Domovská stránka > C > Co Je To Wlan?

Co je to WLAN?

WLAN (Wireless Local Area Network), někdy také Wireless LAN je označení pro bezdrátovou místní síť, kterou typicky najdeme doma, v kanceláři nebo ve škole. Většina moderních sítí WLAN je založena na standardech IEEE 802.11, které jsou uváděny pod značkou WiFi.

Přečtěte si více

Související článek

Co je WLAN Key?

Standard zabezpečení bezdrátové sítě nazvaný "WPS" umožňuje snadné připojení zařízení k bezdrátové síti. Funkci WPS lze nakonfigurovat pomocí kódu PIN nebo tlačítka. Funkce WPS podporuje otevřený systém a WPA-Personal.

Někdo se také může ptát, jak se připojit k bezdrátové tiskárně?

Krok za krokem
  1. tiskárna se nejprve připojí přes USB k počítači nebo notebooku.
  2. nainstalují se ovladače.
  3. při instalaci se vás to zeptá, zda chcete USB nebo WiFi připojení
  4. při volbě WiFi připojení začne tiskárna hledat WiFi a vypíše seznam.
  5. pak stačí najít svůj router, zadat heslo.
Jak bezdrátové připojit tiskárnu?
Pokud má vaše tiskárna displej, můžete v jejím nastavení přímo najít volbu WiFi připojení, vybrat bezdrátovou síť a tiskárnu k ní připojit. Buď budete moci zadat heslo přímo na displeji, nebo tiskárnu k síti připojit pomocí tlačítka WPS na WiFi routeru.

Jak připojit mobil přes WPS?

Přihlaste se k jednotce zadáním její IP adresy a přihlašovacích údajů pro účet správce (ve výchozím nastavení je uživatelské jméno „admin", heslo by mělo být vytištěno na štítku na routeru) Přejděte na Nastavení sítě> Bezdrátové> WPS a zkontrolujte, zda je povoleno WPS. Zkuste postup znovu připojit Android!
Když to vezmeme v úvahu, co to je klíč zabezpečení sítě?
Bezpečnostní klíč je bezpečnostní protokol pro připojení Wi-Fi, který šifruje data přenášená přes připojení Wi-Fi. Je znám také pod názvem šifrovací klíč nebo klíč WEP (Wired Equivalent Privacy).

Související článek

Jak funguje WLAN?

Bezdrátová místní síť (WLAN) je bezdrátová počítačová síť, která propojuje dvě nebo více zařízení pomocí bezdrátové distribuční metody (často rozprostřeného spektra nebo rádiového OFDM) v omezeném prostoru, jako je domácnost, škola, počítačová učebna nebo kancelářská budova.

Jak připojit HP Deskjet k wifi?

Zapněte v počítači připojení Wi-Fi. V počítači vyhledejte název sítě Wireless Direct, například HP-Print-**-Deskjet 3520, a připojte se k této síti. Nainstalujte software tiskárny HP. Jakmile software zobrazí obrazovku Možnosti připojení, vyberte možnost Bezdrátové připojení.
Kde najdu PIN kód WPS Samsung?
Připojení v režimu PIN
  1. Na ovládacím panelu stiskněte tlačítko (Menu) a vyberte volbu Síť
  2. Stiskněte Wi-Fi.
  3. Stiskněte WPS > PIN.
  4. Osmimístné číslo PIN se zobrazí na displeji.
  5. Postupujte podle pokynů na displeji obrazovky.

Co je to VPN?

VPN představuje zkratku pro virtuální privátní síť. V IT se jedná o nástroj, který vytváří bezpečné a šifrované připojení na méně zabezpečených sítích. VPN díky tomu poskytuje službu umožňující skrýt vaši IP adresu, vyhnout se cenzuře či sledování, šifrovat vaši komunikaci a zamezit geoblockingu.
Jak nainstalovat nový Wi-Fi router?
Zakoupili jste si nový router a nevíte si rady s jeho zapojením ?
  1. router umístíme na požadované místo ( ideálně mezi místnosti kde chcete mít nejlepší pokrytí ) a zapojíme jej do zásuvky na 230 V.
  2. přívodní ETHERNET / UTP kabel zapojíme do portu WAN (internet) do routeru, ten bývá jako jediný barevně odlišený

Jak nastavit WAN port?

WAN porty – WAN port najdete na Wi-Fi routeru nejčastěji jen jeden. Zapojuje se do něj kabel od vašeho poskytovatele internetu. Poskytovatel vám nastavení umožní buď automaticky, tedy po připojení kabelu do portu, nebo staticky.

By Sheepshanks

Jak se připojit přes WPS? :: Co je to pair WPS?
Užitečné odkazy