Domovská stránka > O > Odkud Je Kočka?

Odkud je kočka?

Podle nedávných výzkumů žily kočky s lidmi v oblasti Mezopotámie, Turecka a Kypru o tisíce let dříve než v Egyptě. Důkazy nasvědčují tomu, že k domestikaci koček na Blízkém východě došlo před více než 10 000 lety, a tato zvířata uctívalo i mnoho z tamních náboženství.

Přečtěte si více

Související článek

Odkud jsi německy?

Myslíte du ji?

Lidé se také ptají, co může zabít kočku?

Je totiž mnoho potravin, které jim mohou zdravotně uškodit!
  • Kravské mléko. Lidé si často myslí, že mléko je pro kočku ta největší delikatesa, ale opak je pravdou.
  • Sladký jed. Stejně tak jako psi i kočky by se měly vyvarovat čokolády, která je pro ně toxická.
  • Zákeřné rozinky a hrozny.
  • Pozor na kosti.
  • Další zrádné potraviny.
A proč kočka spí na mě?
Jestliže kočka večer usíná na peřině nebo ráno vyskočí do postele, aby vrníc pozdravila „svého" člověka (nebo ho upozornila na to, kde se nachází miska), má to na na nás velmi pozitivní, uklidňující účinky a my se cítíme lépe. Především předení uzdravuje a klid kočky se přenáší i na člověka.

Pokud jde o toto, proč kočky přešlapují?

Přešlapování je tedy instinktivní pohyb, který se kočka naučila v dobách bezbřehé spokojenosti a štěstí. To znamená, že ho dělá v momentech, kdy se cítí uvolněná a šťastná s osobou, na které právě leží, tedy přesněji – jde si na ní lehnout. Zcela se vám odevzdává a prokazuje vám tím plnou důvěru.
Co dělá kočka když se bojí?
Jak poznáte, že má Vaše kočka strach? Kdo se aspoň trochu vyzná v řeči těla kočky, dokáže úzkostnou kočku jasně identifikovat: pohybuje se ve skrčené poloze, má nepěstěně vyhlížející naježenou srst. Přátelské vycházení s jinými kočkami nebo novými věcmi nepřichází v úvahu, kočka působí nezainteresovaně a vzpruzeně.

Související článek

Odkud pochází latinka?

Rodiště latiny se nachází v okolí Říma v 7. století př. n. l. Latina se rozšířila do většiny Itálie.

Jak se orientuje kočka?

Kočky potřebují pro snadnou orientaci v šeru a ve tmě 6x méně světla než my lidé. Lámete si hlavu, jak je možné, že kočkám ve tmě svítí oči? Způsobuje to tapetum lucidum, tedy odrazivá vrstva mezi sítnicí a cévnatkou oka. Kromě koček a dalších nočních šelem ji mají i přežvýkavci, koně, poloopice, žraloci a krokodýli.
Čím se živí kočka?
Kočky jsou od přírody masožravci a lovci. Kočičí strava by se měla skládat především z masité stravy a měla by být bohatá na bílkoviny a na živočišné tuky. V průběhu dne můžeme kočku potěšit pamlskem určeným speciálně pro kočky.

Kde všude žijí kočky?

Kočky se vyskytují v přírodě na všech kontinentech světa, s výjimkou Antarktidy. A všude jsou velmi úspěšné – na některých kontinentech (například v Austrálii) jsou dokonce rozšířené. Podle vědců je to proto, že se dokázaly dokonale přizpůsobit podmínkám, které vytváří člověk.
A další otázka, jaké zvíře může zabít kočku?
I když sama kočka je lovec, i ona se může stát obětí většího lovce. Největší nebezpečí představují cizí psi nebo lišky. Pokud je nezabijí, mohou jim předat nebezpečné nemoce, které vám kočka přinese domů.

Co je pro kočku jedovaté?

Nejběžnější doma pěstované rostliny a květiny jedovaté pro kočky: aloe vera, begonie, břečťan, difenbachie, dracena, fikus, kala, amarylis, brambořík, dracena, monstera, pelargonie, rajčata (zelené části), tchýnin jazyk, tulipány, vánoční hvězda, orchidej a další

By Yousuf Myint

Similar articles

Čím se může otrávit kočka? :: Jak funguje Registrace domén?
Užitečné odkazy