Domovská stránka > C > Co Je To Sloupcový Graf?

Co je to sloupcový graf?

Sloupcový graf nebo sloupcový diagram je diagram, který znázorňuje složení sledovaného souboru pomocí obdélníkových pruhů, jejichž délka proporcionálně odpovídá velikosti hodnot, které znázorňují. Pruhy mohou být nakresleny svisle i vodorovně.

Přečtěte si více

Související článek

Jak vytvořit graf v openoffice?

Po kliknutí na tlačítko vložit se otevře průvodce grafem. Pokud v pravém horním rohu okna vyberete možnost Normální, bude takto přednastaven. Můžete si zvolit jiný typ grafu, to záleží na každém uživateli. Pokud chcete mít trojrozměrný graf, měli byste zaškrtnout 3D vzhled.

Někdo se také může ptát, co je to kostra grafů?

V teorii grafů je kostra souvislého grafu G takový podgraf souvislého grafu G na množině všech jeho vrcholů, který je stromem.
Pokud jde o toto, kdy použít jaký typ grafů?
Kdy je ale vůbec vhodné graf použít? Po grafu sáhněte ve chvíli, kdy chcete hodnoty porovnat, případně poukázat na jejich vzájemné vztahy a korelace (vzájemnou závislost). V případech, kdy vám jde spíše o zobrazení přesných hodnot než jejich vztahů, bude vhodnější tabulka.

Jak vytvořit graf online?

Potřebujete rychle vytvořit graf z několika čísel a nechce se vám spouštět tabulkový editor? Existují i webové aplikace, pomocí kterých to lze provést velmi jednoduše. Prostě zadáte čísla a popisky, vyberete typ grafu a je hotovo. Jedním z takových nástrojů je třeba https://www.onlinecharttool.com/graph.
Můžete se také zeptat, kdy použít sloupcový graf?
Sloupcový graf slouží hlavně ke zobrazování a porovnávání hodnot pro různé, vět- šinou nespojité nominální a ordinální kategorie (např. počet výpůjček podle růz- ných literárních žánrů).

Související článek

Jak vytvořit kontingenční graf?

V kontingenční tabulce je buňka. Na kartě Vložení vyberte rozevírací nabídku Vložit graf a klikněte na libovolnou možnost grafu.

Lidé se také ptají, jak udělat sloupcový graf?

Pokud chcete vytvořit sloupcový graf, postupujte takto: V e-mailové zprávě klikněte na Vložit > graf. V dialogovém okně Vložit graf klikněte naSloupec a vyberte požadovanou možnost sloupcového grafu a klikněte na OK. Excel se otevře v rozděleném okně a zobrazí ukázková data na listu.
Lidé se také ptají, co je f x?
Funkce je předpis, který každému číslu x z definičního oboru M přiřadí právě jedno y z oboru hodnot N. Funkci obvykle zapisujeme ve tvaru y = f(x), či ji můžeme vyjádřit explicitně f:y = x kde proměnná x je argument funkce.

Pokud jde o toto, co je legenda v grafu?

Většina grafů používá nějakou legendu, která čtenářům pomáhá porozumět grafům. Při každém vytvoření grafu v Excel se automaticky vygeneruje legenda grafu současně. Pokud byl graf ručně odebrán z grafu, může chybět legenda, ale chybějící legendu můžete načíst.
Když to vezmeme v úvahu, jak se počítá funkce?
Lineární funkce je dána předpisem y = ax + b (a a b jsou reálná čísla). Grafem je přímka, která prochází body o souřadnicích [0; b], [1; a + b]. Pokud je a > 0 – funkce je rostoucí. Pokud je a < 0 – funkce je klesající.

Někdo se také může ptát, jak vytvoři graf?

Vytvoření grafu
  1. Vyberte data, ze kterých chcete vytvořit graf.
  2. Klikněte na Vložení > Doporučené grafy.
  3. Po výběru typu grafu na kartě Doporučené grafy se vám zobrazí náhled grafu.
  4. Vyberte graf.
  5. Vyberte OK.

By Daye

Similar articles

Jak vytvořit graf v openoffice? :: Jak dlouho Susit keramiku?
Užitečné odkazy