Domovská stránka > C > Co Je To Felak?

Co je to Felak?

Znamená to trávit čas s přáteli – “feláky”. Příjemné posezení s “feláky” označíme pak jako “pofel”.

Přečtěte si více

Co je to Shipovat?

Ship/shipovat – podporovat vztah dvou osob, které se podle dotyčného k sobě ideálně hodí.
Když to vezmeme v úvahu, co je to dimenze?
Dimenze nebo rozměr nějakého objektu je v matematice a fyzice neformálně řečeno nejmenší počet souřadnic, které musíme znát, abychom jednoznačně určili bod tohoto objektu. Například křivka (čára) je jednorozměrná (jednodimenzionální, má dimenzi jedna), protože k určení bodu stačí např.

A kdo je hlava státu v republice?

V republice vykonává úlohu hlavy státu prezident, který může mít i jiný titul, např. generální kapitán (San Marino); v několika málo zemích prezidenta nemají. Prezident je v současnosti nejrozšířenějším titulem hlav států.
Když to vezmeme v úvahu, co je to poloprezidentská republika?
Poloprezidentská republika je forma republiky, kdy vláda je odpovědná parlamentu, ale prezident, který je volený přímo občany, má postavení přesahující pravomoci prezidenta parlamentní republiky. Prezident předsedá také radě ministrů.

Co je to slovo extrahovat?

Z latiny - extrahovat znamená získat z něčeho výtažek. Tento výraz se používá zejména ve farmacii a kosmetice. Na obalech různých přípravků se můžeme často dočíst, že obsahují výtažek čili extrakt např. z nějaké léčivé byliny.
Co je to Bůžci?
malý bůh nebo nějaké jiné božstvo.

Na co dělíme pojmenování?

Viceslovná nocio- nální pojmenování člení na lexikalizovaná spojení, víceslovné termíny a víceslovná propria odborné a nomenklaturní povahy.
A další otázka, co je to tratoliste?
Rejzek: tratoliště – „kaluž rozlité tekutiny (zvláště krve)".

Co nahrazuje víceslovné pojmenování jedním slovem?

Příklady kolokací

Jsou tak samostatnou lexikální jednotkou. Zvláštním druhem kolokace je pleonasmus: v sousloví se spolu nevhodně vyskytují synonymní či téměř synonymní výrazy, např.

By Berkley Heding

Jak zaujmout na prezentaci? :: Co je to za slovo?
Užitečné odkazy