Domovská stránka > C > Co Je To Plug-In Auto?

Co je to plug-in auto?

Plug-in hybrid, neboli Plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV), též „hybrid do zásuvky“, je označení pro paralelní hybridní automobily, jejichž baterii lze dobíjet i z externího zdroje elektrické energie (elektrické zásuvky). Příkladem užití této technologie je PHEV program japonské automobilky Toyota.

Přečtěte si více

Související článek

Jak daleko dojede auto bez dobíjení?

Životnost alternátoru 150 až 250 tisíc kilometrů trvá přibližně sedm let. Podle některých mechaniků má životnost kratší.

Jak se nabíjí hybrid?

Uživatel nemusí být obavy z dojezdu, protože baterie není nutné nabíjet na cestě. Hybridní vozidla jsou schopná si své baterie dobíjet za jízdy regenerací nebo pomocí konvenčního motoru.
Co je lepší hybrid nebo plug-in hybrid?
Ani příznivci vysokých čísel výkonu se nemusí hybrida obávat, protože ten díky elektromotoru nastupuje rychle. Takže pokud bydlíte ve městě nebo kousek od něj a chcete dělat něco pro planetu a zároveň jezdit za méně, než v případě některých spalováků, pak je hybrid správnou volbou.

Můžete se také zeptat, kolik stojí nabití plug-in hybrid?

ON 9 Kč/kWh u AC stanice a 11 Kč/kWh u DC stanice. V případě rychlonabíječky zaplatí 13 Kč/kWh. Pro každý typ stanic je stanoven počet volných minut, po jejichž překročení platí řidič 2 Kč/min. U AC stanic činí tato hranice 480 minut, u DC stojanů 90 minut a pro rychlonabíječky 45 minut.
Kde nabíjet plug-in hybrid?
Nabíjení plug-in hybridu nebo elektromobilu doma je jednoduchý a efektivní způsob, jak připravit vůz k další jízdě. Stačí vůz připojit do standardní domácí zásuvky a nechat ho nabíjet. Nejedná se ale o nejrychlejší způsob dobíjení, protože domácí zásuvky mají omezený příkon.

Související článek

Jak funguje půjčka na auto?

Jedná se o nejběžnější způsob nákupu automobilu. Pokud vám bankovní nebo nebankovní věřitel poskytne neúčelový úvěr a vy jej použijete na nákup automobilu, jste vlastníkem automobilu a můžete s ním nakládat, jak se vám zlíbí.

A další otázka, jaký plug-in hybrid?

Ford Kuga Plug-In Hybrid (PHEV) stojí docela určitě také za zmínku. Jde o automobil, který byl v první polovině roku 2021 nejprodávanějším plug-in hybridem v Evropě. Je vyrobený tak, aby ujel 56 kilometrů čistě na elektřinu. S hybridním automobilem můžete vyhrát i nad parkováním v Praze.
A další otázka, co to je hybridní auto?
Hybridní vůz je vozidlo, které za normálních okolností kombinuje konvenční spalovací motor (obvykle poháněný benzínem) s elektromotorem. Systém se nemusí připojovat k elektrické síti, protože se samočinně dobíjí, a zajišťuje tak optimální nabití akumulátoru při jízdních podmínkách.

Jak funguje plug-in hybrid Toyota?

Obří výhodou baterií plug-in hybridu je fakt, že je lze nabíjet externí nabíječkou. Nespoléhají se jen na rekuperaci, případně dobíjení spalovacím motorem. Naopak se přímo počítá s tím, že majitel doma po dojezdu zapojí auto do zásuvky, případně na cestách do nabíjecí stanice.
Když to vezmeme v úvahu, jak správně jezdit s hybridem?
Jezděte plynule – Při agresivním stylu řízení můžete spotřebovat až o třetinu více paliva než při bezpečné jízdě. Vyvarujte se příliš prudké akceleraci nebo brzdění. Zároveň se snažte řídit co nejplynuleji.

Jak funguje plug in hybrid?

Plug-in hybrid (tzv. PHEV = Plug-in Hybrid Electric Vehicle) je automobil s kombinovaným pohonem spalovacího motoru a elektromotoru. Ten zásobují energií baterie, které lze dobít z elektrické sítě (ale i jízdou).

By Mitchael

Similar articles

Jak vytvořit QR kód na WiFi? :: Kdo je součástí Špp?
Užitečné odkazy