Domovská stránka > O > Odkud Pochazi Jméno Nina?

Odkud pochazi jméno Nina?

Význam a původ jména Nina

Nina je ženské křestní jméno. Jeho původ je pravděpodobně perský, pochází od jména Ninos, které nosil zakladatel asyrského státu. Jeho význam je obvykle uváděn jako „úžasná“.

Přečtěte si více

Související článek

Jak skloňovat jméno a příjmení?

Dr. Tomu Svobodovi přejeme hodně úspěchů a inženýru Davidu Nmekovi za jeho přínos uděluje ocenění. V běžné, neformální řeči se koncovka často používá pro označení mistra.

Jak rikat Nina?

Domáckými variantami jména jsou Ninka, Ninča, Ninečka, Ninoška, Ninuška, Ninuš aj. Jméno Nina nemá mnoho domáckých podob ani cizojazyčných variant. Přesto ho najdeme v mnoha světových jazycích, většinou v podobě Nina.
Kolik lidí má jméno Nina?
Jméno Nina má 3670 lidí je na 250. místě v ČR, věkový průměr 26 Svátek má 24.10. Význam: úžasná

Když to vezmeme v úvahu, co znamená jméno nikola?

Toto jméno je přejato z francouzštiny, ale jeho původním domovem je Řecko. Jedná se vlastně o jednu z variant jména Mikuláš či Níkoláos, jak zní původní tvar. Překlad tohoto jména je „vítězství lidu". Další variantou ženského jména je Nikol a Nikoleta.
Kdy má svátek Nina?
V hindském jazyce má význam pěkné oči, ve svahilském jazyce matka, v indiánských jazycích znamená mocná, vynikající, v jazyce Kečuů má význam oheň a ve starořečtině se vykládá jako květina. Podle českého kalendáře má svátek 24. října.

Související článek

Jak vymyslet jméno pro skupinu?

Usnadní vám to nejazykové jméno, stačí originální slovo, které bude jen vaše. Vytvořte si vlastní slovo. Nikdo si ho s ničím nesplete a na internetu se bude snadno hledat, protože nebude ničemu konkurovat. Mělo by se snadno vyslovovat i hláskovat.

Lidé se také ptají, kdy je elišky?

Eliška má svátek 5. 10.

Eliška se v ČR jmenuje 61 517 osob. Jméno Eliška je 23. nejčastější ženské jméno v ČR. Pokud se uvažují ženská i mužská jména dohromady, je na 47.
Kdy má svátek Nelinka?
Význam a původ jména Nela

Jedná se pravděpodobně o zdrobnělinu jména Petronila nebo Kornélie. Zkracována jsou tak i Eleonora či Helena. V českém občanském kalendáři má svátek 2. února.

Kdy má svátek Elenka?

Elena má svátek 16. 3.

Jméno Elena je 118. nejčastější ženské jméno v ČR. Pokud se uvažují ženská i mužská jména dohromady, je na 206. místě.
Kdy má svátek Karolínka?
Karolína (někdy také krátce Karolina) je ženské křestní jméno německého původu. Podle českého kalendáře má svátek 14. července. Jedná se o ženský protějšek jména Karel, v cizích jazycích jsou odpovídající jména Charlotte, Caroline, ale také Lotte či Lola.

Lidé se také ptají, kolik je lidí s mým jmenem?

Webová aplikace KdeJsme.cz umožňuje vyhledat četnost příjmení nebo jména v rámci České republiky.

By Keavy

Similar articles

Kolik je v České republice nel? :: Jak mluvit jako rodilý mluvčí?
Užitečné odkazy