Domovská stránka > J > Jak Dělat Poznámky V Html?

Jak dělat poznámky v HTML?

Jako text komentáře můžeme uvést prakticky cokoliv, výjimku tvoří dvojice znaků ` -- ' vyhrazená pro uzavření komentáře. V praxi poslouží komentáře ke vložení poznámek, podle kterých se můžeme lépe orientovat v HTML kódu. Komentářem můžeme obalit kusy HTML kódu, které nechceme dočasně zobrazovat.

Přečtěte si více

Související článek

Co delat s Trojskym konem?

Jak odstranit koně? Nejlepším způsobem ochrany zařízení je použití spolehlivé antivirové ochrany. Je nutné ručně odstranit všechny programy, které jsou s nalezeným koněm spojeny.

Jak psát web odstavce?

HTML odstavec. HTML značka <p> slouží k uspořádávání textu do odstavců. U webových stránek bývá zvykem, že delší text bývá pro lepší přehlednost členěn do odstavců. Slouží k tomu bloková značka <p> (p pochází z anglického paragraph = odstavec).
Jak vypada HTML?
Tagy se píší do špičatých závorek. Velmi specifickým tagem je odkaz, který umožňuje procházet mezi jednotlivými stránkami a tak je provázat. Od toho zkratka HTML (HyperText MarkUp Language = odkazovací a značkovací jazyk). Dále definujeme samotný HTML dokument.

Jak zarovnat odstavec do bloku HTML?

Atribut align, možné hodnoty:
  1. left - zarovnání doleva (výchozí hodnota, nemusí se nastavovat)
  2. right - zarovnání doprava.
  3. centert - zarovnání na střed.
  4. justify - zarovnání do bloku.
Jak Odřádkovat v HTML?
Samotný text v HTML dokumentu lze formátovat do odstavců <p> . Každý odstavec obalený párovým tagem <p> se automaticky odřádkuje na nový řádek. V případě že musíme odřádkovat text a nechceme dělat další odstavec, lze si vypomoct tagem <br> . Tento tag zalomí text a přesune další slovo na žačátek řádku.

Související článek

Co dělat když Word neodpovídá?

Pokud najdete požadovaný soubor aplikace Word, vyberte možnost Obnovit a obnovte soubor.

Jak podtrhnout text v HTML?

Zvýraznění (emphasis). Prohlížeče vykreslují kurzívou. Nejsprávnější tag pro zvýrazňování (a pro tento účel jen zřídka používaný). Totéž co u <strong>: <i> je kurzíva, <em> je zvýraznění, které se náhodou vykresluje kurzívou.
Jak psát web nadpis?
Ve výchozím stylu prohlížečů jsou nadpisy blokové ( display: block ) a zobrazují se tučné ( font-weight: bold ). První tři úrovně ( <h1> až <h3> ) jsou navíc větším písmem než prostý text. Nadpis <h4> se potom zobrazuje zpravidla stejně jako běžný tučný text. Nadpis <h5> je už menší než prostý text.

Jak psát web řádkování?

Jelikož je běžné odřádkování klávesou Enter v HTML kódu většinou chápáno jako nějaký bílý znak bez zvláštního významu, pro vynucení nového řádku slouží značka <br> (má zakázanou koncovou značku).
A další otázka, jak psát web zarovnání?
Výchozí zarovnání je doleva.

V jazycích, kde se píše zprava doleva, je výchozí zarovnání doprava. (Směr psaní by měla určovat nepodporovaná vlastnost direction.) Odstavec zarovnaný doleva se snaží mít levé okraje přesně pod sebou (popř. s výjimkou prvního řádku ovlivněného vlastností text-indent.)

Jak upravit HTML soubor?

Zástupci strukturních editorů jsou například HomeSite, Notepad++, Brackets, české EasyPad a PSPad. Já jsem dlouho používal nejjednodušší editor Poznámkový blok, neboli Notepad (ten samozřejmě žádné zadávání tagů nepodporuje). Nyní je mým favoritem program Notepad++, který doporučuji.

By Nedra Wachsman

Similar articles

Jak upravit HTML kód? :: Jak dlouhý by měl být motivační dopis?
Užitečné odkazy