Domovská stránka > J > Jak Rozdelit Síť?

Jak rozdelit síť?

Princip rozdělení sítě
  1. Bity, které označují celou naši síť — v adrese jsou zleva a jejich počet označíme S.
  2. Další bity zleva vyhradíme pro označení podsítě — počet bitů pro podsíť označíme P.
  3. Zbývající bity IP adresy, budou označovat konkrétní zařízení v podsíti — počet bitů pro zařízení označíme Z .

Přečtěte si více

Související článek

Jak rozdělit disk?

Kliknutím na pevný disk jej rozdělíte. V zobrazeném okně můžete změnit pouze velikost zmenšení. Hodnota je malá. Množství volného místa na disku, které získáte, odpovídá počtu megabajtů, o které oddíl zmenšíte.

Jak zjistit Broadcast?

Broadcast adresa se dá zjistit podle IP adresy a masky podsítě. Například pro síť, v níž je počítač s IP adresou 192.168.8.4 a která má masku 255.255.255.0, je IP adresa broadcastu 192.168.8.255, MAC adresa broadcastu je vždy FF-FF-FF-FF-FF-FF.
Co je to subnet?
Podsíť (anglicky subnet, subnetwork) je v informatice označení pro samostatnou část počítačové sítě. Označením podsíť je obvykle míněna konkrétní (menší) vyčleněná část větší IP sítě. Pro určení rozsahu IP adres v dané podsíti slouží maska sítě.

Jak se počítá IP adresa?

IP adresa - IP address

Skládá se ze 4 částí zvaných octety, každá část je veliká 8 bitů, a zapisuje se oddělená tečkou. Adresa se většinou zapisuje v dekadické formě, ale pro výpočet je jasnější binární zápis. Teoreticky je tedy adresní rozsah od 0.0.0.0 do 255.255.255.255 . Příkladem IP adresy je třeba 68.12.5.10 .
Co znamená 24 za IP adresou?
To číslo za lomítkem je maska. Protože maska může nabýt pouze 32 různých hodnot, lze je zapsat i dvouciferným číslem namísto standardního zápisu (např. 255.255.255.0 odpovídá číslu 24, což je počet jedniček v binárním zápisu).

Související článek

Jak rozdelit externi HDD?

Nástroj Disk Utility najdete v části Aplikace a lze jej použít k rozdělení disku.

Jak dělíme sítě dle rozlohy?

Dělení dle velikosti:

LAN (local area network) – místní počítačová síť například v domácnosti či jedné budově (např. ethernet), MAN (metropolitan area network) – metropolitní síť propojující větší množství zařízení v městské zástavbě, WAN (wide area network) – rozlehlá síť spojující LAN a MAN sítě (např.
Následně, jak rozdělujeme sítě podle tvaru připojení?
Klasifikace sítí
  1. Komutační síť
  2. Paketová síť
  3. Peer-to-peer.
  4. Klient–server.
  5. Analogová síť
  6. Digitální síť
  7. PAN.
  8. LAN.

Můžete se také zeptat, co určuje maska sítě?

Maska sítě Maska sítě určuje, které bity IP adresy verze 4 označují síť (a podsíť) a které bity označují zařízení. Maska je 32bitové číslo. Ve dvojkovém zápisu masky jsou vždy zleva jedničky, pak dojde ke změně a dále už jsou jen nuly.
Co je to Broadcast?
Broadcast (oběžník) je v informatice zpráva, kterou v počítačové síti přijmou všechna připojená síťová rozhraní. Pomocí broadcastů se v současných sítích šíří například informace o sdílení v sítích Microsoft (pomocí protokolu SMB) nebo identifikace zařízení (CDP protokol).

Co je to Broadcast address?

Broadcast adresa je adresa, na kterou se posílá komunikace v případě brodcastového vysílání. Jedná se o adresu, která má binárně samé jedničky. Na 3. vrstvě OSI modelu je to IP adresa 255.255.255.255 (občas se tak nepřesně označuje i broadcastová adresa subnetu, tedy poslední adresa v subnetu, viz dále).

By Nickolas Rarey

Similar articles

Co to je maska? :: Co to je jednotka?
Užitečné odkazy