Domovská stránka > J > Jak Zabezpecit Wi-Fi Síť?

Jak zabezpecit Wi-Fi síť?

V nastavení routeru, položka Basic – WLAN, do SSID zadáme název vysílané Wi-Fi, v položce Security zadáme WPA2-PSK, heslo ke své Wi-Fi síti zadáme do WPA pre-shared key a způsob šifrování v položce WPA encryption ponecháme AES, poté potvrdíme tlačítkem SUBMIT.

Přečtěte si více

Související článek

Jak zabezpečit hard disk?

V případě krádeže nebo ztráty je nejoblíbenějším způsobem ochrany informací šifrování. Při jeho použití je nemožné, aby si obsah média přečetl někdo, kdo nezná heslo. Pomocí bezplatného softwaru můžete heslem zabezpečit celé médium nebo jen data, na kterých vám záleží.

Navíc, jak zmenit wi-fi z 5ghz na 24 ghz?

Pokračujte na Bezdrátová nastavení a vyberte Bezdrátový signál. U položky Bezdrátová frekvence 2,4 GHz je možní změnit frekvenci v řádku Kanál. Zvolte položku Ručně a z roletky vyberte jeden z možných kanálů. Používáte-li frekvenci 5 GHz, můžete frekvenci sítě změnit o položku níž.
Následně, jak vypnout 5g wi-fi?
Budete se muset přihlásit k správě/administraci vašeho routeru a najít část týkající se WiFi sítí. Tam by mělo být možné vypnout kteroukoliv z 2.4 GHz/5 GHz sítí. Pokud něco takového ve vašem routeru nenajdete, tak je zde ještě malá možnost, že má někde přepínač (jako opravdu přepínač přístupny na těle routeru).

A jak změnit frekvenci wi-fi?

V internetovém prohlížeči si zadejte IP adresu routeru http://192.168.1.1/ a zobrazí se vám přihlašovací stránka. Pokud jste si v minulosti heslo neměnili, tak v továrním nastavení je jméno i heslo admin. Kanál změníte v kategorii Wireless a zde si v Channel zvolte požadovaný kanál. Změnu potom uložíte tlačítkem Save.
Jak najít IP adresu serveru?
Stiskněte na klávesnici win+R a do zobrazeného textového pole zadejte cmd. Zobrazí se Vám černá příkazová řádka, kam napište ping mezera doména. Tedy například: ping eshopsystem.cz a stiskněte enter. Následně se Vám zobrazí IP adresa dané domény (serveru).

Související článek

Jak zabezpečit internetový prohlížeč?

Existuje relevance a aktualizace. Bezpečnost prohlížeče závisí na aktuálnosti. Se změnami v digitálním světě se objevuje nový software a viry. Dobrý a bezpečný prohlížeč musí být vždy aktualizován.

Pokud jde o toto, co vše se dá zjistit z ip adresy?

Z IP adresy směrovače zjistí, kdo je poskytovatelem vašeho připojení k internetu a také se dozví, kde se asi přibližně nacházíte. Dále budou schopni identifikovat čtvrť či městskou část, ve které bydlíte, ale již nikoliv váš dům.
Někdo se také může ptát, jak najít něčí ip adresu?
cmd nebo . bat – tzv. dávkový soubor) a ten odešlete oběti. Jakmile na něj oběť klikne, na vaše FTP se uploaduje soubor obsahující výpis z programu ipconfig oběti, ve kterém vyčtete (nejenom) její IP adresu.

Co je to klíč WPA?

WPA (Wi-Fi Protected Access, tj. chráněný přístup k Wi-Fi) je v informatice obchodní označení pro zabezpečení bezdrátových sítí. Po prolomení zabezpečení WEP v roce 2001 definovala Wi-Fi Alliance v roce 2002 zabezpečení WPA pro Wi-Fi sítě jako část tehdy připravovaného standardu IEEE 802.11i.
Když to vezmeme v úvahu, jak se připojit k bezdrátové síti?
Připojení k bezdrátové síti
  1. Otevřete systémovou nabídku vpravo na horní liště.
  2. Vyberte Wi-Fi Nepřipojeno.
  3. Klikněte na Vybrat síť.
  4. Klikněte na název sítě, ke které se chcete připojit, a pak klikněte na Připojit.
  5. Pokud je síť chráněná heslem (šifrovací klíč), zadejte po vyzvání heslo a klikněte na Připojit.

Někdo se také může ptát, jak zadat heslo na wi-fi?

Vyhledejte sekci Wireless (WiFi, WLAN), Security a vyhledejte položku WPA/WPA2. Toto WPA zaškrtněte a vyplňte v políčku password vaše heslo do WiFi sítě. Heslo by mělo obsahovat minimálně 8 znaků. Pak už jen stačí uložit nastavení a restartovat router.

By Beebe Arutyunyan

Similar articles

Jak nastavit vyskakování oken? :: Kam zadat SSID?
Užitečné odkazy