Domovská stránka > J > Jak Poznám Co Mám Za Základní Desku?

Jak poznám co mám za základní desku?

Stačí stisknout kombinaci [Windows] + [R] a zadat příkaz »cmd«. Otevře se okno příkazového řádku systému Windows. Do příkazového řádku zadejte příkaz »wmic baseboard get product, manufacturer, version, serialnumber« a stiskněte klávesu [Enter].

Přečtěte si více

Související článek

Co je definováno jako základní velikost Boxového modelu CSS?

Velikost boxuCSS určuje, zda se do šířky a výšky prvku započítává výplň a ohraničení. Výplň a rámeček nejsou zahrnuty do šířky. Existuje výchozí hodnota. Šířka a výška jsou určeny obsahem.

Jak zjistit jestli funguje grafická karta?

Jestliže problém přetrvává, nechte systémem Windows zkontrolovat grafickou kartu proti chybám. Uděláte to tak, že stisknete [Windows] + [R] a do příkazové řádky, která se objeví, napíšete »dxdiag« a stisknete »OK«: spustí se »Nástroj pro diagnostiku rozhraní DirectX«.
Jak zjistit sdílenou grafickou kartu?
Velikost paměti RAM vaší grafické karty snadno zjistíte pomocí nástrojů systému Windows. Otevřete »Ovládací panely« a klikněte na »Systém a zabezpečení | Systém«. V okně pak najdete část, která se týká hodnocení výkonu počítače, tzv. »Index uživatelských zkušeností se systémem Windows«.

Jak vybrat grafickou kartu podle procesoru?

Zaměřte se též na příkon karty, výkonná grafická karta vyžaduje dostatečně výkonný zdroj. Dejte si pozor na to, že musíte počítat i s příkonem dalších komponent v počítači. Technicky vzato je grafická karta kompatibilní prakticky s jakýmkoli procesorem, slabší procesor by ovšem výkonnou grafickou kartu mohl brzdit.
Následně, jak si vybrat zakladni desku?
Výběr základní desky by se primárně měl orientovat podle zvoleného procesoru, operační paměti a množství slotů pro zapojení dalších komponentů, jako jsou grafická karta, pevný disk apod. S tím souvisí také plánované využití.

Související článek

Jaká je základní jednotka v informatice?

Bajt je v informatice základní jednotka kapacity počítačové paměti a objemu počítačových dat. Obvykle se jím rozumí osm bitů, které tvoří osmimístné číslo.

Někdo se také může ptát, jak zjistit co mám v počítači?

Otevřete nabídku Start. Zadejte na klávesnici, popřípadě vyhledejte položku Ovládací panely. V okně Ovládací panely vyhledejte odkaz Systém a zabezpečení a klepněte na něj. Po zobrazení stejnojmenného okna vyhledejte a následně klepněte na odkaz Systém nebo na odkaz Zobrazit velikost paměti RAM a rychlost procesoru.
Jak zjistit chipset?
Nástroj Systémové informace ve Windows

Vyvoláte ho pomocí stisku kláves [Windows]+[R] a příkazu »msinfo32«. Příkaz potvrdíte klávesou [Enter]. Příkaz »msinfo32« můžete napsat také do pole pro hledání.

Jak zjistit typ procesoru?

Stisknutím kombinace kláves CTRL + SHIFT + ESC otevřete Správce úloh. Vyberte kartu výkon a podívejte se, kolik jader a logických procesorů váš počítač používá.
Jak zjistit vlastnosti grafické karty?
Typ grafické karty zjistíte jednoduchým způsobem. Ve svém počítači kliknete na položku Start, poté vyberete Spustit a napíšete příkaz dxdiag. V okně přepnete na záložku Zobrazení, kde uvidíte všechny informace o grafické kartě.

Pokud jde o toto, jak otestovat výkon grafické karty?

Mezi jedny z nástrojů nejpoužívanějších nástrojů pro testování výkonu grafické karty patří jednoznačně Time Spy (ten testuje výkon v oblasti grafiky u rozhraní DirectX 12) a Port Royal (testování výkonu v oblasti ray tracingu).

By Fabrianna Cantero

Similar articles

Jak zjistit která grafická karta je aktivní? :: Kolik stupnu má mít grafická karta?
Užitečné odkazy