Domovská stránka > J > Jak Se Počítá Kvadratická Funkce?

Jak se počítá kvadratická funkce?

Kvadratická funkce je taková funkce, kterou lze vyjádřit předpisem f(x) = ax2 + bx + c, kde a, b, c jsou reálná čísla a dále a ≠ 0. Stejně jako lineární funkce je vždy popsána přímkou, kvadratická funkce je zase vždy popsána parabolou.

Přečtěte si více

Související článek

Jak se počítá v Excelu?

Pokud chcete do vzorce zadat funkci, musíte vybrat prázdnou buňku. Pokud chcete vypočítat celkové tržby, zadejte levou závorku a stiskněte enter.

Jak najít inverzní funkci?

Předpis inverzní funkce získáme tak, že se pokusíme vyjádřit x jako funkci argumentu y. Inverzní funkce k prosté funkci f je funkce f^{-1}, pro kterou platí: D(f^{-1})=H(f) a zároveň každému y\in D(f^{-1}) je přiřazeno právě to x\in D(f), pro které je f(x)=y.
Jak nakreslit graf lineární funkce?
Grafem lineární funkce je přímka, přičemž platí:
  1. Absolutní člen b udává „svislý posun". Je to průsečík přímky s osou y.
  2. Směrnice a udává sklon přímky, což můžeme vyjádřit jako „o kolik jednotek na ose y se přímka posune za jednu jednotku na ose x". V uvedených příkladech je směrnice vyznačena žlutou barvou.

Jak Vypocitat graf funkce?

Graf funkce je definován dvěma body, které se vypočítají z obecné rovnice přímky. Do rovnice dosadíme x = 0, pak y = 0, dostáváme bod A [0;0]. Dále do rovnice dosadíme x = 1, pak y = 1, dostáváme bod B [1;1].
Jak poznat klesajici funkci?
Funkce je klesající tehdy, když s rostoucí hodnotou x klesá hodnota y. Funkce f je klesající, právě když pro všechna x_1,x_2\in D(f) platí: Je-li x_1 < x_2, pak f(x_1) > f(x_2).

Související článek

Jak se počítá elektrický proud?

Jednotkou elektrického proudu je ampér. Celkový počet částic, které projdou průřezem vodiče, se nazývá Q. Mezi prvním a posledním bodem je rozdíl potenciálů.

Jak vypočítat lineární funkci?

Lineární funkce je dána předpisem y = ax + b (a a b jsou reálná čísla). Grafem je přímka, která prochází body o souřadnicích [0; b], [1; a + b]. Pokud je a > 0 – funkce je rostoucí. Pokud je a < 0 – funkce je klesající.
Jak na lineární rovnice?
Lineární rovnice je taková rovnice, kterou můžeme upravit na tvar ax + b = 0, kde a≠0. Konkrétní příklad by mohl vypadat třeba takto: 2x + 4 = 0. Řešením této rovnice je číslo −2, což se dá asi docela logicky vydedukovat.

Někdo se také může ptát, jak určit lineární rovnici?

Předpis lineární funkce je f:y=ax+b. Pomocí koeficientů a a b můžeme ovlivnit vzhled grafu lineární funkce, jestli bude funkce rostoucí, nebo klesající a kde graf protne osu y. f:y=ax+b, kde a a b jsou reálná čísla.
Jak vytvořit graf lineární funkce v Excelu?
Vytvoření grafu
  1. V nabídce Zobrazení klikněte na Rozložení při tisku.
  2. Klikněte na kartu Vložení a potom klikněte na šipku vedle možnosti Graf.
  3. Klikněte na typ grafu a pak poklikejte na graf, který chcete přidat.
  4. V Excelu nahraďte ukázková data daty, která chcete vykreslit v grafu.

Co to je derivace?

Derivace je důležitý pojem matematické analýzy a základ diferenciálního počtu. Derivace funkce je změna (růst či pokles) její hodnoty v poměru ke změně jejího argumentu, pro velmi malé změny argumentu. Výpočet derivace se nazývá derivování.

By Kampmann Wallander

Similar articles

Jak správně vybrat myš? :: Co to je graf funkce?
Užitečné odkazy