Domovská stránka > C > Co Je Virus Trojský Kůň?

Co je virus trojský kůň?

Trojské koně jsou v současnosti nejběžnější kategorií malwaru. Využívají se na otevírání zadních vrátek (backdoor), převzetí kontroly nad napadeným zařízením, získání uživatelských dat a jejich odeslání útočníkovi, stažení a spuštění jiného škodlivého softwaru v napadeném systému i na mnohé jiné nekalé cíle.

Přečtěte si více

Související článek

Co to znamená když se řekne trojský kůň?

Metafora trojského koně se stala označením pro osobu nebo věc, která byla v určité situaci použita jako nástroj podvodu, aby někoho oklamala, nebo jako lest, která se stala východiskem.

Pokud jde o toto, jak se zbavit trojského koně v mobilu?

Ve většině případů si vystačíte s bezplatnou aplikací od seriózního antivirového vývojáře. Například Avast Mobile Security pro Android vás ochrání před viry, malwarem a spywarem. Také testuje aplikace na přítomnost trojských koní a jiných infekcí.
Můžete se také zeptat, jak vypadá trojský kůň?
V Microsoft Windows může trojský kůň využít toho, že řada programů včetně systémového správce souborů (exploreru) skrývá přípony souborů. Vypadá pak jako soubor s obrázkem, zvukem, archivem nebo čímkoliv jiným, přestože se ve skutečnosti jedná o spustitelný kód.

Pokud jde o toto, kdo vymyslel lest s trojským koněm?

Tehdy navrhl Odysseus, aby se pokusili Tróju dobýt lstí. Navrhl postavit velkého dřevěného koně, v němž se ukryjí vybraní bojovníci. Tohoto koně potom dostat za nedobytné hradby města. Je třeba říci, že za autora nápadu bývá považován také věštec Kalchás či věštec Prylis (jemu tu myšlenku vnukla sama Athéna).
Následně, jak se zbavit trojského koně v počítači?
Neexistuje žádný lepší způsob, jak odhalit, odstranit nebo a předcházet nákaze Trojským koněm, než je použití antiviru s funkcí antitrojan. Nejlepším antivirem s integrovanou ochranou proti útoku trojským koněm je Avast.

Související článek

Co je to virus v počítači?

Počítačový virus je škodlivý program, který se šíří bez vědomí uživatele tím, že se zkopíruje do jiného programu nebo dokumentu. Účelem viru je poškodit zranitelné systémy, získat kontrolu nad zařízením a ukrást uživatelská data. Počítačové viry jsou vytvářeny se záměrem oklamat uživatele.

Co dělá malware?

Co je to malware? Malware (malicious software) je termín, který se používá k popisu jakéhokoli typu škodlivého kódu nebo softwaru, který může poškodit počítač nebo mobilní zařízení. Využívá bezpečnostních zranitelností nebo neopatrnosti uživatele.
Někdo se také může ptát, co dělat když mám zavirovaný mobil?
Jak odstranit vir z mobilu? Nejspolehlivější je pořídit si kvalitní antivirus určený pro zařízení s Androidem. Ten po instalaci celý telefon důkladně zkontroluje. Další možností, jak se viru v mobilu zbavit, je také celý telefon zformátovat do továrního nastavení.

A další otázka, jak se zbavit spamu v mobilu?

Pokud z nějakého webu dostáváte otravná oznámení, můžete je vypnout.
  1. Na telefonu či tabletu Android otevřete Chrome .
  2. Přejděte na webovou stránku.
  3. Vpravo od adresního řádku klepněte na ikonu možností Informace .
  4. Klepněte na Nastavení webu.
  5. V sekci Oprávnění klepněte na Oznámení.
  6. Nastavení vypněte.
Jak zjistit jestli mám napadený mobil?
Jak poznat mobil napadený hackery?
  1. Podezřelé zprávy. Uživatelům smartphonů se může stát, že obdrží neobvyklou SMS zprávu, která má sloužit jako nástroj k průniku do telefonu.
  2. Neoprávněné využívání
  3. Provozní závady.
  4. Otestujte se.

Jak se pozná virem napadený počítač?

Projevy působení škodlivého softwaru na výkon systému
  1. Počítač pracuje znatelně pomaleji než obvykle.
  2. Počítač se zasekává, zamrzá anebo nereaguje.
  3. Na pracovní ploše se objeví neznámé ikony.
  4. Počítač padá do modré obrazovky nebo se samovolně restartuje (mimo restarty po nainstalování aktualizací systému Windows apod.).

By Valentia Kruer

Similar articles

Koho zabil Achilles? :: Jak Trojská válka skončila?
Užitečné odkazy