Domovská stránka > J > Jak Vypadá Základní Deska?

Jak vypadá základní deska?

Liší se například tím, že přímo k desce jsou připojeny různé vstupně-výstupní konektory. Tím se jednak snížil počet kabelů ve skříni a také se usnadnila montáž počítače. Rozměry základní desky formátu ATX jsou 305 x 244 mm a prostor pro různé konektory má mít velikost 158,75 x 44,45 mm.

Přečtěte si více

Související článek

Jak vypada SIM karta?

Karta micro-SIM má rozměry 12 x 15 x 0,76 mm, zatímco standardní SIM karta má rozměry 15 x 25 x 0,76 mm. Evropský institut pro telekomunikační normy vytvořil standard pro micro-SIM koncem roku 2003 a jeho počátky lze spatřovat již v roce 1998.

Co se zapojuje do základní desky?

Typická základní deska umožňuje zapojení procesoru a operační paměti. Další komponenty (např. grafické karty, zvukové karty, pevné disky, mechaniky) se připojují pomocí rozšiřujících slotů nebo kabelů, které se zastrkávají do příslušných konektorů.
Když to vezmeme v úvahu, jak opravit základovou desku?
Finančně náročnější opravy si investor třeba nemůže vůbec dovolit. Oprava základové desky se pak skládá z několika způsobů, které můžeme využít. Někde je potřeba základovou desku doplnit, přebednit a zabetonovat, někde zas je třeba brousit.

Co to je základní deska?

Základní deska patří mezi klíčové prvky každé počítačové sestavy. Funguje totiž jako mozek, přes který proudí informace do jednotlivých komponentů v podobě procesoru, operační paměti RAM nebo grafické karty. Také je klíčem pro možné budoucí rozšíření funkcí nebo připojení dalšího příslušenství.
Lidé se také ptají, jak zjistit jestli funguje základní deska?
Jak poznám, že je ZÁKLADNÍ DESKA rozbitá?
  1. Notebook nelze zapnout.
  2. Samovolné vypínání
  3. Baterie se nedobíjí
  4. Žádný zvuk, žádný obraz.
  5. Po zapnutí svítí diody, jde slyšet ventilátor, můžete také otevřít mechaniku, ale obraz nenaskočí
  6. Notebook se sám od sebe restartuje.
  7. Nefunkční USB porty (viz.

Související článek

Co je definováno jako základní velikost Boxového modelu CSS?

Velikost boxuCSS určuje, zda se do šířky a výšky prvku započítává výplň a ohraničení. Výplň a rámeček nejsou zahrnuty do šířky. Existuje výchozí hodnota. Šířka a výška jsou určeny obsahem.

A další otázka, co za komponenty musí být na základní desce vždy?

Typická základní deska umožňuje zapojení procesoru a operační paměti. Další komponenty (např. grafické karty, zvukové karty, pevné disky, mechaniky) se připojují pomocí rozšiřujících slotů nebo kabelů, které se zastrkávají do příslušných konektorů.
Když to vezmeme v úvahu, jak správně zapojit základní desku?
Napájení desky elektrickou energií ze zdroje probíhá pomocí konektorů, které se zapojí do desky. Tyto konektory jsou 24-pinové (mnohdy zdroje mají 20-pinové plus k dopojení další konektor se 4 piny). Starší základní desky byly napájeny pouze 20-pinovým konektorem, kdežto novější jsou již všechny 24-pinovými konektory.

Jaký chipset vybrat?

Hry, domácí tvorba videa a 3D grafiky (B150/B250 a H170/H270) – nejlepší poměr cena/výkon nabídne čipset B250, pokud vám ale vyhovuje nějaká základní deska s čipsetem B150 můžete jí klidně využít také (mezi B150/B250 jsou jen drobné rozdíly).
A jak zapojit usb na základní desce?
Na základní desce si vyhledáme konektory pro připojení USB kabelů a do nich zapojíme čtečku karet a USB kabel od zdířek na čelním panelu.

Jak opravit trhliny v základové desce?

Praskliny mohou být opraveny vstřikováním opravné hmoty pod tlakem, ale nejčastěji se opravují vyplněním betonovou kompozicí, protože to každý zvládne svépomocí. Nejdřív zkontrolujete samotnou trhlinu a identifikujte její slabiny.

By Enrika

Similar articles

Jak vyrovnat základovou desku? :: Jak zjistit redakční systém webu?
Užitečné odkazy