Domovská stránka > J > Jak Se Nazývá Poslední Stránka V Knize?

Jak se nazývá poslední stránka v knize?

impresum - (též autorská tiráž, copyrightová stránka, nakladatelský záznam) je na druhé straně titulního listu a musí obsahovat copyright textu (ilustrací) a ISBN. Může se zde umístit laudatio sponzorům knihy. tiráž - je vždy umístěna na posledním listu knihy. Obsahuje technické a nakladatelské údaje o knize.

Přečtěte si více

Související článek

Jak se nazývá volně šiřitelný software s časovým či funkčním omezením?

Skupina programů souhrnně označovaných jako freeware se označuje jako shareware.

Když to vezmeme v úvahu, co je patitul knihy?

patitul – je list, který předchází hlavní titul a na kterém je uveden autor knihy a titul knihy. Oproti hlavnímu titulu je vysázen menším písmem. Důvod tohoto zdvojování titulního listu je v minulosti, kdy byly knihy ještě těžké a při častém používání se vytrhávaly z desek.
Co je to rejstřík v knize?
prvek rámcových částí knih sloužící stejně jako obsah k rychlejší a snadnější orientaci v textu. Nazýval se „Index operis", „Pravidlo", „Register", „Syllabus rerum memorabilium", „Summa" nebo „Ukazatel". Rejstřík lze dnes využít jako velmi dobrou pomůcku pro sledování úplnosti knihy.

Co je to kapitálek?

Kapitálky jsou vyznačovací řez písma latinky, u kterého mají písmena tvar verzálek (velkých písmen), avšak velikost běžných malých písmen, minuskulí.
Můžete se také zeptat, co je to vakat?
Vakát (z lat. vacat, je prázdný) znamená v typografii stránku v publikaci, která je záměrně ponechána prázdná. Aby se v korekturách odlišila od chybějících stránek, označuje se slovem „vacat".

Související článek

Jak se nazývá kořenový adresář?

Například kořenový adresář systémového pevného disku C je C:.

Jak se říká obrázkům v knize?

ilustrace (ta se pak někdy sama označuje jako frontispis), v odborných knihách se zde může uvádět grant, který vydání knihy umožnil, poděkování sponzorům apod.
Co je to členění knihy?
Struktura knihy (členění) Navržená struktura knihy. Její členění na části, kapitoly a sekce s případným obsahem sekcí.

Pokud jde o toto, co je to tiráž knihy?

Tiráž (z francouzštiny tirage, což znamená náklad) je soupis údajů, obsahující technické a vydavatelské informace a uvedený v periodické i neperiodické tiskovině (noviny, časopis, kniha).
Co je titulní strana knihy?
title page, fr. page de titre, něm. Titelseite) lícová část titulního listu s informačním a estetickým potenciálem textových, dekorativních a ilustračních složek, jejíž výběr a grafické uspořádání podstatně přispěly k emancipaci tištěné knihy.

Lidé se také ptají, co to je rejstřík?

Rejstříky jsou jedním ze základních nástrojů užívaných k organizaci a vyhledávání informací. Jde o typ sekundárního dokumentu, jenž obsluhuje odkazy na umístění daného pojmu v dokumentu. Typickou vlastností rejstříku je uvedení lokačních údajů u každé lexikální jednotky.

By Anallise Elahi

Similar articles

Jak se tvoří kniha? :: V čem spočívá periodický zákon?
Užitečné odkazy