Domovská stránka > C > Co Je Loxone?

Co je Loxone?

Loxone je systém pro inteligentní elektroinstalace. Přináší pokročilé ovládání a automatizaci technologií budov do komerčních projektů i domácnosti. Stínění, topení, osvětlení, chlazení, závlaha, přístupový systém, alarmy, audio, FVE, ventilace...

Přečtěte si více

Navíc, kolik stojí chytrý dům?

Vše můžete pohodlně ovládat přes svůj chytrý mobil, tablet či PC odkudkoli na světě. Pokud nechcete nemusíte se na tyto technologie vázat a můžete celý systém ovládat klasicky pomocí tlačítek jako v běžném domě. Celkem za vše 288 000 Kč. A to vše dohromady spolu nekomunikuje, přes internet to většinou ovládat nelze.
Jak programovat Loxone?
Základní programování dle Loxone standardu lze jednoduše vytvořit kliknutím na tlačítko Automatické programování. Aby bylo programování vytvořeno správně, je nutné dbát na správné přiřazené kategorií a místností. U produktů Loxone Tree a Loxone Air je přiřazení kategorie automatické a nemusíte se o ně starat.

Jakou chytrou žárovku?

Jakou chytrou žárovku vybrat dle srovnání

V našem srovnání si nejlépe vedla sada Philips Hue White and Color Ambiance Starter kit, jako nejvýhodnější v poměru ceny ku výkonu jsme však vyhodnotili žárovku Vocolinc L3 ColorLight, kterou můžete ovládat přes Wi-Fi.
Někdo se také může ptát, jaké světlo na noc?
je vhodné neutrální bílé světlo (může být zářivka, může být i domodra) – 4100 Kelvinů i více. večer (90 minut před usnutím) a v noci nepoužívání zdrojů světla typu LED (jako je mobilní telefon, PC, TV) obsahující převážně bílé, zelené a modré světlo.

Jak zapojit Stropní světlo?

Postup připojení světla:
  1. Vypněte jističe.
  2. Zkontrolujte zkoušečkou, jestli jste vypnuli ty správné jističe.
  3. Opatrně odstraňte ochranný plastový obal na každém z drátů.
  4. Připojte nulu k nule a fázi k fázi. Ochranný vodič zaizolujte nebo připojte samostatně.
  5. Zapněte jističe.
Jak ztlumit žárovku?
U běžných a halogenových žárovek je regulace světla poměrně snadná. Stačí si pořídit takzvaný R stmívač a připojit jej k obvodu. Pro stmívání LED osvětlení však musíte pořídit speciální stmívač LED žárovek, který je pro tuto technologii konstruovaný. Zároveň je potřeba mít vhodnou stmívatelnou žárovku.

Když to vezmeme v úvahu, jak spárovat ovladač se světlem?

Vypněte přívod na přijímači, potom opět zapněte přívod do přijímače, do 5s zmáčkněte 3x rychle za sebou na ovladači on/off u jednokanálového ovladače, nebo číslo předvolby u vícekanálového ovladače, na které chcete mít konkrétní přijímač nastavený. Připojené světlo 3x zabliká a je spárováno.
Jak nainstalovat chytrou žárovku?
Žárovku nainstalujete jako jakoukoli jinou – stačí ji tedy našroubovat do patice a rozsvítit vypínačem. Až do této chvíle to byla úplně obyčejná žárovka. Chytrou žárovku Xiaomi Yeelight můžete připojit do domácí sítě prostřednictvím Wi-Fi a ovládat ji z aplikace v chytrém telefonu.

Jak ovládat světlo?

Pokud žárovka podporuje Bluetooth či Wi-Fi, většinou je možné nainstalovat spřízněnou aplikaci a žárovku ovládat z přímo z mobilu. Můžete narazit také na žárovky, které využívají např. technologii ZigBee.

By Lytton

Jak Pajet cinem? :: Jak na chytrou domácnost?
Užitečné odkazy