Domovská stránka > C > Co To Je Proprietární Software?

Co to je proprietární software?

Proprietární software nebo také software s uzavřeným kódem (z anglického: closed source) je takový software, kde jeho autor upravuje licencí (typicky EULA) či jiným způsobem možnosti jeho používání.

Přečtěte si více

Související článek

Co je to počítačový software?

Počítačový program je posloupnost instrukcí, které popisují provedení určitého úkolu počítačem. Počítač potřebuje k provedení určité činnosti alespoň jeden program ve své operační paměti.

Následně, co to je systémový software?

Software lze rozdělit na: systémový software, který zajišťuje chod samotného počítače a jeho styk s okolím. aplikační software, se kterým buď pracuje uživatel počítače nebo zajišťuje řízení nějakého stroje.
Můžete se také zeptat, co je to aplikační software?
Aplikační software je rozšiřující software, který pracuje na základech operačního systému a vykonává specifické funkce podle daných potřeb uživatele.

Můžete se také zeptat, co je software příklady?

Příklady aplikačního softwaru zahrnují kancelářské aplikace, grafické programy, přehrávače médií, zabavní software. Aplikace mohou být vázané na počítač a jeho systémový software, nebo mohou být vydány odděleně.
Lidé se také ptají, co je to programové vybavení legální nelegální sw?
Software, základní programové vybavení, bývá obvykle v počítači, který si koupíte. Zákonnou cestou je si pořídit legální programy. Stane se, že zaměstnanec nainstaluje nelegální software do firemního počítače. Existuje řada možností a často i za oficiální software nemusíte zaplatit ani korunu.

Související článek

Jak se nazývá volně šiřitelný software s časovým či funkčním omezením?

Skupina programů souhrnně označovaných jako freeware se označuje jako shareware.

Lidé se také ptají, jak se nazývá druh licence zajištující zcela volný přístup k programům bez časového a funkčního omezení?

Softwarová licence je v informatice právní nástroj, který umožňuje používat nebo redistribuovat software, který je chráněn zákonem.
Co patří mezi svobodný software?
Mezi nejznámější svobodný software patří například operační systém Linux, prostředí KDE, prostředí GNOME, aplikace na úpravu grafiky GIMP, webový prohlížeč Firefox a kancelářský balík LibreOffice. Množství svobodného softwaru je obrovské a lze nalézt software téměř pro každou oblast použití.

A další otázka, jak se nazývá volně šiřitelný software s časovým či funkčním omezením?

Programy označované jako shareware patří do skupiny programů souhrnně označovaných jako volně šiřitelné.
Co je to licence GPU?
GNU General Public License, GNU GPL (česky „obecná veřejná licence GNU") je licence pro svobodný software, původně napsaná Richardem Stallmanem pro projekt GNU.

Co to je operační systém?

Operační systém (OS) je naprostým základem nejen každého počítače, ale také mobilních telefonů a jiných zařízení. Zjednodušeně řečeno má vliv na běh programů a ovládání systému uživatelem. Bez operačního systému nebudete mít k dispozici žádné uživatelské rozhraní, takže na počítači nic moc neuděláte.

By Harrington Jonassaint

Similar articles

Co je to právní vada? :: Co to je shareware?
Užitečné odkazy