Domovská stránka > J > Jak Zjistit Komponenty V Pc Windows 10?

Jak zjistit komponenty v PC Windows 10?

První možný způsob zjištění z jakých komponent se počítač skládá (Z čeho se skládá stolní počítač, Z čeho se skládá notebook) je vizuální prohlédnutí zařízení. U notebooků a značkových PC sestav hledáme hlavní štítek s popisem. Po nalezení hlavního štítku si můžeme informace o PC také vyhledat na internetu.

Přečtěte si více

Související článek

Jakou zvolit verzi Windows 32 bit nebo 64 bit?

Klikněte na tlačítko Start a poté na počítač a vlastnosti. V okně s informacemi o systému se zobrazí verze operačního systému.

Můžete se také zeptat, jak zkontrolovat pc?

Zobrazení sestavy o stavu vašeho zařízení v Zabezpečení Windows
  1. Do vyhledávacího pole na hlavním panelu zadejte Zabezpečení Windows a pak v seznamu výsledků vyberte odpovídající položku.
  2. Výběrem Výkon a stav zařízení zobrazíte sestavu o stavu.
Jak opravit systémové chyby?
Případně zkuste použít klávesovou zkratku [Win] + [X] a ze zobrazené nabídky vybrat »Příkazový řádek (správce)«. Do spuštěné příkazové řádky zadejte příkaz »sfc /scannow« a stiskněte [Enter]. V případě starších operačních systémů jako je Windows XP můžete být vyzváni k vložení instalačního disku.

Co delat kdyz Nenabehne Windows?

Jestliže již operační systém nenabíhá standardně, můžeme se jej pokusit ještě spustit v nouzovém režimu: Jak spustit Windows v nouzovém režimu. V mnoha případech může pomoci: Nástroj Obnovení systému, pomocí kterého můžeme jednoduše navrátit systémové změny do dřívějšího stavu.
Následně, jak zjistit výkon procesoru?
K získání rychlého přehledu o přibližném výkonu daného komponentu můžete využít stránek passmark.com. Do vyhledávače google napište název komponentu, například I5 4670K a připište passmark. Zjistíte, jak si stojí procesor I5 4670K v tomto benchmarku oproti například procesoru G2020.

Související článek

Kolik GB má Windows 11?

K dispozici jsou 4 gigabajty.

Můžete se také zeptat, jak zkontrolovat procesor?

To, zda procesor, počítač, celý systém a komponenty fungují spolehlivě, může ale ověřit pomocí zátěžového testu. Pro toto testování použijte například volně dostupný program CPU Stability Test. Stačí rozbalit ZIP soubor do libovolného adresáře a spustit tento nástroj.
Jak zjistit velikost procesoru?
Otevřete nabídku Start. Zadejte na klávesnici, popřípadě vyhledejte položku Ovládací panely. V okně Ovládací panely vyhledejte odkaz Systém a zabezpečení a klepněte na něj. Po zobrazení stejnojmenného okna vyhledejte a následně klepněte na odkaz Systém nebo na odkaz Zobrazit velikost paměti RAM a rychlost procesoru.

Někdo se také může ptát, jak zjistit co mám za komponenty?

Jinak stačí zmáčknout kombinaci kláves Windows+Pause Break. Tak zjistíš název procesoru a paměť. Nebo dej START - Spustit- napiš DXdiag a na první stránce máš taky psán Procesor a paměť. Po kliknutí na stránku druhou čili zobrazení máš pod položkou Název a Tip čipu údaje o grafické kartě.
A jak zjistit motherboard?
Stačí stisknout kombinaci [Windows] + [R] a zadat příkaz »cmd«. Otevře se okno příkazového řádku systému Windows. Do příkazového řádku zadejte příkaz »wmic baseboard get product, manufacturer, version, serialnumber« a stiskněte klávesu [Enter].

Lidé se také ptají, jak zjistit informace o grafické kartě?

Start → spustit → dxdiag → zobrazení → název grafické karty

Otevřete hlavní nabídku start a do vyhledávacího pole napište správce zařízení. Poté klikněte na šipku u řádku Grafické adaptéry a název vaší grafické karty je na světě.

By Bethany Auriemme

Similar articles

Co může znamenat nadměrné pocení? :: Jak zjistit co způsobuje modrou smrt?
Užitečné odkazy