Domovská stránka > J > Jak Vyrovnat Základovou Desku?

Jak vyrovnat základovou desku?

Vyrovnání základové desky provedete pomocí nivelačního přístroje a poté budete dlouhou latí přebytečný beton odstraňovat pryč neboli takzvaně „strhávat“. Pro usnadnění si na každé dva metry zatlučte roxory, které si za pomoci nivelačního přístroje srovnáte do roviny. Cílem je dosáhnout rovného a hladkého povrchu.

Přečtěte si více

Související článek

Jak Bednit základovou desku?

Ocelová výztuž se používá k ukotvení základových pásů pro ztracené bednění. Základovou desku je třeba vyztužit kari sítěmi.

Proč praská beton?

Kontraproduktivní je i nadměrné zvýšení podílu cementu, příliš „mastný" beton může praskat a jeho celková pevnost se snižuje. Při optimální hustotě by měla směs asi půl hodiny po namíchání začít tuhnout, což také znamená, že bednění je třeba mít hotovo předem.
Jakou zakladní desku?
Výběr základní desky by se primárně měl orientovat podle zvoleného procesoru, operační paměti a množství slotů pro zapojení dalších komponentů, jako jsou grafická karta, pevný disk apod. S tím souvisí také plánované využití.

Pokud jde o toto, jaký procesor do základní desky?

Vyberte si stranu – Intel nebo AMD

První dílek skládanky, kterou musíte při výběru základní desky vyřešit je. Jaký procesor použijete? Klíčovými hráči jsou Intel a AMD, kteří mají široký sortiment procesorů počínaje nižší třídou přes střední až po špičkové procesory zaměřené na vysoké přetaktování.
A co je to northbridge a southbridge?
V oblasti počítačů je termín obvykle používán k označení specializovaných čipů na základní desce nebo na rozšiřujících kartách. U počítačů třídy PC tento termín obvykle označuje dva čipy na základní desce – tzv. northbridge (severní můstek) a southbridge (jižní můstek).

Související článek

Jak si vybrat základní desku?

Počet slotů pro připojení dalších komponent, jako je grafická karta, pevný disk atd., souvisí s předpokládaným použitím desky.

A další otázka, jak poznám vadný zdroj?

Malý test na zjištění zda je Váš zdroj v PC v pořádku. Jednoduše překlenete na konektoru, který se zapojuje do základní desky - zelený a černý drát. Zapojíte zdroj do klasické sítě. Pokud se rozběhne ventilátor měl by být váš zdroj v pořádku.
A další otázka, jak se projevuje vadny procesor?
Po startu PC chvíli běžel, ale pak i po menší zátěži se PC vypnul. Jenže mnohdy vadné kondenzátory (nafouklé) v okolí procesoru nasimulují jeho poruchu.

Které komponenty je nutno mít pro zprovoznění počítače?

Základní deska (Motherboard, MB)

Najdeme na ní patici pro procesor (CPU), pro paměť (RAM), sloty pro přídavné karty ( různé typy konektorů ), konektory pro připojení interních mechanik ( disketa, pevný disk, CD, DVD, ZIP,) i výstupy pro připojení konektorů pro výstupní i vstupní porty ( I/O porty).
Někdo se také může ptát, co musí být v počítači?
Co vše potřebuji k sestavení PC
  • Procesor, případně chlazení na procesor.
  • Základní desku.
  • Operační paměti.
  • Grafickou kartu.
  • SSD nebo HDD disky.
  • Napájecí zdroj.
  • Počítačovou skříň a chlazení

Lidé se také ptají, jak vybrat základní desku alza?

Při výběru základní desky (anglicky motherboard) je důležité věnovat pozornost zejména typu socketu základní desky, formátu a čipové výbavě. Právě tyto parametry patří mezi nejdůležitější a zajišťují kompatibilitu desky s procesorem, rozšiřujícími kartami i dalšími komponenty.

By Lowney Goldring

Similar articles

Jak ozivit zakladni desku? :: Jak vypadá základní deska?
Užitečné odkazy