kde se pěstuje falešná skromnost). Já osobně doporučuji říct třeba jednu silnou stránku a tu rozvinout na krátkém příkladě, který podloží, jak to myslíme. Pokud řeknete rázně např.: „Jsem dobrý lídr.

Související článek

Jak se připravit na náročný rozhovor?

Dejte si na přípravu dostatek času, ale ne příliš mnoho. Připravte si plán a nápovědu, aby se vám nestalo, že dvě noci nebudete spát. Projevte soucit. Zachovejte klid, zkuste si všechny argumenty říct nahlas. Nebuďte zlí. Nebuďte agresivní.

Někdo se také může ptát, jaké jsou vaše špatné vlastnosti?

Rozhodně nezačínejte s vlastnostmi typu: nezodpovědnost, lenost, problémy se sebeovládáním apod. Každá špatná vlastnost musí pro zaměstnavatele vyznít pozitivně. Například lze uvést puntičkářství či pečlivost; zaměstnavatele potěší, i když obecně to lze vyložit i jako nepříjemnou vlastnost.
Jak poznat své silné a slabé stránky?
Online testy, které změří tvé silné i slabé stránky, jakým je například program Wingfinder, ti poskytnou vyrovnaný přehled tvých silných i slabých stránek a poskytne ti rady, jak s nimi můžeš nakládat.

Co nám muzete nabidnout?

Co naší společnosti můžete nabídnout nad rámec ostatních uchazečů? Vhodná odpověď: Jsem připraven(a) do firmy přinést odhodlání pracovat vždy na 100 %. Není pro mě rozhodující, jak obtížné úkoly jsou. Možná právě naopak, jelikož mi dokončení obtížných úkolů přináší potěšení z dobře odvedené práce.
Navíc, jak správně odpovědět na výběrové řízení?
Příklady odpovědí na zaslané životopisy
  1. Ideálně oslovte uchazeče jeho jménem a zmiňte konkrétní pozici, na níž se hlásil.
  2. Poděkujte uchazeči za jeho zájem pozici a účast ve výběrovém řízení.
  3. Pokud vás uchazeč něčím vysloveně zaujal, pochvalte jej za to.
  4. Stručně mu sdělte důvod zamítnutí.

V čem vidíte svůj přínos pro tuto pozici z hlediska vašich zkušenosti?

Čím více informací o sobě sdělíte, tím lépe pro vás – ovšem vaše odpovědi musí být stručné, jasné a k věci. Podrobnosti o vzdělání a praxi není nutné příliš zdůrazňovat, spíše svou pozornost zaměřte na zdůraznění vašich schopností a zkušeností, které jste díky nim získali.

By Arvy Mcclaughry

Similar articles

  • Jak připravit stavební otvor pro okno?

    Stavební otvor musí být vždy větší než okno. Stavební otvor by měl být vždy minimálně o 15 až 30 mm vyšší než okno z výroby. Stavební otvor musí být alespoň o 30 mm vyšší než výška okna.

  • Jaké uvést slabé stránky při pohovoru?

    Slabými stránkami jsou netrpělivost a prokrastinace při prezentaci.

  • Na co se při pohovoru zeptat?

    Během pohovoru se zeptejte, jakou práci byste preferovali, kdyby vám nezáleželo na platu, s jakými lidmi nechcete pracovat a co vás motivuje? Jaké jsou vaše kariérní cíle?

Jak se vrátit v čase na PC? :: Kde se vidíte za 5 let Uvaha?
Užitečné odkazy