Domovská stránka > J > Jak Zpracovat Kvantitativní Výzkum?

Jak zpracovat kvantitativní výzkum?

Jak postupovat při kvantitativním výzkumu?
  1. Prostudujte odbornou literaturu.
  2. Stanovte výzkumný problém.
  3. Navrhněte hypotézu.
  4. Vyberte vhodné metody.
  5. Určete velikost vzorku.
  6. Nasbírejte potřebná data.
  7. Proveďte analýzu a vyslovte závěr.

Přečtěte si více

Související článek

Jak statisticky zpracovat data?

Používat statistické metody a postupy znamená zaznamenávat údaje o jevech a zpracovávat je. Statistika je v úzkém kontaktu s informačními technologiemi.

Jak pokládat výzkumné otázky?

Výzkumnými otázkami dané téma lépe popíšete a následně z nich vyvodíte jisté hypotézy. Dbejte na to, aby zpřesňujících otázek nebylo příliš mnoho, protože by se tak výzkumný problém mohl stát nepřehledným. Snažte se vždy zaměřit jen na hlavní oblasti a ty stručně popište!
Pokud jde o toto, jak zajistit reprezentativnost vzorků?
Reprezentativity se dosáhne prostřednictvím vytváření správného vzoru skrz parametry, které jsou pro všechny skupiny v celku společné. Reprezentativnost může být také definována jako vlastnost vzorku populace reprezentovat parametry celku.

Pokud jde o toto, kolik respondentů kvalitativní výzkum?

V průměru se doporučuje dělat 6 až 12 rozhovorů – konkrétní číslo bude záviset na tom, zda máte k dispozici data z předchozích výzkumů, jakou máte časovou i finanční kapacitu, zda budete metodu hloubkového rozhovoru kombinovat například s focus group, pozorováním či jinou metodou či vašimi předchozími zkušenostmi a
Následně, jak se dělá polostrukturovaný rozhovor?
Na polostrukturované interview by měl mít tazatel připraven soubor otázek s otevřeným koncem, tedy otázek, na které musí dotazovaný poskytnout komplexní odpověď. Užívat takzvané ano/ne otázky není vhodné. Otázky by měly být dobře promyšlené, autor rozhovoru by měl mít popřípadě připraveno více forem jednoho dotazu.

Související článek

Jak se dělá kvalitativní výzkum?

Při provádění kvalitativního výzkumu se postupuje individuálně. Projekt kvalitativního výzkumu a metody sběru a analýzy jsou spojeny s definicí výzkumné otázky a cílů výzkumu. Výzkum vyžaduje časové a finanční plánování.

Jak zpracovat výzkum?

Tento výzkum je založený na získávání statistických nebo numerických dat (tzv.
...
Cíl kapitoly.
Kvantitativní výzkumKvalitativní výzkum
Testování hypotéz.Bez hypotéz.
Statistické zpracování dat.Nestatistické zpracování dat.
Lidé se také ptají, co platí pro kvantitativní výzkum?
Východiskem pro kvantitativní výzkum je výchozí hypotéza, z níž vyplývá výběr znaků (otázek). Na tomto základě se vytvoří dotazník, který se předloží přiměřenému počtu vhodně vybraných respondentů. Na jejich počtu a výběru, ale i na návratnosti dotazníků pak závisí reprezentativnost výsledků.

A jak poznat kvantitativní výzkum?

V kvantitativním výzkumu jsou sbírána jen ta data, která potřebujeme k testování hypotéz, v kvalitativním výzkumu se výzkumník snaží sebrat všechna data související s tématem šetření. Kvantitativní výzkum pracuje s daty zpracovatelnými počítačem, kvalitativní výzkum nikoli.
Jak má vypadat Vyzkumna otazka?
Když si vyberete určité téma, jež vás zajímá, vede k výzkumné otázce ještě několik důležitých kroků:
  1. Měli byste vzít do úvahy zájmy vašich čtenářůEditovat.
  2. Posoudit svou úlohu jakožto autoraEditovat.
  3. Položit si (vše)možné výzkumné otázkyEditovat.
  4. Vybrat předběžnou výzkumnou otázkuEditovat.
  5. Svou otázku „vyčistit"Editovat.

Jak stanovit výzkumný problém?

Výzkumný problém by měl dozrávat a vznikat postupně. Definitivní formulaci problému předchází prostudování literatury, zmapování toho, co se zjistilo, popsalo a také jak. Je dobré formulovat si výzkumný problém jako otázku. Lépe si tak ujasníme naši výzkumnou cestu, celý výzkum je pak odpovědí na danou otázku.

By Kraska Wiltjer

Similar articles

  • Jak zpracovat jmelí?

    Jmelí pomáhá při mužské i ženské neplodnosti. Zastavuje krvácení, proto se používá v čajích na zastavení ženského krvácení.

Jak na hypotézy? :: Jak poslat velký soubor přes Gmail?
Užitečné odkazy