Domovská stránka > J > Jak Platit Mobilem S Nfc?

Jak platit mobilem s NFC?

Toto „placení přes mobil“ je velmi jednoduché: Vezmete do ruky telefon, přiložíte jej k terminálu stejně jako běžnou bezkontaktní kartu, zadáte do něj PIN a máte zaplaceno. Nejpromyšlenější jsou komplexní řešení jako Google Pay nebo Apple Pay, přičemž obě jmenované služby už bez problémů běží i v Česku.

Přečtěte si více

Související článek

Jak zapnout placeni mobilem?

Mobilní platby můžete zdarma zapnout v mobilní aplikaci Menu / Služby / Karty a nálepky. Funguje to pouze s telefonem, který podporuje technologii Near Field Communication. Zůstatek na účtu můžete zkontrolovat pomocí služby Google Pay.

Jak platit v obchodě mobilem?

V obchodě, kde přijímají platby mobilem, stačí zařízení (telefon nebo chytré hodinky) přiložit k bezkontaktnímu terminálu a je hotovo. Pokud hodnota nákupu při platbe pomocí Google Pay převýší 500 Kč, bude potřeba odemknout telefon pomocí PINu, hesla, zámku, otisku prstu nebo skenu obličeje.
Jak aktivovat NFC platby?
Zapnutí NFC (Near Field Communication)
  1. V telefonu otevřete aplikaci Nastavení.
  2. Klepněte na Připojená zařízení Předvolby připojení NFC.
  3. Zapněte možnost Používat NFC.

Jak platit mobilem Xiaomi?

S novinkou Xiaomi Mi Smart Band 6 NFC také konečně dorazila jedna z nejžádanějších funkcí. Lze s ním díky spolupráci s Mastercard provádět bezkontaktní platby. Ode dneška lze za nákupy zaplatit prostým přiložením náramku k platebnímu terminálu. Karta Mastercard je v Xiaomi Mi Smart Band 6 NFC uložena ve formě tokenu.
Můžete se také zeptat, jak zapnout placeni mobilem?
Platby mobilem si snadno zdarma zapnete: V mobilní aplikaci Menu / Služby / Karty a nálepky Otevřete si detail karty a zvolte Přidat do Google Pay. Půjde to ale jen s telefonem, který NFC podporuje. S Google Pay můžete také vybírat z bezkontaktních bankomatů a kontrolovat zůstatek...

Související článek

Jak se platí mobilem?

Probuďte se a nechte si telefon odblokovat. Přiložte zadní stranu telefonu ke čtečce plateb. V případě výzvy postupujte podle pokynů na obrazovce.

Následně, jak platit kartou přes mobil Čsob?

Přes aplikace ČSOB Smart nebo i DoKapsy od ČSOB
  1. Přejděte do aplikace ČSOB Smart nebo DoKapsy od ČSOB.
  2. Klepněte „Přidat do Google Pay" pod příslušnou platební kartou.
  3. Spustí se Google Pay a vše se vyřídí samo.
  4. Hotovo, potvrzení o aktivaci dostanete SMSkou nebo e-mailem.
Následně, jak funguje platební karta v mobilu?
Platit můžete telefony s operačním systémem Android 8 nebo vyšším. Při placení v obchodech stačí rozsvítit obrazovku telefonu a přiložit ho k terminálu. V některých případech budete muset telefon odemknout (platby nad 500 Kč nebo pokud jste platili bez odemčení třikrát po sobě). Aplikaci Google Pay nemusíte otevírat.

Jak platit mobilem u Air Bank?

Stačí mít naši kartu, telefon s Androidem podporující funkci NFC a v něm nainstalovanou aplikaci My Air. Pak už je to ťukec. V záložce Karty a nálepky v aplikaci My Air ťukněte na kartu, kterou budete při placení telefonem používat. V detailu karty ťukněte na „Přidat do Google Pay".
Jak povolit bezkontaktní platby?
Nastavení platební metody pro bezkontaktní transakce
  1. Otevřete aplikaci Google Pay .
  2. Vlevo nahoře klepněte na ikonu nabídky. Platební metody.
  3. Vedle platební metody, kterou chcete nastavit pro bezkontaktní platby, vyberte Povolit bezkontaktní platby.
  4. Podle pokynů platební metodu ověřte.

Můžete se také zeptat, jak se plati přes google pay?

Do mobilu si stáhnete aplikaci Google Pay, kterou najdete klasicky na Google Store. Do aplikace pak nahrajete svoji platební kartu – vyfotíte přední a zadní stranu karty a systém pomocí OCR technologie přečte platební údaje, nemusíte tedy nic opisovat. Po přidání karty dojde k jejímu ověření.

By Trilly Lachowski

Similar articles

Jak stáhnout NFC? :: Jak platit s hodinkami Garmin?
Užitečné odkazy