Domovská stránka > K > Kdo Byl Trojský Kůň?

Kdo byl trojský kůň?

Trójský kůň je v řecké mytologii předposlední akt deset let trvající trójské války. Byl to dar, který v sobě ukrýval skupinu vojáků. Skupinka obléhajících Řeků (kteří se u Homéra nazývají Achájové, Danaové) pod vedením Odysseovým se ukryla do velkého dřevěného koně a zbytek odplul do úkrytu.

Přečtěte si více

Související článek

Co to znamená když se řekne trojský kůň?

Metafora trojského koně se stala označením pro osobu nebo věc, která byla v určité situaci použita jako nástroj podvodu, aby někoho oklamala, nebo jako lest, která se stala východiskem.

Jak se zbavit trojského koně?

Neexistuje žádný lepší způsob, jak odhalit, odstranit nebo a předcházet nákaze Trojským koněm, než je použití antiviru s funkcí antitrojan. Nejlepším antivirem s integrovanou ochranou proti útoku trojským koněm je Avast.
Jak škodí trojský kůň?
Útočníci škodlivý kód různě maskují a zakrývají jeho skutečnou funkci. Zpravidla jej vkládají do jiných souborů či programů, které navenek působí legitimně. Velmi často jej uživatel spustí aktivně a v dobré víře sám. Jakmile trojský kůň infikuje zařízení, začne škodit podle toho, jak je naprogramovaný.

Někdo se také může ptát, co je to trojský kůň z pohledu informatiky?

Trojský kůň je uživateli skrytá část programu nebo aplikace s funkcí, se kterou vlastník počítače nesouhlasí (typicky je to činnost škodlivá). Název Trojský kůň pochází z antického příběhu o dobytí Tróje.
Pokud jde o toto, kdo to byl achilleus?
Achilleus (řecky Ἀχιλλεύς) nebo Achilles (z latinské varianty Achillēs) je postava z řecké mytologie. Proslavil se zejména účastí v trójské válce, v níž byl podle podání v Homérově Iliadě jednou z centrálních postav a nejlepším válečníkem.

Související článek

Jak škodí trojský kůň?

Útočníci maskují škodlivý kód různými způsoby. Umístí jej do jiných souborů nebo programů, které navenek vypadají legálně. Uživatel jej obvykle spustí sám. Škoda vzniká tím, jak je zařízení naprogramováno.

Kdo vyhrál v trójské válce?

Řekové nakonec zvítězili pomocí lsti, kdy obyvatelům Tróje darovali dřevěného koně (trójský kůň neboli danajský dar). Příběh o trójské válce je znám především z Homérových eposů, Ilias, která přímo líčí poslední část války, a Odysseia, která vypráví osudy jednoho z bojovníků, ithackého krále Odyssea, po skončení války.
Lidé se také ptají, jak odstranit trojského koně z mobilu?
Ve většině případů si vystačíte s bezplatnou aplikací od seriózního antivirového vývojáře. Například Avast Mobile Security pro Android vás ochrání před viry, malwarem a spywarem. Také testuje aplikace na přítomnost trojských koní a jiných infekcí.

Navíc, jak se pozná virem napadený počítač?

Projevy působení škodlivého softwaru na výkon systému
  1. Počítač pracuje znatelně pomaleji než obvykle.
  2. Počítač se zasekává, zamrzá anebo nereaguje.
  3. Na pracovní ploše se objeví neznámé ikony.
  4. Počítač padá do modré obrazovky nebo se samovolně restartuje (mimo restarty po nainstalování aktualizací systému Windows apod.).
Můžete se také zeptat, jak vzniká virus?
Vznik DNA virů byl pravděpodobně na podkladu osamostatnění transpozonů nebo z primitivní buňky, ve které DNA nebyla ještě organizována do chromozomů. Pokud by mutace genů vedla k bílkovině schopné sestavovat se do ikosaedrální schránky, mohl vzniknout virus, jehož genom byl dále obohacován přibíráním dalších genů.

Jak se projevuji pocitacove viry?

Jak se projevuje počítačový vir?
  • Škodlivý software deaktivuje antivirový program a firewall.
  • Výkon počítače nebo notebooku se výrazně sníží.
  • Připojení k internetu se zpomalí.
  • Internetové připojení vypadává bez zjevného důvodu.
  • Objevuje se velký počet vyskakujících oken.
  • Objevují se okna s nesmyslnými vzkazy.

By Almena

Similar articles

  • Jak vypadá trojský kůň?

    Systémový správce souborů je jedním z programů, které skrývají přípony souborů. Díky tomu vypadá jako soubor s obrázkem, zvukový soubor, archivní soubor nebo cokoli jiného.

  • Co je virus trojský kůň?

    Nejběžnější kategorií škodlivého softwaru jsou trojské koně. Používají se k otevírání zadních vrátek, převzetí kontroly nad napadenými zařízeními, získávání uživatelských dat a jejich odesílání útočníkovi, stahování a spouštění dalšího škodlivého softwaru v napadeném systému a k mnoha dalším škodlivým účelům.

Co může způsobit počítačový vir? :: Kdo je považován za zakladatelé internetu?
Užitečné odkazy