Domovská stránka > K > Kdo Vytvořil Wi-Fi?

Kdo vytvořil Wi-Fi?

Historie. Wi-fi jako takový není zcela nový standard. Je založen na principu rozprostřeného spektra, který si roku 1942 nechali patentovat hudební skladatel George Antheil a herečka rakouského původu Hedy Lamarr.

Přečtěte si více

Související článek

Kdo vytvořil HTML?

Protokol HTTP (HyperText Transfer Protocol) byl navržen v roce 1990 poté, co si Berners-Lee uvědomil, že potřebuje něco jednoduššího. Tim Berners-Lee napsal první webový prohlížeč s názvem WorldWideWeb. Webové stránky byly spuštěny v roce 1991.

A další otázka, kdy začal fungovat internet?

V roce 1992 byl Internet starý již více než dvacet let. První americká experimentální síť, "ARPANET", vznikla v roce 1969, a v roce 1973 byly položeny základy komunikačního protokolu TCP/IP. Skutečná síť (alespoň částečně dnešní podoby) byla však spuštěna až v lednu 1983, kdy byl zaveden i systém doménových jmén, DNS.
Lidé se také ptají, co to je wi-fi?
Wifi, nebo wi-fi, je zkratkou anglického wireless fidelity, a jedná se o označení bezdrátového připojení k síti, ať už lokální, tedy LAN (local area network), či širší, nebo globální - tedy internetu.

Co je to Internet kdy vznikl?

Jejím tvůrcem je Tim Berners-Lee. Ten v letech 1989–1991 – v rámci svého působení v Evropské organizaci pro jaderný výzkum CERN – vytvořil hypertextovou síť, která pomocí odkazů umožňovala propojit informace uložené na různých počítačích či v různých souborech. Součástí byl i první prohlížeč.
Kdo se stará o Internet?
Nejvyšší autoritou, která kormidlo vývoje Internetu drží nejpevněji, je organizace ISOC (Internet Society), dobrovolné profesní sdružení fungující od roku 1992. Její funkcí je především koordinovat koncepční otázky spojené s Internetem.

Související článek

Kdo vytvořil Word?

První verzi vytvořil Richard Brodie pro IBM. První Word byl vytvořen pro systém Microsoft Windows v roce 1989.

Pokud jde o toto, co je lan a wlan?

Zkratka pro „Wireless Local Area Network". WLAN nebo bezdrátové připojení LAN, Je síť který umožňuje zařízením se připojit a komunikovat bezdrátově. Na rozdíl od tradičního drátové LAN, ve kterém zařízení komunikují Ethernet kabely, zařízení na WLAN komunikují přes Wi-Fi.
Co bylo před internetem?
Dějiny internetu jsou spojeny se vznikem počítačů (po roce 1945) a následně počítačových sítí, které jim umožnily vzájemně komunikovat. Přímým impulzem byla studená válka (od roku 1947 mezi USA a SSSR), kde protivníkům hrozilo masívní ničení komunikační infrastruktury jadernými zbraněmi.

Jak funguje Wi-Fi?

Stejně jako mobilní telefony, využívá i Wi-Fi síť rádiové vlny k přenosu informací napříč sítí. Počítač by měl obsahovat bezdrátový adaptér, který bude přenášet data odeslaná do rádiového signálu. Tento signál bude přes anténu přenášen do dekodéru, který je známý jako router.
A co je to wisp?
WIFI klient (client) s integrovaným routerem - WISP

Je to podřízený prvek bezdrátové sítě typu infrastructure, můžeme ho zjednodušeně nazvat "přijímačem". Ty uvozovky tam jsou proto, že wifi-komunikace je obousměrná a tedy i toto zařízení vysílá.

Co je internet a jak funguje?

Internet je celosvětový systém propojených počítačových sítí („síť sítí"), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů TCP/IP. Společným cílem všech lidí využívajících internet je bezproblémová komunikace (výměna dat).

By Linden Buhoveckey

Similar articles

  • Kdo vytvořil AVG?

    AVG Technologies je česká společnost, která vyvíjí a vydává bezplatný i komerční bezpečnostní software pro koncové uživatele a firmy. Společnost založili v roce 1991 Jan Gritzbach a Tom Hofer.

  • Kdo vytvořil počítač?

    22. června 1910 se narodil německý inženýr Konrad Zuse, který je považován za vynálezce počítače. V roce 1941 sestrojil Zuse počítačový systém nazvaný Z3, který byl prvním volně přeprogramovatelným počítačem.

  • Kdo vytvořil macOS?

    NeXTSTEP byl předchůdcem dnešního Mac OS X a byl vydán v roce 1989. Steve Jobs opustil Apple v roce 1986 po neshodách uvnitř společnosti.

Jak začal Internet? :: Která firma vytvořila první notebook?
Užitečné odkazy