Domovská stránka > C > Co Je To Exif?

Co je to EXIF?

Exif (zkratka z anglického Exchangeable image file format) je specifikace pro formát metadat, vkládaných do souborů digitálními fotoaparáty. Informace se vkládají do existujících souborových formátů, jako je JPEG, TIFF revize 6.0, PNG a RIFF WAVE.

Přečtěte si více

Související článek

Jak zjistit EXIF data?

Existují konkrétní příklady metadat zobrazení EXIF. Pokud si zobrazíte pouze informace o souboru, můžete si prohlédnout souhrnnou tabulku. Jedná se především o údaje o expozici.

Když to vezmeme v úvahu, jak odstranit datum z fotografie?

Odstranit metadata lze i pomocí opensource editoru fotografií s názvem GIMP. Stačí fotografii v GIMPu otevřít a následně kliknout na Soubor > Export As... Zde pak zvolte název nového souboru, klikněte na Exportovat a v dalším okně klikněte na Rozšířené volby a odškrtněte možnost Uložit data EXIF.
Jak zjistit velikost fotografie?
Jak zjistit rozměry obrázku v počítači
  1. Otevři si ve svém počítači složku, ve které máš obrázek / obrázky uložené.
  2. Najeď kurzorem (myší) na obrázek, u kterého chceš zjistit velikost, a chvilku počkej. Pozn.
  3. Během 1-2 sekund se zobrazí malá informační tabulka, ze které vyčteš rozměry tvého obrázku.

Co je to metainformace?

Metainformace jsou dílčí informace, které popisují atributy informačního zdroje. Zdrojem může být kniha, počítačový dokument, obrázek, videosekvence či zvukový záznam. V dalším textu bude tedy primární informace(předmět, kniha, dokument) nazývána zdrojem, metainformace metainformací.
Jak odstranit metadata?
Jinou cestou odebrání metadat je samotné použití průzkumníku. Cesta je pravé tlačítko myši na soubor → vlastnosti → záložka podrobnosti → dole Odebrat vlastnosti a osobní informace → Odebrat následující vlastnosti z tohoto souboru. Pak už stačí jen potvrdit OK.

Jak přepsat metadata?

Klikněte na dotčený soubor pravým tlačítkem myši a vyberte volbu Vlastnosti. Přepněte se na kartu Podrobnosti. Zde se nacházejí uložená metadata. Kliknutím na příslušný řádek je můžete začít měnit.
Někdo se také může ptát, jak zobrazit datum na fotografii iphone?
Prvně se na iPhonu s iOS 15 přesuňte do aplikace Fotky. Jakmile tak učiníte, tak si najděte snímek, u kterého chcete metadata upravit. Následně ve spodní části obrazovky klepněte na ikonu ⓘ. Poté dojde k zobrazení všech EXIF metadat o fotografii.

Jak zjistit velikost fotky v mobilu?

Jak zjistit rozlišení fotografie v mobilu

Otevřete galerii a označte Vaší fotografii. Poté klepněte na "Detail", který se podle typu telefonu nachází v nabídce "Další" , "Více" a podobně. V detailu kromě šířky a výšky v pixelech bývají často také údaje o expozici nebo cloně.
Můžete se také zeptat, jak nastavit datum na fotce samsung?
Tou první je možnost manuální úpravy časové značky ("razítka") fotografie. Nové tlačítko s obrázkem tužky se objeví, když otevřete fotku, stisknete tlačítko pro zobrazení informací (i) a zastavíte kurzorem myši nad údajem o pořízení fotky. Po klepnutí můžete nastavit jakékoli datum a čas.

Jak zmenit uloziste fotek Iphone?

Ukládání fotek a videí na iCloudu
  1. Klepněte na Nastavení > [vaše jméno] > iCloud > Fotografie.
  2. Zapnutí Fotek na iCloudu.
  3. Zapnutím volby Optimalizovat úložiště iPhonu ušetříte místo v zařízení.

By Boaten

Jak zjistit informace o doméně? :: Jak zjistit EXIF data?
Užitečné odkazy