Domovská stránka > C > Co Je To Domain Controller?

Co je to Domain Controller?

Řadič domény, doménový řadič (anglicky domain controller, DC) je server v počítačové síti, který odpovídá na autentizační požadavky v počítačové síťové doméně. Umožňuje přístup k prostředkům domény z dalších počítačů v doméně.

Přečtěte si více

Související článek

Co je to Domain Name?

Jedinečná internetová adresa je doména. Její hlavní funkcí je usnadnit vyhledávání a návštěvu webových stránek tím, že nahrazuje číselný kód adresou internetového protokolu.

Co je to doména ve Windows?

Doména je skupina propojených počítačů se systémem Windows, které sdílejí informace o uživatelských účtech a zásady zabezpečení. Řadič domény spravuje informace uživatelských účtech pro všechny členy domény. Řadič domény usnadňuje administraci sítě.
Který objekt v AD slouží pro uložení skupinových politik?
Umožňuje centrálně spravovat a nastavovat operační systémy, aplikace a uživatelská nastavení v prostředí Active Directory. Soubor skupinových politik se nazývá objekty skupinové politiky (anglicky Group Policy objects, GPO).

Když to vezmeme v úvahu, jak funguje active directory?

Active Directory byla představena ve Windows 2000 jako nástupce Domény Windows, který umožňoval pro centrální uchování informací využít stromovou strukturu databáze. Databáze Active Directory je uložena na řadiči domény, který v počítačové síti zajišťuje autentizaci a autorizaci uživatelů, počítačů i další služby.
Která role Windows Serveru slouží k centrální správě uživatelů?
Role uživatele, Uživatel sestavy, má jeden účel v Service Manager: vyhledání počítače hostujícího Microsoft SQL Server Reporting Services (SSRS) pro uživatele v konzole Service Manager.

Související článek

Co je to Domain?

Stejnojmenný protokol se používá k výměně informací v systému doménových jmen. Hlavní příčinou vzniku je vzájemný překlad doménových jmen.

Když to vezmeme v úvahu, jak zjistit doménu v pc?

Otevřete Ovládací panely. Klikněte na Systém a zabezpečení > Systém. Na stránce Základní informace o počítači uvidíte v části Nastavení názvu počítače, domény a pracovní skupiny položku Úplný název počítače.
Když to vezmeme v úvahu, jak se připojit k doméně?
Pokud potřebujete připojit počítač do domény, je nutné znát přesný název domény a mít uživatelské oprávnění pro přidání počítače do domény. Pak jen stačí kliknout v panelu Systém klepnout na položku Změnit nastavení, která se nachází ve skupině Nastavení názvu počítače, domény a pracovní skupiny.

Jak si udělat doménu?

Aby se toto dalo zajistit, musí si každý tzv. zaregistrovat doménu, na které má jeho web fungovat. Není to nic složitého, prostě vyplníš registrační formulář u některého z pověřených registrátorů domén. Aby zvolená doména byla opravdu tvoje, je potřeba, aby ji už neměl zaregistrovanou někdo jiný.
Navíc, jak vynutit gpo?
Pokud se verze GPO nezměnila je přeskočena. V GPO se dá nastavit, aby se toto nedělo a politiky se aplikovali pokaždé, i když nenastala změna. Toto se dá vynutit i přes CMD pomocí příkazu gpupdate /force. CSE (Client Side Extension) zjistí zda má dostatečná práva na všechny GPO, které se mají aplikovat.

Pokud jde o toto, jak spustit gpo?

Dnes máme GPP, které to řeší elegantněji.
  1. spustíme Group Policy Management (Start > Administrative Tools)
  2. doklikáme se na kontejner (OU), na který chceme nastavení aplikovat.
  3. klikneme na něj pravým tlačítkem a zvolíme Create a GPO in this domain, and Link it here
  4. zadáme jméno a klikneme OK, tím se nám vytvořil GPO.

By Orrin Bhagirathi

Similar articles

  • Jak zjistit Domain Name?

    Nejjednodušší způsob, jak získat kompletní seznam síťových nastavení počítače, je otevřít nabídku Start a do vyhledávacího pole zadat "ipconfig/all".

Jak nainstalovat Rsat? :: Jak obnovit soubory z koše Samsung?
Užitečné odkazy