Domovská stránka > J > Jak Naprogramovat Router?

Jak naprogramovat router?

Nastavení proveďte pomocí prohlížeče

Samotné nastavení routeru se provádí pomocí webového prohlížeče, do kterého stačí zadat správnou adresu. Pravděpodobně to bude 192.168.0.1 nebo 192.168.1.1, určitě jí ale naleznete v manuálu nebo nalepenou na samotném routeru stejně jako přihlašovací údaje.

Přečtěte si více

Související článek

Co je to switch a router?

Směrovač je z netechnického hlediska zařízení, které propojuje dvě sítě. Přepínač slouží k propojení počítačů do místní sítě. Různé funkce směrovačů a přepínačů si lze představit jako silnice spojující všechna města ve státě a jako hraniční přechody spojující různé země.

Jak nastavit LAN v routeru?

Do jakéhokoliv portu s označením LAN zapojte stolní počítač nebo notebook, na kterém budete nastavení provádět. Konfiguraci je lepší provádět přes kabel. V případě, že se chcete připojovat přes Wi-Fi, připojte se na název sítě, jenž je napsaný na spodní straně routeru. Potřebné heslo najdete na zadním štítku.
A jak spravovat router?
Po připojení by nám měl router přidělit IP adresu, zkontrolujeme na síťovém rozhraní počítače. Mělo by to vypadat takto: Po té spustíme internetový prohlížeč a nahoru do lišty vepíšeme internetovou adresu routeru 192.168.1.1, kterou nalezneme na jeho spodní straně včetně přihlašovacích údajů.

Jaký DNS server nastavit v routeru?

Pro změnu DNS přistupte do "Ovládací panely" a zde si zvolte "Centrum síťových připojení a sdílení".
  1. Zde zvolte "Změnit nastavení adaptéru".
  2. V seznamu připojení nalezněte to přes které jste připojen k internetu, klikněte na něj druhým tlačítkem myši pro vyvolání volby a vyberte možnost "Vlastnosti".
Jak nainstalovat nový Wi-Fi router?
Zakoupili jste si nový router a nevíte si rady s jeho zapojením ?
  1. router umístíme na požadované místo ( ideálně mezi místnosti kde chcete mít nejlepší pokrytí ) a zapojíme jej do zásuvky na 230 V.
  2. přívodní ETHERNET / UTP kabel zapojíme do portu WAN (internet) do routeru, ten bývá jako jediný barevně odlišený

Související článek

Co to je router?

Počítačovou síť vytvářejí směrovače. Bez přístupu k internetu propojuje počítače mezi sebou. Počítačovou síť lze vytvořit pomocí jednoho zařízení, které umožňuje připojení k internetu.

Lidé se také ptají, jak nastavit router bez kabelu?

Vždy u připájení routerů se jedná o ,,admin". Toto slovo zadáme jako přihlašovací jméno ale i jako heslo. Klikneme na položku Wireless (Bezdrátová síť) ->Wireless Settings (Nastavení bezdrátové sítě) a vyskočí na nás nabídka nastavení bezdrátové sítě.
Jak nastavit WAN?
Vložte AC adaptér vašeho bezdrátového routeru do DC-IN portu a zapojte do zásuvky. Použijte jiný síťový kabel a připojte váš modem do WAN portu vašeho bezdrátového routeru. Použijte svazkový síťový kabel a připojte váš počítač do LAN portu vašeho bezdrátového routeru.

A jak zapnout lan?

Stačí, když kliknete na Start – Nastavení – Síť a internet. Zde si v levném menu vyberte možnost Ethernet a dejte Změnit možnosti adaptéru. Rázem se před vámi otevře seznam všech síťových prvků, které můžete využívat. Ať už je to připojení skrze LAN, Wi-Fi, VPN a další.
Co je to LAN a WAN?
Největším a nejznámějším příkladem sítě WAN je síť Internet. Sítě WAN jsou využívány pro spojení lokálních sítí (LAN) nebo dalších typů sítí, takže uživatelé z jednoho místa mohou komunikovat s uživateli a počítači na místě jiném. Spousta WAN je budována pro jednotlivé společnosti a jsou soukromé.

A další otázka, jak se dostat do správy routeru?

Pohodlně se usaďte, otevřete si internetový prohlížeč a zadejte adresu nastavení svého routeru. Ta bude buď 192.168.1.1 nebo 192.168.0.1. Zobrazí se vám okno na přihlášení (viz.

By Cia

Similar articles

Jak připojit Wi-Fi router TP Link? :: Co znamená na WhatsAppu účet spolecnosti?
Užitečné odkazy