Domovská stránka > J > Jak Odřádkovat V Html?

Jak Odřádkovat v HTML?

Samotný text v HTML dokumentu lze formátovat do odstavců <p> . Každý odstavec obalený párovým tagem <p> se automaticky odřádkuje na nový řádek. V případě že musíme odřádkovat text a nechceme dělat další odstavec, lze si vypomoct tagem <br> . Tento tag zalomí text a přesune další slovo na žačátek řádku.

Přečtěte si více

Související článek

Kam umístit script v HTML?

Před zavírací značkou je vhodnější místo.

Jak odsadit text v HTML?

Odsazením se většinou myslí vzdálenost levého okraje textu od levého okraje okna nebo tak nějak. V HTML se dá ovlivnit použitím tagů <blockquote>, <ul>, <ol>, <dl> (ty odsazují většinou o 40 pixelů). Mnohem lepší je aplikovat na nějaký blokový element (třeba <div> nebo <p>) kaskádové styly.
Navíc, jak vypada html?
Tagy se píší do špičatých závorek. Velmi specifickým tagem je odkaz, který umožňuje procházet mezi jednotlivými stránkami a tak je provázat. Od toho zkratka HTML (HyperText MarkUp Language = odkazovací a značkovací jazyk). Dále definujeme samotný HTML dokument.

Jak v HTML zarovnat text?

Text v odstavcích lze zarovnávat pomocí parametru ALIGN nalevo (hodnota LEFT), napravo (hodnota RIGHT), na střed (hodnota CENTER) a na obě strany (hodnota JUSTIFY).26. 10. 1999
Jak Zakomentovat HTML kód?
--" do první následující "-->", z čehož vyplývá jedno zjednodušené pravidlo: uvnitř HTML komentáře nepoužívejte víc než jednu pomlčku za sebou. Teoreticky by to mohlo způsobit problémy. (Nezjednodušené pravidlo: Více pomlček těsně za sebou se psát může, ale jejich počet musí být násobkem 4, tj.

Související článek

Jak vytvořit HTML banner?

Pokud v hlavní scéně vytvoříte novou vrstvu, bude umístěna vysoko nad všechny ostatní vrstvy. Adresa URL vrstvy by se měla jmenovat. Klepněte na symbol a nakreslete obrázek. Změňte jeho velikost na stejnou, jakou má váš banner.

Někdo se také může ptát, jak dělat poznámky v html?

Jako text komentáře můžeme uvést prakticky cokoliv, výjimku tvoří dvojice znaků ` -- ' vyhrazená pro uzavření komentáře. V praxi poslouží komentáře ke vložení poznámek, podle kterých se můžeme lépe orientovat v HTML kódu. Komentářem můžeme obalit kusy HTML kódu, které nechceme dočasně zobrazovat.
A další otázka, jak odsadit radek?
Odsazení prvního řádku ve výchozím nastavení
  1. Umístěte kurzor kamkoli do odstavce.
  2. Na kartě Domů klikněte pravým tlačítkem myši na styl Normální a zvolte Změnit.
  3. Vyberte Formát apak zvolte Odstavec.
  4. Na kartě Odsazení a mezery v části Odsazenívyberte První řádek.
  5. Klikněte na OK.
  6. Znovu vyberte OK.

A jak udělat mezeru v html?

Do HTML se zapisuje sekvencí "&nbsp;" (bez uvozovek), což znamená Non Breaking SPace (angl. doslova "ne-zlomitelná mezera"). Mezi dvěma slovy oddělenými pouze nedělitelnou mezerou prohlížeč nesmí zalomit řádek, proto se tomu říká i "tvrdá mezera".
Navíc, jak udělat odrážky v html?
Odrážkové seznamy se uzavírají do párového tagu ul, každá položka seznamu pak začíná tagem <li> a končí </li>. Standartně se odrážka zobrazuje jako kolečko, ale pomocí atributu type to můžete změnit na čtverec, nebo kroužek.

Někdo se také může ptát, jak ulozit soubor html?

Začínáme
  1. Vytvoříme HTML soubor (například: v poznámkovém bloku kliknete na Soubor >> Uložit jako...
  2. Do souboru vpíšeme základní strukturu HTML dokumentu a nějaký HTML kód.
  3. Uložíme.
  4. Výsledek si prohlédneme v internetovém prohlížeči.
  5. Poslední 3 kroky opakujeme dokud nedosáhneme svých představ.

By Bensky

Similar articles

Jak upravit HTML soubor? :: Jak se kopíruje v emailu?
Užitečné odkazy