Domovská stránka > K > Kdo Vytvořil Html?

Kdo vytvořil HTML?

Berners-Lee si uvědomoval, že potřebují něco jednoduššího a v roce 1990 byl tedy navržen jazyk HTML a protokol HTTP (HyperText Transfer Protocol – protokol pro přenos hypertextu). Zároveň také Tim Berners-Lee napsal první webový prohlížeč, který nazval WorldWideWeb. V roce 1991 CERN zprovoznil svůj web.

Přečtěte si více

Související článek

Kam umístit script v HTML?

Před zavírací značkou je vhodnější místo.

Co je v jazyku HTML B?

Příklad kusu html kódu: Normální text <b>tučný text</b>, <i>kurzíva</i> a opět normální text.
Jak vypada HTML?
Tagy se píší do špičatých závorek. Velmi specifickým tagem je odkaz, který umožňuje procházet mezi jednotlivými stránkami a tak je provázat. Od toho zkratka HTML (HyperText MarkUp Language = odkazovací a značkovací jazyk). Dále definujeme samotný HTML dokument.

Pokud jde o toto, co je v html a?

Odkaz se v HTML dělá tagem <a>.
Co je to HTML a CSS?
CSS vzniklo někdy kolem roku 1997. Je to kolekce metod pro grafickou úpravu webových stránek. Ta zkratka znamená Cascading Style Sheets, česky "kaskádové styly". Kaskádové, protože se na sebe mohou vrstvit definice stylu, ale platí jenom ta poslední.

Související článek

Jak vytvořit HTML banner?

Pokud v hlavní scéně vytvoříte novou vrstvu, bude umístěna vysoko nad všechny ostatní vrstvy. Adresa URL vrstvy by se měla jmenovat. Klepněte na symbol a nakreslete obrázek. Změňte jeho velikost na stejnou, jakou má váš banner.

Kdy vznikl HTML?

Hypertext Markup Language
HTML5 logo
Vznikl v1990
Poslední nestabilní verze5.3 (14. prosinec 2017)
Licencecopyright
Webwww.w3.org/html
3 další řádky
Pokud jde o toto, jaký html editor?
Bezkonkurenčně nejvíce příznivců na fóru získal český textový editor PSPad, který má za výhodu krom české lokalizace také bezplatnou licenci.

Pokud jde o toto, v jakém jazyce je psána webová stránka?

Webová stránka je vytvořena pomocí jazyka HTML (v textu neviditelné značky), jehož vzhled je definován kaskádovými styly (CSS), a který se může dynamicky měnit pomocí JavaScriptu (tzv. dynamická webová stránka).
Pokud jde o toto, jak se dělá tag?
Nejjednodušší způsob je použít pravý Alt (Alt Gr) v kombinaci s klávesou X, tedy Alt Gr + X = #. 2. Další způsob zahrnuje využití tří kláves, a to Ctrl + levý Alt + X. 3.

Lidé se také ptají, jak napsat text html?

Formátování pomocí tagu <font>

Tento text je naformátován pomocí HTML tagu font a příslušných atributů.

By Madelon

Similar articles

Co je to tag? :: Co je to ikona v počítači?
Užitečné odkazy