Domovská stránka > J > Jak Zjistit Informace O Doméně?

Jak zjistit informace o doméně?

Držitele českých domén lze zjistit v centrálním registru českých domén, který se nazývá CZNIC a je k dispozici na adrese nic.cz. Do vyhledávacího políčka si zadejte hledanou doménu a ve výsledku vyhledávání uvidíte kdo je držitel domény. Lze ho ještě rozkliknout a vidět podrobnější údaje.

Přečtěte si více

Související článek

Jak zjistit co je na SD kartě?

Pokud na domovské obrazovce stisknete tlačítko nabídky, vyberte nastavení z nabídky. To se může jmenovat jinak, například Paměť telefonu nebo podobně. Zde se zobrazuje celkové a volné místo ve vnitřní paměti telefonu.

Jak zjistit obsazenost domény?

NIC. Do vyhledávacího políčka „Vyhledávání v registru" na stránce www.nic.cz zadejte název požadované domény a ve výsledku naleznete veškeré informace o doméně. Pro bližší informaci o vlastníkovy je potřeba rozkliknout název kontaktu v řádku Držitel.
Jak zjistit správce domény?
Jak zjistit registrátora?
  1. V internetovém prohlížeči zadáte do vyhledávače www.nic.cz.
  2. V kolonce „vyhledávání registru" zadáte název své domény (př.: bloger.cz) a potvrdíte hledání.
  3. Na stránce se objeví několik informačních řádku o Vaší doméně, Vás ovšem zajímá pouze řádek, kde se nachází „Určený registrátor".

Navíc, co je to domain?

DNS je zkratkou anglického slovního spojení Domain Name System a představuje protokol, který zajišťuje překlad názvů domén webových stránek z nepřehledné (číselné) podoby využívané stroji na tzv. „doménové jméno" – tedy název, který vidíte v prohlížeči a který zadáváte, když chcete na stránku vstoupit.
Jak zjistit jméno podle IP adresy?
A nemá tedy ani smysl zkoušet zjistit komu patří ani kde se necházejí. Vhodné zmínit je to, že „jedna" konkrétní IP adresa vlastně nemůže nikomu patřit. IP adresy vlastní IANA (International Assigned Numbers Authority) a tak je pak přiděluje k užívání dalším organizacím.

Související článek

Jak zjistit PUK SIM karty T Mobile?

Svůj původní PIN a PUK kód najdete v uvítacím dopise nebo na plastovém obalu, který jste od nás obdrželi. PUK kód najdete v sekci Můj T-Mobile v části Smlouva.

Kdy byla doména Registrovana?

Výsledkem vyhledání jsou souhrnné informace o doméně, ve kterých se dozvíme, kdy byla doména registrována – „Registrace od:", nebo kdy doména expiruje (datum, do kdy majitel domény musí zaplatit udržovací poplatek na další rok). V našem případě doména expiruje . Domény CZ je možné prodloužit až na 10 let.
Jak zjistit majitele domény EU?
CZ, otevřete si stránku www.nic.cz a tam do vyhledávacího políčka zadejte požadovanou doménu (např. webychytre.cz) a potvrďte klávesou Enter. Pokud doménu někdo vlastní, zobrazí se Vám informace o jejím majiteli.

A jak zjistit kde je webhosting?

Používám rozšíření Page Rank Status, kde se zobrazují NS Sety u domény (napoví registrátora, i když ne vždy přesně, protože lze používat cizí NS Sety nebo vlastní, přesněji tedy na NIC.cz), ukazuje i IP, na které se stránka nachází, podle ní se dá zjistit hoster.
A co je přeregistrace domény?
Při přeregistraci CZ domény se mění její registrátor, tj. poskytovatel, kterému platíte za registraci, provoz a prodloužení domény. Nedochází k žádným jiným změnám – zůstává majitel, DNS servery a její platnost (datum expirace). Přeregistrace je zdarma.

Jak převést doménu na jiného majitele?

Změna držitele domény
  1. Jděte do sekce Domény / Změny v registru.
  2. V kolonce Typ objektu vyberte doména, její název vepište do kolonky Název.
  3. Na následující stránce můžete zkontrolovat aktuální údaje, úpravu údajů zahájíte tlačítkem Změnit údaje.
  4. U většiny doménových koncovek rovnou přepisujete konkrétní údaje, u .

By Ivers Somalski

Similar articles

  • Jak zjistit heslo z cookies?

    Potřebujete vědět, zda jsou hesla pro danou webovou stránku uložena v prohlížeči, nebo zda webová stránka ukládá soubory cookie za vás. Příkaz Nástroje | Možnosti slouží ke zjištění potřebných informací pro všechny webové stránky.

  • Jak zjistit heslo na Windows 10?

    Způsob, jakým jsme přejmenovali původní soubor, způsobí, že pokud na přihlašovací obrazovce klikneme na ikonu Usnadnění přístupu, spustí se CMD. Zde lze zadat příkaz control userpasswords2. Zobrazí se seznam uživatelských účtů. Pokud máte v počítači heslo, klikněte na tlačítko resetovat heslo.

  • Jak zjistit realnou rychlost internetu?

    Pomocí speedmetru můžete změřit rychlost internetu ve vaší domácnosti. Test ping ukazuje rychlost připojení mezi dvěma zařízeními.

  • Jak zjistit vytížení Wi-Fi?

    Sledování bezdrátové sítě je jedním z nejjednodušších způsobů, jak to zjistit v systému Windows. Program je třeba stáhnout, rozbalit a spustit. Po spuštění začne skenovat vaši síť. Vlevo dole se nachází nápis skenování.

  • Jak zjistit predplatne?
  • Jak zjistit aktualni polohu?
  • Jak zjistit SMTP heslo?
  • Jak zjistit IMEI Motorola?
Kdo je vlastníkem domény? :: Co je to EXIF?
Užitečné odkazy