Domovská stránka > C > Co Je To Domain?

Co je to Domain?

DNS (Domain Name System) je hierarchický, decentralizovaný systém doménových jmen, který je realizován servery DNS a protokolem stejného jména, kterým si vyměňují informace. Jeho hlavním úkolem a příčinou vzniku jsou vzájemné převody doménových jmen a IP adres uzlů sítě.

Přečtěte si více

Související článek

Co je to Domain Name?

Jedinečná internetová adresa je doména. Její hlavní funkcí je usnadnit vyhledávání a návštěvu webových stránek tím, že nahrazuje číselný kód adresou internetového protokolu.

Jak vypadá doména?

Doménové jméno je tvořeno posloupností několika částí oddělených tečkami. Části jsou seřazeny podle obecnosti: první část (např. cs) je nejkonkrétnější, může popisovat jeden konkrétní počítač, daší části (např. wikipedia) jsou obecnější, popisují celou velkou skupinu počítačů a sítí.
Následně, jaké jsou domény?
Domény nejvyššího řádu jsou pevně stanoveny internetovou standardizační organizací IANA. Existují TLD následujících čtyř typů: Národní TLD (country-code TLD, ccTLD) sdružující domény jednoho státu. Jejich název je dvoupísmenný, až na výjimky odpovídající kódu země podle ISO 3166-1, např.

Jaký hosting pro WordPress?

Webhosting NoLimit je nejvyužívanější hosting na WordPress weby v Čechách. Webhosting NoLimit Extra je vhodný i pro náročné aplikace, má oproti základní verzi asi 4-násobný výkon. Základní verzi lze na verzi Extra kdykoliv rozšířit.
Můžete se také zeptat, jak nainstalovat wordpress na forpsi?
Instalace WordPress pomocí FTP účtu
  1. vybereme složku "/www" na FTP účtu.
  2. v našem příkladu máme instalaci Wordpressu uloženou v cestě "C:/Wordpress/wordpress-5.3.2-cs_CZ/wordpress".
  3. klikněte 1x v dolním levém okně na ".."
  4. poté stikněte klávesy "CTRL + A" pro výběr všech složek a souborů v složce "/wordpress"

Související článek

Jak zjistit Domain Name?

Nejjednodušší způsob, jak získat kompletní seznam síťových nastavení počítače, je otevřít nabídku Start a do vyhledávacího pole zadat "ipconfig/all".

Někdo se také může ptát, jak zjistit doménové jméno?

Pokud hledáme majitele domény . CZ, podíváme se do centrálního registru českých domén na adrese www.nic.cz. Zde do vyhledávacího pole vložíme název domény (bez www), u níž chceme zjistit majitele. Zobrazí se nám výsledky vyhledávání v registru (WHOIS) a informace o doméně.
Co je přeregistrace domény?
Při přeregistraci CZ domény se mění její registrátor, tj. poskytovatel, kterému platíte za registraci, provoz a prodloužení domény. Nedochází k žádným jiným změnám – zůstává majitel, DNS servery a její platnost (datum expirace). Přeregistrace je zdarma.

Jak zjistit dostupnost webu?

Zřejmě nejjednodušší možností, jak zjistit funkčnost nějakého webu na internetu, je použití speciálního webu, který dokáže zjistit funkčnost ostatních webů. Jednou z nejpopulárnějších služeb tohoto typu je web Down for everyone or just me (označovaný rovněž i jako isup.me).
Někdo se také může ptát, jak vytvořit prodejní web?
Žádné speciální funkce pro funkčnost prezentačního webu nepotřebujete. Webovou vizitku si vytvoříte sami s pomocí webových editorů, nebo si ji necháte jednorázově vytvořit. Vhodnými nástroji pro tvorbu webových vizitek jsou Wix, Webnode, případně nejrozšířenější redakční systém WordPress.

Jak upravit webové stránky?

Existuje celá řada redakčních systémů, ve kterých je možné mít svůj web s možností editace. Tím nejznámějším a nejpoužívanějším je redakční systém WordPress, který je dle oficiálních statistik používán na 33 % webových stránek na světě.

By Janifer

Similar articles

  • Co je to Domain Controller?

    Řadič domény je server v počítačové síti, který odpovídá na požadavky na ověření. Umožňuje přístup k ostatním počítačům v doméně.

Jak na iOS? :: Co jsou hostingové služby?
Užitečné odkazy