Domovská stránka > C > Co Je To Domain Name?

Co je to Domain Name?

Doména neboli doménové jméno je unikátní internetová adresa. Její hlavní funkcí je nahrazovat číselný kód v podobě IP adresy, čímž usnadňuje nalezení a navštívení konkrétních webových stránek.

Přečtěte si více

Související článek

Co je to Domain?

Stejnojmenný protokol se používá k výměně informací v systému doménových jmen. Hlavní příčinou vzniku je vzájemný překlad doménových jmen.

Navíc, jak vybrat název domény?

Krátká a snadno zapamatovatelná

Čím kratší název domény zvolíte, tím lepší. Příliš dlouhá doména rovněž dává příležitost různým omylům, překlepům a nedorozuměním. Kratší název se lépe pamatuje, dobře se vejde na propagační materiály a snáze se sděluje rozhovorem.
Jak vymyslet název domény?
Vymyslet dobrý název domény bývá ještě nevděčnější úkol než zvolit šablonu webu.
...
5 pravidel, jak vybrat název domény
  1. POJMENUJTE WEB STRUČNĚ, LEČ VÝSTIŽNĚ
  2. MĚJTE NA ZŘETELI ÚČEL PROJEKTU.
  3. VOLTE NADČASOVOU VARIANTU.
  4. NESNAŽTE SE O SVĚTOVOST ZA KAŽDOU CENU.
  5. OBSAZENOU DOMÉNU MŮŽETE ODKOUPIT.

Co znamená Vlastní doména?

Doména je adresou, která většinou odkazuje na webové stránky, elektronický obchod nebo emailové adresy. Je to de facto vaše adresa na internetu, podobně jako ulice, číslo a město označují fyzickou adresu v reálném světě. Pokud si někdo zapamatuje vaši doménu, může vás na internetu snadno najít.
A další otázka, co je doména u wifi?
Internetová doména (doménové jméno) je v informatice označení jednoznačného jména (identifikátoru) počítače nebo počítačové sítě, které jsou připojené do Internetu.

Související článek

Jak zjistit Domain Name?

Nejjednodušší způsob, jak získat kompletní seznam síťových nastavení počítače, je otevřít nabídku Start a do vyhledávacího pole zadat "ipconfig/all".

Můžete se také zeptat, co to je doména druhého řádu?

Doména druhého řádu je konkrétnější a nachází se hned před doménou nejvyššího (prvního) řádu. Pro představu „pankrea.cz" je doména druhého řádu. Tato úroveň je určena např. pro název společnosti, kterou doména reprezentuje.
Jak vybrat poskytovatele domény?
Velmi důležitým kritériem při výběru domény je administrátorské rozhraní. Většinou registrátoři nabízejí přehledné a jednoduché ovládání, kde si většinu nastavení a změn můžete udělat sami. Ti, kteří to neumožňují, nabízí možnost poslat požadavek na podporu a sami vám vše nastaví.

Jakou doménu pro e shop?

Čím delší název domény, tím více si toho zákazník musí zapamatovat. Snažte se vybrat takovou doménu, která bude v ideálním případě obsahovat 1-2 slova. Jako příklad uvádím eshop www.vlasova-kosmetika-wella-eshop.cz, která má v názvu domény celkem 4 slova. Délku navíc prodlužují pomlčky mezi všemi slovy.
Pokud jde o toto, jak zjistit jestli je doména volná?
Do jediného pole vepíšete všechny domény s koncovkami a aplikace domeny.cz ověří, zda jsou volné k registraci. Zadejte názvy domén včetně koncovek, každou na jeden řádek.

Někdo se také může ptát, jak vymyslet dobrý název?

6 efektivních způsobů, jak vymyslet dobrý název
  1. Hledejte vhodná slova přímo ve vašem businessu.
  2. Kombinujte slova, písmena, předpony a přípony (+ tipy na nástroje)
  3. Prolistujte české i zahraniční slovníky.
  4. Očíhněte konkurenci.
  5. Vyrazte ven a dívejte se kolem sebe.
  6. Objevte kouzlo metafor.
  7. Myslete na budoucnost.

By Phare Oftedahl

Similar articles

  • Co je to Domain Controller?

    Řadič domény je server v počítačové síti, který odpovídá na požadavky na ověření. Umožňuje přístup k ostatním počítačům v doméně.

Jak vybrat název domény? :: Jak dlouho trvají majetková práva?
Užitečné odkazy