Domovská stránka > J > Jak Odeslat Ceninu?

Jak odeslat Ceninu?

Vzhledem k bezpečnostním garancím je možné Cenné psaní poslat pouze ve speciálním obalu České pošty. Odesílateli bude předáno písemné potvrzení prokazující dodání zásilky příjemci. Při dodání pošta od příjemce vybere odesílatelem stanovenou peněžní částku (dobírková částka).

Přečtěte si více

Související článek

Jak odeslat SMS v určitý čas?

Chcete-li naplánovat odeslání, podržte dlouho tlačítko odeslání. V nabídce můžete zvolit datum a čas odeslání. Abyste mohli funkci používat, musíte aktualizovat aplikaci Zprávy.

Můžete se také zeptat, jak správně poslat balík Česká pošta?

Náležitosti poštovní zásilky
  1. v pravé dolní čtvrtině poštovní adresa adresáta,
  2. v pravé horní čtvrtině poštovní známky,
  3. v levé horní čtvrtině poštovní adresa odesílatele; pod ní poznámky nebo nálepky týkající se zvolené poštovní služby, obsahu poštovní zásilky nebo způsobu, jakým se má s poštovní zásilkou zacházet.
Navíc, jak správně vyplnit poštovní podací arch?
Údaje v poštovním podacím archu nesmí být vyplněny obyčejnou tužkou a nesmí být měněny. Je-li však některý zápis v poštovním podacím archu neplatný, škrtne se tak, aby i nadále zůstal čitelný a v bezprostřední blízkosti se vyznačí správný údaj; vedle nového zápisu se odesílatel/podavatel, který údaj opravil, podepíše.

Když to vezmeme v úvahu, kolik stojí dopis Česká pošta?

Základní ceník poštovného České pošty od 1.4.2021
Druh zásilky50 g100 g
Obyčejné psaní*26,00 Kč30,00 Kč
Doporučené psaní ekonomické52,00 Kč60,00 Kč
Doporučené psaní*59,00 Kč67,00 Kč
Cenné psaní57,00 Kč61,00 Kč
2 další řádky
Lidé se také ptají, jak poslat obálku na dobírku?
Při odevzdávání zásilky u přepážky předáme podací lístek a dobírkovou poukázku, pošta vybere od odesílatele poplatek za přepravu, kterou musíme zaplatit na místě. Při dodání zásilky adresátovi od něj bude vybrána částka, která je uvedena na dobírkové poukázce.

Související článek

Jak odeslat email z Outlooku?

Chcete-li vytvořit a odeslat e-mail, zadejte jméno nebo e-mailovou adresu do pole Komu, Kopírovat nebo Skrytý. Do pole Předmět zadejte předmět e-mailové zprávy. Umístěte kurzor do těla e-mailové zprávy a začněte psát.

Navíc, jak poslat pas do zahranici?

Podání
  1. Zásilku lze podat na poště nebo u pověřeného pracovníka pošty.
  2. Odesílatel vyplní podle předtisku Podací lístek, Podací arch v elektronické či papírové podobě nebo předá data elektronicky prostřednictvím aplikací Poslat zásilku, Podání Online, přes API rozhraní nebo Datový soubor.
Navíc, jak zabalit balík pro Českou poštu?
Jak správně zabalit běžný balík
  1. Doporučujeme použít nové krabice z vícevrstvého kartonu.
  2. Použijte co nejvíce vnitřní výplně, a to alespoň 5 cm od stěn krabice.
  3. Oblepte silnou páskou všechny spojované díly a klopy.
  4. Zvažte a změřte zásilku.
  5. Specifické zásilky, které nejde dát do krabice, obalte kartonem.

Jak poslat balík na dobírku Česká pošta?

Při dodání pošta od příjemce vybere odesílatelem stanovenou peněžní částku (dobírková částka). Následně ji vyplatí odesílateli nebo odesílatelem určené osobě, v hotovosti nebo převodem na účet. Dále se připočítává: při použití Poštovní dobírkové poukázky A nebo C - cena podle ceny Pk A a Pk C.
A další otázka, jak poslat balík doporučené vzor?
Zásilku je vhodné opatřit poznámkou „Doporučeně". V levé horní čtvrtině adresní strany zásilky musí být uvedena adresa odesílatele. Odesílatel vyplní podle předtisku Podací lístek, Podací arch v elektronické či papírové podobě nebo Datový soubor. Podání zásilky potvrdí pošta odesílateli v podací stvrzence.

Můžete se také zeptat, kdy se vyplňuje podací lístek?

Používá se při odesílání doporučeného dopisu a balíku. Poštou stvrzený vyplněný lístek se stává stvrzenkou, dokladem stvrzujícím podání jednotlivě zapsaných poštovních zásilek. Podací lístky jsou vytištěny jako předepsaný tiskopis, formulář.

By Uranie

Similar articles

Jak vyplnit podací lístek do zahraničí? :: Co je to SMS brána?
Užitečné odkazy