Domovská stránka > C > Co Je To Za Slovo?

Co je to za slovo?

Slovo je skupina hlásek tvořící ustálený celek a mající určitý ustálený význam, je označované za jednotku slovní zásoby.

Přečtěte si více

Související článek

Co znamená slovo hotspot?

Horká skvrna je oblast zvýšeného tepelného toku v zemském plášti.

Co je to lexikologie?

Lexikologie je lingvistická disciplína, která se zabývá lexikem, tedy slovní zásobou určitého jazyka a jejím užíváním. Slovní zásoba jazyka představuje subsystém, jehož jednotkami jsou slova a ustálená slovní spojení.
Co to znamená Feeluju?
Feelovat (feel U) – ve významu něco pocitově prožít, také ve spojení feel U/ feel with ya – soucítit s někým, cítit jeho bolest, politovat. Flexit – chlubit se novými a značkovými věcmi před někým (ukazovat se) a snaha udělat na někoho dojem.

Co to je předimenzovaný?

(předimenzování = zvětšení/ přemrštění [velikosti, bezpečnosti aj.])
Co znamená v překladu republika?
Republika (z latinského res publica, věc veřejná) je forma vlády, ve které je země považována za veřejnou záležitost, nikoliv vlastnictví vládce. Primární instituce v republice jsou ustavovány skrze demokracii, oligarchii či aristokracii. Republika je opakem monarchie, jelikož panovník není hlavou státu.

Související článek

Co znamená slovo zpustlý?

Bylo to zhýralé. Jsou tu ještě 3 další

Co to znamená slovo Trudy?

Trúd (staroseversky síla) je bohyně ze severské mytologie. Je dcerou Thóra, boha hromu, blesků, deště, nebe a plodnosti země, a Sif, bohyně úrody, obilí a plodnosti. Trúd je podle Poetické Eddy též jméno jedné z valkýr, které ve Valhalle rozlévají pivo einherjům, duším mrtvých válečníků.
Někdo se také může ptát, co to je víceslovné pojmenování?
Nová víceslovná pojmenování (tzv. systémové kolokace) jsou výsledkem ustálených kombinací dvou či více jazykových forem při zachování jejich formální samostatnosti (kreditní karta; kyselina citronová; mobilní telefon; bod varu; hrubý domácí produkt).

Co je to lingvistika?

Lingvistika (dříve psáno linguistika) neboli jazykověda je věda zkoumající přirozený jazyk. Lze ji dělit na obecnou lingvistiku, aplikovanou lingvistiku, gramatiku a na jazykovědy jednotlivých jazyků nebo jejich skupin.
Co to jsou lexikální prostředky?
Lexikální význam má být lingvistický, přímý a měl by užívat prostředků vyskytujících se v centru jazykové oblasti. Lexikální význam je příznačný hlavně pro zpracování jednojazyčného výkladového slovníku, neměl by mít znaky encyklopedických slovníků.

Co to je mazec?

Mazec – Podobný princip jako u Hustýho, když je něco mazec, je to prostě hustý. Mega, giga, ultra – Stupňují důležitost, to znamená, že nová hra může být dokonce mega hustá.

By Galer Coggsdale

Similar articles

Co je to Felak? :: Jak se chová oběť kyberšikany?
Užitečné odkazy