Domovská stránka > J > Jak Zjistit Exif Data?

Jak zjistit EXIF data?

Konkrétní příklady
  1. Zobrazení EXIF metadat v programu IrfanView. Pro zvětšení klikněte.
  2. V programu Zoner Photo Studio stačí zobrazit informace o souboru a hned vidíte přehlednou tabulku. Pro zvětšení klikněte.
  3. Adobe® Photoshop® Lightroom® zobrazuje hlavně údaje o expozici.

Přečtěte si více

Související článek

Jak zachránit data z poškozené SD karty?

Pokud jsou data smazána, ale také poškozena, doporučujeme nainstalovat program Recuva, který se pokusí smazané soubory obnovit.

Jak získat EXIF?

Zkratka EXIF z anglického Exchangeable Image File Format jsou vlastně metadata, která jsou vkládána do fotografií.
...
V čem EXIF zobrazit?
  1. ACDSee,
  2. Adobe® Lightroom®,
  3. Darktable (zdarma),
  4. GIMP (zdarma),
  5. IrfanView (zdarma),
  6. RawTherapee (zdarma),
  7. Zoner Photo Studio.
Jak získat informace o fotografií?
Základní informací u všech fotografií může být informace o autorovi a copyrightu, případně odkaz na webové stránky autora fotografie. Sadu základních dat, kterou budete často používat, si můžete kliknutím na ikonu diskety uložit.

Jak zjistit metadata z fotografie?

Jednou z možností je stáhnout fotografii, kliknout na ni pravým tlačítkem myši a otevřít „Vlastnosti". V záložce „Podrobnosti" budou všechna stávající metadata.
Co je to metadata?
Metadata (z řeckého meta- = mezi, za + latinského data = to, co je dáno) jsou data, která poskytují informaci o jiných datech. Příkladem je katalogizační lístek v knihovně, obsahující data o původu a umístění knihy: jsou to data o datech v knize, uložená na katalogizačním lístku.

Související článek

Jak zjistit co je na SD kartě?

Pokud na domovské obrazovce stisknete tlačítko nabídky, vyberte nastavení z nabídky. To se může jmenovat jinak, například Paměť telefonu nebo podobně. Zde se zobrazuje celkové a volné místo ve vnitřní paměti telefonu.

Jak zjistit kdy byla fotografie pořízena?

Při práci s operačním systémem Windows budou tyto informace k dispozici po kliknutí pravým tlačítkem myši v okně Průzkumníka na kartě Podrobnosti. Zde uvidíme datum, čas, zařízení, kterým byla fotografie pořízena, a také GPS souřadnice místa, kde fotografie vznikla.
Jak zjistit informace o fotce Iphone?
Otevřete aplikaci Soubory a přejděte do umístění, kde jste fotografii uložili. Na fotografii podržte prst, a poté z menu vyberte možnost Informace. Zobrazí se základní metadata o fotografii.

Lidé se také ptají, jak změnit exif data?

Pouze stačí soubor (či více) označit kliknout na něj pravým tlačítkem myši. Skrze volbu Vlastnosti – Podrobnosti – Odebrat vlastnosti a osobní informace pak můžete údaje opět jednoduše měnit či mazat.
Jak zjistit souřadnice z fotky?
Můžete u nich použít dříve odhadnutou polohu z nabídky pro správu této funkce.
  1. Spusťte na telefonu nebo tabletu Android aplikaci Fotky Google .
  2. Vpravo nahoře klepněte na profilovou fotku nebo iniciálu účtu Nastavení Fotek Poloha. Zdroje polohy.
  3. Klepněte na Zobrazit a spravovat odhadované polohy.

Navíc, jak zjistit polohu fotografie?

Můžete vyhledávat i pomocí fotografií umístěných na internetu – do vyhledávače místo snímku umístíte URL adresu, kde se fotografie nachází. Ještě snadněji to jde tak, že v prohlížeči Chrome kliknete pravým tlačítkem myši na zobrazenou fotografii a z nabídky vyberete »Vyhledat obrázek pomocí vyhledávače Google«.

By Hewie

Similar articles

Co je to EXIF? :: Jak odinstalovat ESET z Mac?
Užitečné odkazy