Domovská stránka > C > Co Je To Print Screen?

Co je to Print Screen?

Počítačový termín snímek obrazovky (z angl. screenshot) popisuje „zmrazení“ a zkopírování aktuální podoby obrazovky (monitoru počítače) a uložení v paměti počítače nebo i následný záznam na pevný disk v podobě grafického obrázku.

Přečtěte si více

Související článek

Proč mi nejde udělat Print Screen?

Pokud máte programekosk.execo, který zobrazuje klávesnici na obrazovce, můžete používat klávesnici na počítači pomocí myši. Pokud se jedná o chybu klávesnice, zkuste tlačítko printscreen.

Kam se ukládá Print Screen Windows 10?

Víte, že Windows 10 umí screenshoty ukládat přímo do složky? Ale není to moc dotažené do konce. Stačí použít Win + Print Screen a screenshot se objeví ve složce Pictures/Screenshots neboli Obrázky/Snímky obrazovky. Samotné Print Screen stále ukládá do Schránky (clipboardu).
Když to vezmeme v úvahu, jak se kopíruje obrazovka?
Stisknutím print screen zachytíte obrázek celé obrazovky a zkopírujete ho do schránky v paměti počítače.
...
Zkopírování jenom obrázku aktivního okna
  1. Klikněte na okno, které chcete zkopírovat.
  2. Stiskněte kombinaci kláves ALT+PRINT SCREEN.
  3. Vložte obrázek (CTRL+V) do Office aplikace nebo jiné aplikace.

Jak se dělá screen na Samsungu?

Kombinace tlačítek

Stejně jako u většiny chytrých telefonů se systémem Android se při pořizování snímku obrazovky na telefonu Samsung kombinuje stisk zapínacího tlačítka s tlačítkem zeslabení hlasitosti. Tlačítka stačí držet po dobu jedné sekundy, jinak můžete vyvolat vypnutí zařízení či úplně ztišení hlasitosti.
Jak udělat screenshot části obrazovky?
Stiskněte kombinaci kláves CTRL + PRTSCN. Celá obrazovka zešedne včetně otevřené nabídky. Vyberte Režimnebo v dřívějších verzích Windows vyberte šipku vedle tlačítka Nový. Vyberte druh odsátí a potom vyberte oblast snímku obrazovky, kterou chcete zachytit.

Související článek

Kam se ukládá Print Screen Windows 10?

Věděli jste, že Windows 10 umí ukládat snímky obrazovky do složky? Není to příliš počeštěné. Složka Obrázky/Snímky obrazovky bude viditelná, pokud použijete kombinaci kláves Win + Print Screen. Ve schránce je stále uložen Print Screen.

Můžete se také zeptat, jak udělat screenshot celé webové stránky?

Použít standardní klávesu pro zachycení obrazovky PrintScreen (na některých klávesnicích Prt Scr ) a výsledek vložit do grafického editoru a uložit. Klávesovou zkratkou Alt + PrintScreen jde zachytit obsah pouze aktuálního okna. Další šikovný program na tvorbu screenshotů je ShareX.
A další otázka, jak udělat dlouhý snímek obrazovky?
Funkce „Dlouhý snímek obrazovky" prohlížeče Google Chrome pro Android vyřeší spoustu problémů. Umožní pořídit snímek webové stránky s rolováním, i když váš smartphone tuto funkci nativně nenabízí. Dokonce ani i když se na váš smartphone nechystá nový Android 12. Funkci lze totiž povolit pomocí příznaků.

Kde najít Snímky obrazovky?

Pokud chcete najít herní klipy a snímky obrazovky, vyberte Start > Nastavení > Hraní > Zachycení a potom v části Umístění zachycení vyberte Otevřít složku.
Jak udělat snímek obrazovky na iphone?
Pořízení snímku obrazovky na iPhonu
  1. Stiskněte současně boční tlačítko a tlačítko zvýšení hlasitosti.
  2. Rychle obě tlačítka uvolněte.
  3. Po pořízení snímku obrazovky se v levém dolním rohu obrazovky na chvilku objeví jeho miniatura. Klepnutím na miniaturu snímek obrazovky otevřete, přejetím prstem doleva miniaturu zavřete.

Jak uložit obrazovku jako obrázek?

Otevřete si tedy Start (vlevo dole) a začněte psát "malování"; Otevřete nabídnutý program a použijte klávesovou zkratku CTRL+V (vložit). Do malování se vloží screenshot, který už můžete uložit do souboru. Zvolte tedy Soubor > Uložit a uložte si obrázek někam na disk, kde ho budete moci nalézt (dokumenty, plocha).

By Girish Esmurria

Similar articles

Jak udělat Print Screen na notebooku ASUS? :: Jak udělat snímek obrazovky na notebooku?
Užitečné odkazy