Domovská stránka > C > Co Má Za Úkol Síťová Karta?

Co má za úkol síťová karta?

Úkolem síťové karty je zajistit přenos dat mezi sběrnicí počítače a počítačovou sítí. Síťový kabel se ke kartě připojuje konektorem, který může být typu BNC, nebo TP (Twisted Pair). Některé karty mohou mít pouze jeden z uvedených typů konektorů, obvykle bývají na kartě konektory oba.

Přečtěte si více

Související článek

Jak vypada SIM karta?

Karta micro-SIM má rozměry 12 x 15 x 0,76 mm, zatímco standardní SIM karta má rozměry 15 x 25 x 0,76 mm. Evropský institut pro telekomunikační normy vytvořil standard pro micro-SIM koncem roku 2003 a jeho počátky lze spatřovat již v roce 1998.

Jak Připojit síťovou kartu?

Kabel připojíme na BNC-T, na druhý konec připojíme BNC terminátor a poslední konektor zapojíme do síťové karty. V případě, že používáme kroucenou dvoulinku, konektor zastrčíme přímo do síťového adaptéru. Pro propojení dvou počítačů použijeme speciální kabel, který má prohozené některé páry vodičů.
Když to vezmeme v úvahu, jak vybrat síťovou kartu?
Při nákupu síťové karty je důležité vědět, jakým způsobem ji budete připojovat ke stolnímu počítači nebo notebooku. V první řadě byste se proto měli zajímat o vstupní rozhraní, které je vlastně takovým spojovacím článkem mezi síťovou kartou a výpočetní technikou. Nejčastěji narazíte na tyto způsoby připojení.

Kde je síťová karta?

Síťové karty mohou být připojeny externě nebo integrované do základní desky počítače či notebooku. K připojení těchto ovladačů jsou na základní desce připraveny sloty PCI nebo PCI-e, může být použit také port ISA. Síťová karta přijímá a také vysílá takzvané rámce.
Co je to wifi karta?
Bezdrátová síťová karta, jinak také nazývaná wi-fi karta, je určena k bezdrátovému připojení k internetu. Je běžnou součástí každého přenosného počítače. Data se přenášejí pomocí mikrovln přibližně na frekvenci 2.4 Ghz.

Související článek

Jak se zablokuje SIM karta?

Pokud máte roli správce nebo kontaktní osoby, můžete svou sim kartu zablokovat v samoobsluze. Pokud chcete kartu zablokovat, klikněte na tlačítko blokovat. Karta bude zablokována.

Můžete se také zeptat, jak vypada síťová karta?

Síťová karta (anglicky Network Interface Controller, zkratka NIC) je v informatice zařízení pro propojení počítačů v počítačové síti. Ve stolních počítačích má podobu karty, která se zasune do slotu (sběrnice PCI-e) základní desky nebo (což je dnes daleko častější varianta) je na základní desce integrovaná.
Co to je síťový adaptér?
Síťový adaptér může být: AC adaptér – elektrický zdroj připojovaný v domácnosti do elektrické sítě (zásuvky) Síťová karta – zařízení pro propojení počítačů v počítačové síti.

Jak zjistit jakou mám síťovou kartu?

Jinak jistější je to přímo ve správci zařízení (Ovládací panely -> Systém -> Hardware -> Správce zařízení) v záložce "Síťové adaptéry". Tu záleží na tom, je-li LAN karta součástí základní desky (většinou je LAN port vyveden poblíž ATX konektorů klávesnice, myši, USBček atd.).
A další otázka, jak nastavit rychlost síťové karty?
V tom správci zařízení rozklikněte ten první síťový adaptér a na záložce upřesnit máte možnost nastavit několik parametrů vč rychlosti.

A další otázka, jak připojit síťový kabel?

Připojení k drátové síti je v podstatě velmi jednoduché – prostě vezmete síťový kabel, zapojíte jej do síťového ethernetového portu a máte hotovo. Bohužel to často tak jednoduché není a příčiny potíží mohou být dosti různorodé.

By Gernhard

Similar articles

Co se nachází na základní desce počítače? :: Jaké písmeno má obvykle pevný disk?
Užitečné odkazy