Domovská stránka > K > Kdy Byla Vynalezena Myš?

Kdy byla vynalezena myš?

Praha - Před padesáti lety, v roce 1963, vynalezl americký vědec Douglas Engelbart přístroj, který přenášel lidský pohyb na počítačovou obrazovku. Veřejnosti byla tato vymoženost autorem představena o pět let později. Toto elektronické zařízení dokáže převádět informace o svém pohybu po povrchu plochy do počítače.

Přečtěte si více

Související článek

Kdy byla objevena elektrika?

Elektřina je jedním z mladších oborů fyziky. William Gilbert pojmenoval elektrické jevy tak, jak je známe dnes. První použitelný zdroj stálého elektrického proudu byl nalezen v roce 1800.

Kdo vynalezl grafické rozhraní a myš?

Jeden z předchůdců GUI byl vyvinut v Stanford Research Institute. Práce vedl Douglas Engelbart. V prostředí byly odkazy, se kterými se manipulovalo pomocí myši a to z důvodu malého rozlišení tehdejších obrazovek. Tento koncept odkazů byl dále vylepšován a rozšířen pracovníky Xerox PARC, zejména Alanem Kayem.
Navíc, kdy až jakého materiálu byla vyrobena první počítačová myš?
června 1967, patentoval Douglas C. Engelbart ze Stanfordského výzkumného institutu (SRI) počítačovou myš. S její aktuální podobou však tehdejší prototyp neměl vůbec nic společného, byl totiž vyroben ze dřeva. Plast se začal používat až o několik let později.

Co je to Mouse?

'Počítačová myš' má množné číslo pravidelné, tedy mouses /'maʊsɪz/. Slovo mousse/'mu:s/ však znamená 'šlehaná pěna'.
Jak vznikl první počítač?
V roce 1944 byl na univerzitě v Pensylvánii uveden do provozu elektronkový počítač ENIAC, který byl prvním počítačem, který pracoval podobně jako dnešní počítače. Na rozdíl od Z3 umožňoval vytvoření smyčky i podmíněné skoky a byl Turingovsky úplný.

Související článek

Která sociální síť byla spuštěna v roce 2003?

Psát začal v roce 2003 Skupina lidí, kteří pracovali na Friendsteru, se rozhodla opustit společnost a založit vlastní projekt. Po pouhých deseti dnech vývoje byla sociální síť s názvem MySpace a mottem Prostor pro přátele slavnostně představena celé internetové komunitě.

Někdo se také může ptát, jaký je rozdíl mezi optickou a laserovou myši?

Rozdíl mezi optickou myší, využívající odrazu od osvětleného povrchu LED diodou, je v přesnosti a intenzitě infračerveného laseru a ve vyšším rozlišení senzoru. Laserové myši mají také výkonnější mikroprocesor. Laserový paprsek nemusí být viditelný.
Když to vezmeme v úvahu, jak zjistit název myši?
Sériové číslo myši Magic Mouse najdete na její spodní straně vedle dalších označení. Jedná se o řetězec 17 písmen a číslic.

Co to je vstupní zařízení?

Vstupní zařízení je hardware, pomocí kterého počítač přijímá data. Obvykle jde o zařízení používaná pro samotné ovládání počítače (myš, klávesnice apod.), může ale jít např. i o specializované např. teplotní senzory nebo čtečky čárových kódů.
Která firma vyvinula grafické uživatelské rozhraní?
GUI bylo zavedeno v 70. letech místo do té doby používaného příkazového řádku (první grafické rozhraní WIMP vzniklo ve firmě Xerox). O jeho rozvoj se zasloužili počítače se systémem Mac a MS Windows.

Jaké jsou dva typy uživatelského rozhraní?

Typy rozhraní
  • grafické uživatelské rozhraní – nejrozšířenější rozhraní pro desktop.
  • virtuální realita – snímání pohybů člověka, prezentace úplného vizuálního vjemu.
  • dotyková obrazovka – rozhraní pro mobilní zařízení
  • textové uživatelské rozhraní – s menu a jinými prvky (nelze ale vykreslit libovolné tvary)

By Demetra Guyette

Similar articles

V kterých letech se prodalo nejvíce PC laptop? :: Jak začít kariéru v IT?
Užitečné odkazy