Domovská stránka > C > Co Je To Úkol?

Co je to úkol?

Úkol (anglicky Task) je nějaká aktivita nebo kus práce, který je třeba udělat. Úkol se zadává a provádí s nějakým cílem - tedy aby bylo něčeho dosaženo. Úkoly jsou jedním ze základních stavebních kamenů řízení a zadávání práce ve firmách. Úkol může být součástí běžné práce nebo třeba nejmenší část projektu.

Přečtěte si více

Související článek

Jak odeslat úkol na Teams?

Úkol můžete odeslat v týmu Microsoft Teams tak, že přejdete do požadovaného třídního týmu. Datum odevzdání je termín, kdy se práce zobrazí. Pokud instruktor určil dokument, který máte odevzdat, nebo pokud máte k tomuto úkolu připojeny další soubory, vyberte možnost + Přidat práci a soubor nahrajte.

Co je to domácí úkol?

Domácí úkol je práce zadaná studentům učitelem na jakémkoli vzdělávacím stupni. Jedná se většinou o procvičování látky z minulého vyučování nebo také o přípravu na vyučování budoucí. Zadání může být písemná, elektronická či mluvená práce, ale i pouhé pročtení textu.
Navíc, jak nahradit slovo tedy?
Slovo tedy bývá synonymní se spojovacími prostředky a proto, tudíž.

Lidé se také ptají, kdo vytvořil domácí úkoly?

Domácí úkoly prý vymyslel italský pedagog Roberto Nevilis v roce 1905.
Můžete se také zeptat, jaké úkoly při hledání pokladu?
Úkoly
  • šifry.
  • mapy.
  • „puzzle" – rozstříhané dopisy a mapy či obrázkové indicie.
  • vyhledat určité předměty v okolí, které budou potřebovat ke splnění úkolu. Např. klacky, šišky, sirky, lopatku.
  • postavit něco.
  • vyhledat místa podle fotek.
  • zakopaná sklenice s pokladem nebo dalším úkolem.
  • zavěšené na stromě

Související článek

Co má za úkol síťová karta?

Přenos dat mezi počítačovou sběrnicí a počítačovou sítí zajišťuje síťová karta. Síťový kabel je ke kartě připojen krouceným párem vodičů. Některé karty mají pouze jeden z těchto typů připojení, jiné karty mají na kartě oba typy připojení.

Proč dělat domácí úkoly?

Práce na doma, kterou si dítě musí samo naplánovat a je za její odvedení také samo zodpovědné, zvyšuje jeho schopnost organizovat si čas, rozvrhnout, co, kdy a s kým udělám. A to jsou věci, které se ne vždy dají „pořídit" v samotné škole. Navíc dobří učitelé umí úkoly zadávat tak, aby odpovídaly schopnostem dítěte.
Když to vezmeme v úvahu, kdy dělat domácí úkoly?
Raději si stanovte pevný denní řád a vyhraďte v něm konkrétní čas i na procvičování učiva – zeptejte se školáka, kdy mu učení vyhovuje: může to být hned po příchodu ze školy nebo později odpoledne, až si odpočine. Jakmile dáte domácím úkolům režim, dítě si na ně zvykne a nebudete ho muset každý den do učení nutit.

Co dělat když dítě nechce dělat úkoly?

„Pokud vaše dítě nechce dělat domácí úkoly nebo jejich vypracování neustále odkládá, snažte se pochopit jeho negativní emoce. Na rovinu přiznejte, že samozřejmě chápete, že nemusí být všechno zábavné, ale jednoduše se musí naučit překonávat i nechuť k určitým činnostem a plnit své povinnosti.
Jak nahradit slovo že?
synonymaEditovat
  1. -
  2. viď, viďte, ne.

Jak nahradit slovo řekl?

synonymaEditovat
  • povědět, pronést, (knižně) pravit, dít.
  • vyjádřit, sdělit.
  • požádat, zažádat.
  • nazvat, označit.

By Humble

Jak hodnotit domácí úkoly? :: Co je to tsunami?
Užitečné odkazy