Domovská stránka > J > Jak Se Mluví V Japonsku?

Jak se mluví v Japonsku?

Japonština je nádherný exotický jazyk, kterým mluví kolem 130 milionů lidí na celém světě. Jedno známé a moudré přísloví praví, že kolik jazyků umíš, tolikrát jsi člověkem. Vzhledem k tomu, že v Japonsku je jen málo Japonců, kteří se domluví plynně anglicky, musíme dát tomuto přísloví za pravdu.

Přečtěte si více

Související článek

Kdo mluví Leonarda DiCapria?

Dabuje se od svých 12 let. S jeho hlasem si spojujeme americké hvězdy.

Jak se říká Japonsku?

日本国, Nihonkoku/Nipponkoku) je stát ve východní Asii, v Tichém oceánu.
Kolik je znaků v japonštině?
Počet znaků kandži

Běžná japonština (od roku 2010) používá 2136 znaků zařazených do tzv. „Džójó kandži" (常用漢字), které jsou součástí základního a středního vzdělání. Tento standard, rozšířený o znaky používané v osobních jménech, se nazývá „Džinmeijó kandži" (人名用漢字) a obsahuje celkem 3119 znaků.

Můžete se také zeptat, jak se řekne japonsky ahoj?

Stručný slovník
Ahoj!Yaa. *1 やあ。
Dobré ráno!Ohayou gozaimasu. おはようございます。
Dobrý večer!Konbanwa こんばんは。
Jak se máš?Ogenki desuka? お元気ですか?
Děkuju (mnohokrát)!Arigatou! *2 ありがとう!
Co znamená San v japonštině?
Nejobvyklejší je san, což znamená pan, paní nebo slečna. Takže například pan Yamada by byl Yamada-san. Další běžná oslovení jsou sama, sensei, kun a chan. Tyto se také používají za jménem.

Související článek

Kdo mluví trolly?

Martin Psak (Vtvk) a Jitka Smutn (Chef) se potápěli.

A další otázka, jak těžké je naučit se japonsky?

Japonština se často objevuje v čele žebříčků obtížnosti. To by ale rozhodně zájemce o studium nemělo odradit. Japonština především ze začátku mnohé uchvátí svou logickou stavbou a systematičností. Přispívá k tomu hlavně absence několika gramatických kategorií běžných v evropských jazycích.
Jak se máte japonsky?
Základní fráze
おはようございます。ohajó gozaimasDobré ráno.
お願いします。onegaišimasProsím.
お元気ですか。ogenki deskaJak se máte?
元気?genkiMáš se? (neformálně)
元気です。genki desMám se dobře.

Jak se říká japonskému písmo?

Jsou to kandži (漢字, doslova „čínské znaky"), hiragana (ひらがな) a katakana (カタカナ). Hiragana a katakana se též označují společným názvem kana.
Někdo se také může ptát, co je typické pro japonce?
K zásadám japonské kuchyně patří, že jídlo musí lahodit nejen jazyku, ale i oku. Obvyklé je při jídle srkání a mlaskání, považuje se za ocenění kvality jídla. Proslulou japonskou specialitou je fuga, jedovatá ryba, kterou smějí připravovat pouze kuchaři s licencí. Sukijaki je jídlo typické společným rituálem pojídání.

Lidé se také ptají, jak žijí japonci?

Japonci jsou posedlí čistotou a je to jen dobře. Jejich kulturní způsoby jsou z velké části založené na staleté tradici šintoismu, jehož značnou součástí je koncepce očisty. V Japonsku není neobvyklé se v létě koupat dvakrát denně. Veřejné lázně jsou běžnou záležitostí, předpisy a pravidla v nich jsou přísné.

By Wallinga Mierzejewski

Similar articles

Kolik znaků má Katakana? :: Jak se naučit jidiš?
Užitečné odkazy