Domovská stránka > J > Jak Funguje Wlan?

Jak funguje WLAN?

Bezdrátová lokální síť (WLAN) je bezdrátová počítačová síť, která spojuje dvě nebo více zařízení pomocí bezdrátové distribuční metody (často rozprostřené spektrum nebo OFDM rádio) v omezeném prostoru, jako je doma, ve škole, počítačové laboratoři nebo kancelářské budově.

Přečtěte si více

Související článek

Jak funguje spínač?

Elektrický obvod je v jedné poloze přerušen. Při stisknutí kontaktů v druhé poloze je obvod uzavřen. Jeden obvod je ovládán z jednoho místa. Jeho analogy jsou zabudovány buď ve svítidlech, nebo v přívodních kabelech.

Co je Wi-Fi id?

SSID (Service Set Identifier) je v informatice identifikátor bezdrátové sítě Wi-Fi. Přístupový bod (AP, access point) vysílá periodicky svůj identifikátor v takzvaném majákovém rámci (beacon frame) a klienti si tak mohou snadno vybrat, ke které bezdrátové síti se připojí.
Když to vezmeme v úvahu, kdy vznikla wi-fi?
Ačkoliv se bezdrátová síť Wi-Fi masově prosadila až v 21. století, počátky jejího vývoje sahají do roku 1990. V těchto dnech tak slavíme 25 let od chvíle, kdy se poprvé sešla pracovní skupina, jejíž kódové označení zná každý fanoušek počítačových technologií – IEEE 802.11.

Pokud jde o toto, jak vzniká wi-fi?

Ad-hoc sítě V ad-hoc síti se navzájem spojují dva klienti, kteří jsou v rovnocenné pozici (peer-to-peer). Vzájemná identifikace probíhá pomocí SSID. Obě strany musí být v přímém rádiovém dosahu, což je typické pro malou síť nebo příležitostné spojení, kdy jsou počítače ve vzdálenosti několika metrů.
Co to je WPS?
WPS (Wi-Fi Protected Setup) je bezdrátový zabezpečovací standard, který vám umožňuje jednoduše připojovat zařízení k bezdrátové síti. Funkci WPS můžete nakonfigurovat prostřednictvím kódu PIN nebo tlačítka WPS. WPS podporuje ověřování pomocí protokolů Open System, WPA-Personal a WPA2-Personal.

Související článek

Co dělat když telefon funguje ale nic se nezobrazuje?

Telefon s černým displejem se na slunci mnohem více zahřívá. Přesuňte jej do stínu. Zařízení může opět fungovat, jakmile se trochu ochladí. Po několika minutách zkontrolujte, zda se displej opět rozsvítil.

Jak funguje bezdrátový internet?

Připojení k internetu na bezdrátové síti (Wi-Fi) funguje na principu přenosu dat vzduchem. Tato technologie umožňuje levné, ale přitom stabilní rychlé připojení všude tam, kde není dostupná optická internetová síť.
Někdo se také může ptát, jak se pripojit k wi-fi?
Možnost 2: Přidejte síť
  1. V zařízení přejděte do aplikace Nastavení.
  2. Klepněte na Síť a internet. Internet.
  3. Na konci seznamu klepněte na Přidat síť. V případě potřeby zadejte název sítě (SSID) a další údaje o zabezpečení.
  4. Klepněte na Uložit.

Můžete se také zeptat, jak nastavit svojí wi-fi?

Vyhledejte sekci Wireless (WiFi, WLAN), Security a vyhledejte položku WPA/WPA2. Toto WPA zaškrtněte a vyplňte v políčku password vaše heslo do WiFi sítě. Heslo by mělo obsahovat minimálně 8 znaků. Pak už jen stačí uložit nastavení a restartovat router.
A jak najít ssid?
Klepněte pravým tlačítkem myši na Wireless Network Connection (Bezdrátové připojení k síti) a výběrem Status (Stav) v místní nabídce otevřete okno Wireless Network Connection Status (Stav bezdrátového připojení k síti).

Jak vybrat správný kanál pro Wi-Fi?

Nejlepší kanál je takový, kde je nejméně dalších WiFi sítí (případně tam nějaká je, ale je hodně vzdálená a má slabý signál). U 2.4 GHz sítí to navíc komplikuje to, že se kanály překrývají se sousedními – jediné vzájemně nepřekrývající jsou ty s číslem 1, 6 a 11 – ty jsou ale také (právě proto) nejčastěji používané.

By Cozmo

Similar articles

  • Jak funguje Apple penezenka?

    Velmi jednoduché. Telefon můžete používat v obchodě, pokud ho přiložíte k terminálu. Rozsvítí se obrazovka, otevře se aplikace peněženka a vy vyberete kartu, kterou chcete platit. Přiložením prstu na tlačítko Domů platbu potvrdíte.

  • Jak funguje CRM?

    Všechna oddělení mají stejné informace na jednom místě. Každý zaměstnanec má přístup k údajům, které potřebuje ke své práci. V softwaru se ukládají nejen kontaktní údaje o zákaznících, ale také se přidává komunikace, například e-maily a zprávy.

  • Jak funguje internet DSL?

    Principem fungování je využití volného pásma telefonních spojů. Pro běžný hlasový provoz se používají frekvence do 3400 Hz. Vysokorychlostní přenos dat je možný na vyšších frekvencích.

  • Jak funguje Google disk?

    V počítači přejděte na adresu drive.google.com. V části Můj disk jsou soubory a složky, které si můžete prohlédnout.

  • Jak funguje IMAP?
  • Jak funguje NFC?
  • Jak funguje PoE injektor?
  • Jak funguje Wifina?
Jakou frekvenci Wi-Fi? :: Co je WLAN Key?
Užitečné odkazy