Domovská stránka > C > Co To Je Graf Funkce?

Co to je graf funkce?

V matematice je graf funkce f(x1, x2, …, xn) množina všech (n+1)-tic (x1, x2, …, xn, f(x1, x2, …, xn)). Jako graf je též označena grafická reprezentace této množiny ve formě křivky, přímky, lomené čáry nebo plochy, spolu s osami v kartézské soustavě souřadnic.

Přečtěte si více

Související článek

Jak poznat jestli je funkce Prosta?

Je-li funkce jednoduchá, pak musí být na množině. Je-li funkce spojitá na nějakém intervalu I, diferencovatelná na jeho vnitřku, derivace není nikde nulová a má všude stejné znaménko, pak je funkce na I jednoduchá.

Lidé se také ptají, co funkce?

Funkce představuje takový matematický automat na kávu. Do funkce vložíte nějaký vstup (mince) a funkce vrátí nějaký výstup (kafe). To je celý základní princip funkce. Úkolem funkce je převzít nějaký vstup, nějaké číslo, něco s tímto číslem uvnitř provést, změnit ho a následně toto nové číslo vrátit na výstupu.
Můžete se také zeptat, jak zjistit omezenost funkce?
Ekvivalentně, funkce f je omezená jestliže existuje číslo h takové, že pro všechna x z definičního oboru D( f ) platí -h ≤ f (x) ≤ h, jinými slovy | f (x)| ≤ h. Omezenost shora znamená, že existuje vodorovná čára tak, že celý graf funkce leží pod ní.

Jak vytvořit graf funkce?

Nejjednoduším způsobem, jak nakreslit graf jakékoliv funkce, je si udělat tabulku hodnot, kde si zvolíme různá x a dopočítáváme y. V následující tabulce vidíme všechny čtyři příklady najednou. Například, když x = 1, tak v první funkci vypočteme y jako 2*1 + 2 = 4 a v druhé jako y = 2.
Lidé se také ptají, jak na lineární funkce?
Lineární funkce je každá funkce, která je dána předpisem y = ax + b, kde a a b jsou reálná čísla. Zvláštní případ lineární funkce nastává, pokud se a = 0, neboť předchozí zápis můžeme zkrátit takto: y = b, což je konstantní funkce (některé zdroje konstantní funkci mezi funkce lineární nezapočítávají).

Související článek

Co je to sloupcový graf?

Sloupcový graf nebo sloupcový diagram je diagram, který zobrazuje složení sledované populace pomocí obdélníkových sloupců, jejichž délka je úměrná hodnotám, které představují. Sloupce mohou být nakresleny svisle nebo vodorovně.

A další otázka, jak kreslit grafy funkci?

Graf funkce můžeme samozřejmě vždy nakreslit tak, že spočítáme několik bodů, ale my se budeme soustředit na jisté zajímavé body a na to, jaký má graf přibližně tvar. Zejména nás budou zajímat ty vlastnosti funkce, které lze odhalit pomocí nástrojů diferenciálního počtu, tedy pomocí derivování.
Lidé se také ptají, co je to hodnota funkce?
Je číslo, které funkce přiřadí konkrétnímu argumentu. Jinak řečeno: výstupní hodnota funkce. Obvykle ji značíme y nebo f(x). Jiný název pro argument funkce.

Co to znamená funkce?

Z (novo)latinského functiō, což je deverbativum slovesa fungī - zastávat, provádět; užívat (si).
Co je to složená funkce?
Máme funkci f:y=f(u) s definičním oborem D(f) a funkci g:u=g(x) s oborem hodnot H(g). Jestliže je H(g)\subset D(f), pak funkci h:y=f(g(x)) nazveme složenou funkcí (někdy píšeme též h=f\circ g).

Jak určit monotónnost funkce?

Má-li funkce f v každém bodě otevřeného intervalu (a,b) nenulovou derivaci, pak tam má tato derivace stále stejné znaménko. To znamená, že je funkce f na tomto intervalu monotónní. To, zda je funkce rostoucí nebo klesající, lze ověřit pomocí hodnoty derivace v libovolném jednom bodě tohoto otevřeného intervalu.

By Emerson

Similar articles

Jak se počítá kvadratická funkce? :: Jak pracuje hacker?
Užitečné odkazy