Domovská stránka > J > Jak Rozdelit Místo Na Disku?

Jak rozdelit místo na disku?

Rozdělení disku - jak rozdělit disk bez ztráty dat
  1. Klikněte pravým tlačítkem myši na tento počítač (buď na ploše nebo v ovládacích panelech)
  2. Z nabídky verte možnost „Spravovat“
  3. Následně v levém menu vyberte možnost „Správa disku“
  4. Klikněte pravým tlačítkem myši na daný diskový oddíl a zvolte „Zmenšit“

Přečtěte si více

Související článek

Co používat místo Google Play?

Obchod Play není ve výchozím nastavení zahrnut. I ten má alternativy, například Yandex Store, Amazon Appstore nebo F-Droid. Jako náhradu lze použít zcela jiný systém.

Pokud jde o toto, jak naformátovat nový externí disk?

Připojte externí disk k počítači a spusťte Průzkumník souborů. Klikněte pravým tlačítkem myši na jednotku externího disku a z kontextové nabídky zvolte »Formátovat...«. Vyberte vhodný souborový systém. V tomto případě se nabízí NTFS nebo exFAT.
Když to vezmeme v úvahu, jak formátovat disky?
Klepněte na ikonu Prohledat ve Windows (lupa v levém dolním rohu), napište počítač a následně klepněte na Tento Počítač. Pravým tlačítkem myši klepněte na disk, který chcete formátovat a vyberte volbu Formátovat.

Jak vytvořit nový disk?

Vytvoření diskového oddílu
  1. V ovládacích panelech spusťte Nástroje pro správu.
  2. Vyberte správa počítače.
  3. Vyberte Uložiště
  4. Zvolte správa disků
  5. Klikněte pravým tlačítkem myši na volný nealokovaný prostor disku a zvolte vytvořit diskový oddíl.
  6. Stručný průvodce vás provede procesem vytvoření oddílu.
Navíc, co to je inicializace?
Význam: Inicializace - zavedení určitého programu do nadřazeného systému nebo spuštění určité funkce. V jistém slova smyslu se inicializace může překrývat s pojmem instalace, ovšem inicializace může označovat širší spektrum softwarových operací.

Související článek

Jak udělat defragmentaci disku?

Nabídka Start se nachází v levém dolním rohu obrazovky. Klepněte na disk. Vlastnosti naleznete v rozevíracím poli. Tlačítko Defragmentace najdete na kartě Nástroje.

Jak nastavit disk?

Správa disků ve Windows 10

Spustíte ho například tak, že kliknete pravým tlačítkem myši na tlačítko Start a vyberete položku "Správa disků". Spuštění nástroje Správa disku kliknutím pravého tlačítka myši na Start. Nástroj "Správa disku" vám ukáže seznam připojených disků a jejich oddíly a svazky.
Co je to MBR a GPT?
GUID Partition Table (GPT) je v informatice standard pro popis členění pevného disku na oddíly. Nahrazuje starší tabulku MBR, která neumožňuje použít disk větší než 2 TiB. GPT je součástí standardu UEFI od firmy Intel, který by měl nahradit v IBM PC kompatibilních počítačích klasický BIOS.

Jak nabootovat disk?

V angličtině se pro slovo zavést používá výraz boot, proto se i v češtině často říká "nabootovat". Pokud je Váš počítač takto nastaven (v BIOSu/UEFI), stačí jednoduše připojit flash disk a PC restartovat. Je-li ale nastavení jiné, instalační soubory Windows, Linux nebo jiné aplikace, utility se při startu nezavedou.
Někdo se také může ptát, jak prenest operační systém na nový disk?
Nejjednodušším způsobem je připojit nový HDD nebo SSD přes USB case k vašemu současnému počítači nebo jej připojit jako další disk v případě, že máte ve skříni volnou šachtu (případně přímo na sběrnici po demontáži skříně – prověřte ale napájení). Spusťte WinToHDD a poté klikněte na "Klonovat systém/System Clone".

Někdo se také může ptát, jak vyměnit pevný disk?

Vždy musíte zadat zdrojový disk a pak disk cílový. Pokud nemá počítač možnost připojit druhý disk přímo na vnitřní rozhraní, můžete použít i připojení přes USB. Pozor si dejte na to, abyste nezaměnili zdrojový a cílový disk. Mohli byste si nechtěně přepsat všechna data prázdným místem z nového disku.

By Sadick Drager

Similar articles

  • Jak změnit písmeno Google disku?

    Pokud se vám písmeno jednotky nelíbí, vyberte z kontextové nabídky možnost Změnit písmeno jednotky a cestu. V zobrazeném okně klepněte na tlačítko Změnit, přiřaďte disku nové písmeno jednotky a volbu potvrďte klepnutím na tlačítko OK.

  • Jak zvětšit místo v telefonu?

    Mobilní paměť lze zvětšit pomocí flash disku, ale nejsou tak populární jako cloudová úložiště. flash disky lze připojit k telefonu pomocí připojení microusb/usb-c. Můžete na něm sledovat pořad, prohlížet fotografie nebo sledovat film.

  • Jak rozdělit disk?

    Kliknutím na pevný disk jej rozdělíte. V zobrazeném okně můžete změnit pouze velikost zmenšení. Hodnota je malá. Množství volného místa na disku, které získáte, odpovídá počtu megabajtů, o které oddíl zmenšíte.

  • Co je obraz disku?

    Obraz disku je soubor nebo několik souborů, které obsahují přesnou kopii pevného disku, ze kterého byl obraz vytvořen, včetně operačního systému (pokud existuje), nainstalovaných programů, uživatelských nastavení a dat na disku, ze kterého obraz pochází.

  • Jak rozdelit externi HDD?
  • Co je bitová kopie disku?
  • Jak se dělá defragmentace disku?
  • Jak uvolnit místo na Google fotky?
Jak do prezentace vložit obrázek? :: Jak připojit nový disk?
Užitečné odkazy