Domovská stránka > C > Co Je Wlan Key?

Co je WLAN Key?

WPS (Wi-Fi Protected Setup) je bezdrátový zabezpečovací standard, který vám umožňuje jednoduše připojovat zařízení k bezdrátové síti. Funkci WPS můžete nakonfigurovat prostřednictvím kódu PIN nebo tlačítka WPS. WPS podporuje ověřování pomocí protokolů Open System, WPA-Personal a WPA2-Personal.

Přečtěte si více

Související článek

Co je to WLAN?

Bezdrátová místní síť, známá také jako bezdrátová lokální síť, je síť, která se nachází v domácnosti, kanceláři nebo ve škole. Většina moderních sítí WLAN je založena na stejných standardech jako internet.

Navíc, kdy vznikla wi-fi?

Ačkoliv se bezdrátová síť Wi-Fi masově prosadila až v 21. století, počátky jejího vývoje sahají do roku 1990. V těchto dnech tak slavíme 25 let od chvíle, kdy se poprvé sešla pracovní skupina, jejíž kódové označení zná každý fanoušek počítačových technologií – IEEE 802.11.
Co to je WPS na modemu?
WPS (WiFi Protected Setup) je technologie, která zjednodušuje nastavení bezdrátového WiFi připojení. Např. na mobilním telefonu při připojování přes WiFi nemusíte ručně vybírat síť a zadávat heslo, stačí obě zařízení spárovat aktivací funkce WPS na obou zařízeních (na telefonu položka v nastavení, na routeru tlačítko).

Můžete se také zeptat, jak vzniká wi-fi?

Ad-hoc sítě V ad-hoc síti se navzájem spojují dva klienti, kteří jsou v rovnocenné pozici (peer-to-peer). Vzájemná identifikace probíhá pomocí SSID. Obě strany musí být v přímém rádiovém dosahu, což je typické pro malou síť nebo příležitostné spojení, kdy jsou počítače ve vzdálenosti několika metrů.
Co je to WAN?
Wide Area Network (WAN) (česky rozlehlá síť) je v informatice počítačová síť, která pokrývá rozlehlé geografické území (například síť, která překračuje hranice města, regionu nebo státu). Největším a nejznámějším příkladem sítě WAN je síť Internet.

Související článek

Jak funguje WLAN?

Bezdrátová místní síť (WLAN) je bezdrátová počítačová síť, která propojuje dvě nebo více zařízení pomocí bezdrátové distribuční metody (často rozprostřeného spektra nebo rádiového OFDM) v omezeném prostoru, jako je domácnost, škola, počítačová učebna nebo kancelářská budova.

A další otázka, jak pripojit mycku bosch k wi-fi?

Pokud máte router s funkcí WPS, můžete zapnout domácí spotřebič a přejít na nastavení spotřebiče. Zvolte „Automatické síťové připojení" a klikněte na „Připojit". Nyní aktivujte funkci WPS na routeru. Další informace o funkci WPS najdete v příručce k Wi-Fi routeru.
Pokud jde o toto, jak si zaheslovat wi-fi?
Vyhledejte sekci Wireless (WiFi, WLAN), Security a vyhledejte položku WPA/WPA2. Toto WPA zaškrtněte a vyplňte v políčku password vaše heslo do WiFi sítě. Heslo by mělo obsahovat minimálně 8 znaků. Pak už jen stačí uložit nastavení a restartovat router.

Jak se dostat na Wi-Fi?

V případě, že se potřebujete dostat do routeru, případně do wifi routeru musíte nejprve zjistit jeho IP adresu. Spusťte tedy příkazovou řádku (cmd) a v ní napište příkaz ipconfig. Tento příkaz vám zobrazí nejen vaši ip adresu, ale zároveň i adresu routeru - pod položkou Výchozí brána.
Navíc, co je wi-fi připojení?
Wi-Fi je technologie díky níž se můžete připojit k Internetu kdekoliv je Wi-Fi signál poskytovatele Internetu. Tento signál se může šířit v pásmech na 2,4 GHz nebo 5 GHz což jsou volná pásma, kde se pro samotné vysílání nemusí platit žádné poplatky.

A další otázka, jaké jsou výhody a nevýhody wi-fi technologii?

Výhody a nevýhody Wi-Fi připojení
  • nejste omezováni kabelem.
  • využívá nelicencované rádiové pásmo.
  • nevyžaduje složitou instalaci ani roztahování kabelů
  • poměrně nízké ceny od poskytovatelů internetu.
  • zabezpečené připojení
  • dostupná i ve městech, na veřejných místech, v restauracích, školách atd.

By Hanson

Jak funguje WLAN? :: Co znamená vymazat data?
Užitečné odkazy